Migréna po pôrode

papagajka
3. jún 2015

Ahojte. Ake mate skusenosti s migrenou a jej liecbou? Prave som sa dostala z hrozneho stavu trvajuceho 3 dni. Zacala bolest hlavy,ptom nauzea( pocit na zvracanie), celkova slabost, zaludok na vode a co ma prekvapilo...aj stav uzkozti , neklud, neviem to popisat cierne myslienky. Povazujem sa za silnu osobnost a toto ma prekvapilo. Nedkazala som si pomoct a ani v noci vstat k malemu.
Pila som medovkovy caj, ale bolo to obtiazne, lebo zo vsetkeho ma napinalo , takze aj prijem tekutin bol obtiazny.

simsalabim
3. jún 2015

@papagajka trpela si migrenami uz aj predtym? Vies zistit, co migrenu vyvola? Mas pred zachvatom auru alebo iny varovny priznak? Ak ano, toto moze pomoct zachvat zastavit alebo zmiernit, plus samozrejme lieky, ja mam Maxalt. Podla mna liecba migreny patri do ruk neurologa.

papagajka
autor
3. jún 2015

Ahoj. Mala som pred porodom asi 3 roky dozadu 2x takyto stav. Netusim co to sposobilo, no suvisi to s menstruaciou. Teraz ma maly 6 mesiacov a hned pri druhej menstr. nastupila migrena. Maa mavala kazdy mesiac tuto pliagu preto mam obavu. Ano asi bude mudrjsie zajst za neurologom.

simsalabim
3. jún 2015

@papagajka aj u mna je menzes spolufaktorom (u mna sa musia stretnut 3,aby prisiel ten "pravy" zachvat. Neurolog urobil vysetrenia, aby vylucil ine priciny a potom mi nakazal dat si preventivne bezne lieky od bolesti, ked viem, ze sa tieto faktory stretnu. Ja sice mavam pred zachvatom auru a vtedy ked si okamzite dam Maxalt, co je iba na predpis na migreny, zachvat nepride. Ale v minulosti som sa s migrenou uz proste zobudila a to uz je na akykolvek liek neskoro. 3 dni agonie, kto trpi migrenou, vie, o com je rec. Takze ak viem, ze sa stretavaju moje 3 faktory a teda vznika priestor pre migrenu, davam si pred spanim bezny liek od bolesti, a opat uprostred noci. U mna uspesna strategia, migrenu som uz 3 roky nemala. Ale to je aj vdaka tomu, ze viem, co mi ju vyvolava a ze mavam aj auru. Moja mladsia dcera mavsla migreny bez varovania, bez aury a spustac sme nevedeli identifikovat a teda ani zachvatom predist. No lieky z neurologie aspon znizili ich frekvenciu.

papagajka
autor
3. jún 2015

Teda 😒 . Zatial som sa s tym stavom uz prebudila a netusim co este moze byt spustac. Musim odsledovat. Dakujem za odpoved. Cenim si kazdy nazor a skusenosti.

lenka674
4. jún 2015

Ja už migrénu liečim tretí rok u neurológa a doteraz som nezistila čo mi ju spúšťa a to som ozaj skúšala všetko.jednoznačne treba ísť K neurologovi,ja som brala ráno večer tabletky,hodne pomohli a pri bolesti cinie obyčajne lieky mi nezaberá.teraz som tehotná tak sa to snažím iba vydrzat ale tebe odporúčam jednoznačne ísť K doktorovi