Migréna - ako na ňu

bastillka
5. máj 2022

Dobrý deň dámy. Migrénou trpím cca 7 rokov (od prvého tehu). V podstate som začala mať 3 dni migrénu vždy pri PMS alebo ovulácii. Potom sa to pridalo aj pri zmenách počasia, čo je v tomto období šialené. Vyskúšala som všetky voľnopredajné lieky (najlepší je mňa gélový ibalgin),keď je zle, striedam všetky. Bola som aj na krvi, EEG, teraz čakám na MR. Vyskúšala som čínsku medicínu, masáže, tinktúry, sem t mi zaberie tinktúra Rimbaba. Samozrejmosťou je magnezko, studené obklady, ticho, tma, klud. Ale dá sa takto žiť naďalej? Pri silných migrenach aj zvraciam, čo je sa samozrejme v práci neprijateľné (robím kozmetiku).
Nemám problémy s chrbticou ani ničím iným, som podľa všetkých zdravá, len vraj "veľmi plodná", preto cítim hormonálne výkyvy. Ale máte Vy nejaký typ,liek,byliny, proste niečo, čo Vám pomáha? Ďakujem krásne ♥️

macik166
5. máj 2022

@bastillka pripnem sa. Ja mám to isté. Ale tu ťa každý pošle k neurológovi.

ruzasipova
5. máj 2022

@bastillka Mne na odporucanie kamarata pomohli dychove cvicenia podla wim hofa. Cvicim to cez mesiac a predtym som mavala migreny kazdy treti den a posledny mesiac len raz. Tak skuste este to.

martinkatinka
5. máj 2022

Oh, ja mam migreny 11 rokov. Jedine, co mi ako tak zaberie je sumatriptan(na predpis). V nedelu som mala ale taku migrenu, ze nic, ani ten liek, vsetko som vyvratila.... Vysledky vsetky ok, vratane MR hlavy

bastillka
autor
5. máj 2022

@macik166 ale tam som už bola. A nič ..

ailiba
5. máj 2022

@bastillka ja som zacala mat migreny po prvom tehotenstve... Presne, ako ty popisujes. Vzdy vramci pms, ale potom uz aj častejšie.
Za mna, teda to, co mne pomohlo je olej Sancha Inchi. Ani som tomu nechcela verit, prislo mi to ako hlupost, ale odkedy ho beriem, tak som mala migrenu len raz a aj to slabu a to uz su 3 mesiace.
A presne ako tebe, ani mne nic nepomahalo (liejy, magnezium, obklady, proste nic...). Vyskusaj😉, mozno to zaberie aj tebe.

aandrea9
5. máj 2022

@bastillka akože nič? Neuro nedal žiadne lieky? Ja som mávala migrénu bez aury 4 dni, nezabralo už nič voľnopredajné. Mala som mri mozgu na vylúčenie nádoru a potom mi dal neuro relpax. Konečne mám pokoj.

silvia33_33
5. máj 2022

@bastillka od neurológa sumatriptan a mám pokoj.

cernusik
5. máj 2022

@bastillka mám to isté..a úplne brutálne je, že mi ich spôsobuje aj akákoľvek vôňa... Užívam relalpax, ten mi zaberie len na tie hormonálne..s tými vôňami si neviem rady.

bastillka
autor
5. máj 2022

@ailiba ďakujem krásne ♥️ Môžem poprosiť rovno aj link naň? Ďakujem

ailiba
5. máj 2022

@bastillka https://www.energy.sk/sk/p/OrganicSachaInchi

Ja uzivam tuto...
Rado sa stalo... Dufam, ze ti to pomoze, tak ako mne. Pravdu povediac, neviem, preco mi to zabera, ale hlavne, ze to pomaha👍...

hiuna18
5. máj 2022

@bastillka mne pomohla kraniosakralna osteopatia.

sianna
5. máj 2022

@bastillka Kapucínka, berte aspoň dva týždne. Okrem iného aj upravuje hormóny. Plus dobrý CBD olej. Dajte vedieť, či pomohlo.

