Migréna po sekcii

2. mar 2024

Ahojte, som uz 3 tyzdne po sekcii s epiduralkou (mala som rodit prirodzene tak mi napichli epi, ale nakoniec bola nutna akutna sekcia a podali mi anestezu do epiduralu). Mavam odvtedy strasne migreny kazdy den. Mam predpisany Novalgin ale nie vzdy zabere.. Ake lieky mi este zaberu? A dokedy to bude trvat kto mate skusenosti? Uz nevladzem🙏🏼

bibina32
3. mar 2024

Ja som mala tiež sekciu spinálnu. Ja som mala silné bolesti hlavy, už tretí deň po sekcii a to také, že keď som sa postavila tak po pár krokoch odpadla, jesť som nemohla. Nebola som schopná sa starať ani o dieťa. Najprv mi kázali jesť Ibalgin, kávu, ale keď sa to zhoršovalo tak na 5 deň mi anestéziológ urobil krvnú zátku. Ale to som bola stále v pôrodnici.Po polhodine bolesť prešla. Držím palce až ťa tá bolesť prejde.

autor
3. mar 2024

@bibina32 ja som to v nemocnici nemala az take ako teraz, ale hovorila som to viackrat aj sestrickam a aj doktorom a nic mi take nespominali, ja ani neviem co je krvna zatka. 🙄🤷🏻‍♀️ teraz mavam take migreny, ze pri pohybe (chodzi, alebo ked sa postavim alebo zohnem) mi tak v hlave pulzuje neskutocne.

bibina32
3. mar 2024

Krvná zátka sa pichá tak ako epiduralka, do toho istého vpichu a dávajú ti tam tvoju krv. Mne ešte predtým radili aj vypiť veľa vody aj 4 litre. Ale to som nezvládla. Skús si prečítať staršie diskusie tú na koníkovi.
Potom už asi ísť na neurológiu. Možno dievčatá ešte poradia.

autor
3. mar 2024

@bibina32 no tak o tom mi v porodnici nikto nic nepovedal. 🙁 je pravda, ze tlak mi stale skace. Pred tehu som mala nizky (pod 100/70), potom pred porodom mi skocil na normalny cca 135/90, a teraz po porode mam zas nizsi ako predtym ale sem tam si nameram aj 130/80. Pre mna to uz je "vysoky".. Mozno aj z toho moze byt. 🙁 a + mam anemiu.