cernusik
5. máj 2022

@hiuna18 kde...môžeš bližšie info? Vďaka

mikadooo
5. máj 2022

@bastillka u mňa len lieky na predpis - triptány, respektíve ak nezaberú, tak doplním aj druhý liek na inej báze, ktorí sa môže kombinovať s triptánmi. Všetku možnú alternatívu som poskúšala (migrény mám 25 rokov) a len stačí že príde pms alebo ovulka alebo nadmerný stres, či výkyv čo sa týka dĺžky nočného spánku, na druhý deň (alebo ešte cez noc) mi už migrénka v hlave vyhráva... Ako sa môj neurológ vyjadril, keď ti ešte zaberajú voľnopredajné lieky, tak to je ešte celkom fajn štádium. PS: tiež mi nič nezistili, uzavreli to v nemocnici ako "dedičné" 🤷 (aj moja mama mala migrény do prechodu).

korytnack
5. máj 2022

Od roku 2021 je na Slovensku schvalena biologicka liecba na migrenu, ma viac ako 80% uspesnost. Skuste sa informovat u svojho neurologa. Uz po prvej injekcii miznu priznaky migreny 🙂 odporucam aspon prestudovat a zvazit, stoji to za to 👌🏼

hiuna18
5. máj 2022

@cernusik ahoj, ja som bola u Katky Neškrabalovej na pobyte v ČR, jej manžel to vyučuje a sú top za ČR a SR. Bola som aj u iných- vždy v ČR, ale od bolesti hlavy mi pomohla až ona. To bolo 5 dní kde mal cvičenie náš syn a ja som v tom týždni mala 3 kranio... A stačilo to.
Mňa bolievala hlava minimálne 5 dní v týždni, strašne ma to obmedzovalo a teraz mi je radosť žiť.. aj k šoférovaniu som sa vrátila po 14 rokoch. Na Slovensku neviem bohužiaľ nikoho odporučiť.

bastillka
autor
6. máj 2022

@ailiba Ďakujem krásne, ten olej som už objednala. Aj nejaké ajurvédske tabletky .
Inak ja som kranio terapiu podstúpila 5x za 2 týždne a nič.
Zároveň si idem kúpiť NonMigren .
Zároveň vo mne je už asi rok myšlienka, viem odvážna, dať sa sterilizovať. Deti mám, ale každý mesiac byť týždeň odpálená kvôli plodnym dňom ...!?

ailiba
6. máj 2022

@bastillka super, dufam, ze olej pomoze. Myslis, ze sterilizacia by pomohla? Teda kvoli tomu by som sa nedala, ale ked uz urcite vies, ze ziadne dietatko nechces, tak to ma aj ine vyhody😉. Ale podla mna nie je iste, ze pomoze ta sterilizacia...
V kazdom pripade ten olej je dobry aj na kopec inych veci.

lyci
6. máj 2022

@bastillka ja som kvoli migrenam chcela vyskusat tu antikoncepciu, co obsahuje iba jeden hormon - gestagenovu. zabranuje ovulacii. ja mavam migrenu cez ovulaciu 3-5 dni. 1 den taky, ze nezaberaju lieky a mam horucku. inak ma boli hlava od porodu uz vyse dva roky takmer denne. k vyskusaniu antikoncepcie som sa este nedostala, ale neurologicka mi uz predpisala prvu profylaxiu, kedze je potrebna pred biologickou liecbou. tiez som uz vyskusala skoro vsetko a hlava ma bolieva vyse 20 dni do mesiaca

emilyx
21. nov 2022

@korytnack áno čítala som AJOVY injekčný roztok, ale aby to poisťovňa schválila, tak tam asi bude treba vyjadrenie neurologičky že iná liečba nebola úspešná. Taky článok som čítala a verím tomu, už som raz mala biologickú liečbu na krv. A musela som prejsť ,,prvou líniou,, ktorá bola vyhodnotená ako neuspešná, potom ma posunuli má ďalšie pracovisko, kde som bola vyšetrená a posielala sa žiadosť o liečbu inej kategórie. To nie je len tak s poisťovňami.