Migréna a zvracanie

lauriema
30. okt 2020

Dievcata, ahojte myslím ze nám migrénu, nebola som nikdy teda snou u MUDr. Ale vždy keď som vyčerpaná tak raz za 2, 3 mesiace to príde strašná bolesť hlavy, točí sa mi na zvracanie ma má nadvihuje.... Poraďte dačo prosím muž je v práci a je mi fakt otrasné... Nemôžem si dovoliť ľahnúť mam doma 3 deti. Magne b6 som si dala no nepomohlo, ďakujem za každú radu ❤️❤️❤️

reni666
30. okt 2020

mne teraz napísala neurologička proti bolesti je to aj voľnopredajné

reni666
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lauriema
autor
30. okt 2020

@reni666 a pomohla to?

reni666
30. okt 2020

@lauriema áno, ale musíš si to zobrať hneď ako zacítíš, že sa bolesť začína lebo potom trvá dlhšie kým zaúčinkuje

zojanka
30. okt 2020

@lauriema Mne pomáha Flector pri migréne. Flector 50mg je na predpis ale v lekárni sa dá kúpiť voľnopredajne 25mg.

jjanulienka
30. okt 2020

https://bylinnekvapky.sk/liecba-migreny
Toto som odporučila známej ktorá roky bojovala s migrénou a naozaj jej to pomohlo. Vyskúšaj 😊

caramellka
30. okt 2020

Ja už po pôrode mávam migrény len veľmi sporadicky, takže k neurologičke už nechodím a pomôže mi takmer vždy šumivý Panadol Ultra Rapide.

deti95060810
30. okt 2020

mne pomáha len Sumatriptan....je na predpis, ale do hodiny migréna prejde....viem že teraz ti to nepomôže, ale pre prípad si daj predpísať ako poistku do budúcna...predpíše obvodný...

hettinka
30. okt 2020

Mne zaberie Ibalgin, ale musím si ľahnúť, ticho, tma.
Tiež mám deti, ale chápali to vždy, aj ked boli menší, že som vyradená a musia vydržať byt hodinu ticho.

saskia_98
30. okt 2020

@reni666 ale to je len na predpis od dr. Pochybujem ze to bude doma mat..

mikadooo
30. okt 2020

@lauriema tiež mi občas pomohol panadol ultra rapide, keď sa mi minuli lieky a ešte nebolo elektronické recepty. Ale musela som si dať naraz 2 tabletky. Držím palce ☹️☹️☹️. Mne sa od migrén konečne uľavilo až keď mi konečne posledný začal spávať celé noci. Teraz mám občas migrénu, ale nedá sa to porovnať s tým čo bolo, vtedy žiaľ často ani lieky nepomohli, ani tie od neurológa, proste organizmus nevládal...

simsalabim
30. okt 2020

Ten Cinie, co dala @reni666 je sumatriptan. Ale nevedela som, ze je volnepredajny.

lyci
30. okt 2020

@lauriema ja mam migrenu uz 6. den. nepomaha nic. sumatriptan som neskusala, nikto mi nepredpisal. ergotaminove cipky vacsinou zabrali, ale su uz zakazane predpisovat. panadol extra novum mi ju zmierni na par hodin a potom sa rozbehne znova. bolela ma hlava nonstop aj pred porodom a kazdy den este pol roka po porode. potom sa to zmiernilo na cca kazdy treti den, ked som zacala brat zelezo. u mna je uspech, ak ma neboli hlava aspon par dni po sebe.
ak to nemavas casto, tak by mohol stacit horcik, vitamin C, kofein, panadol.

77daniela77
30. okt 2020

Skus sa vyzvracat...zvykne sa potom ulavit.

reni666
30. okt 2020

@simsalabim máš pravdu, neviem prečo ale zdalo sa mi že to bolo bez receptu, sorry

diewcatqoo
30. okt 2020

Baby, tie lieky, co ste tu dali fakt pomahaju tak, ze zazenu migrenu a nevrati sa to o par hodin?
Ja mavam migreny pravidelne, aj 2-3x do mesiaca. Ak si nestihnem dat vcas nieco od bolesti, tak sa mi to rozbehne tak, ze som odstavena aj tyzden. Vzdy to potom len tlmim liekmi, ktore ale zaberu len na par hodin a potom je znovu zle...

simsalabim
30. okt 2020

@diewcatqoo klucom k zastaveniu zachvatu je podat liek cim skor. To u mna plati aj na sumatriptan. Ale ak podam liek este pri aure, zaberie mi zvycajne Panadol ultra rapid, Brufen ci Migralgin. Ak to premeskam, napr sa do zachvatom uz zobudim, zachvat uz nezastavim.

edith34
30. okt 2020

@diewcatqoo mne tiez zabera sumatriptan, co tu baby spominaju....ale to predpise len neurolog a potom ti to pol roka moze na jeho odporucanie predpisovat aj obvodny.....ale sam obvodny to dat nemoze.....co sa tyka toho, ci sa to nevrati,zalezi od sily zachvatu...ja mam migreny od svojich 15 a mam 41...niekedy ma to chyti na 1 den...niekedy beriem sumatriptan 2x za 24hod...niekedy ma to drzi 4 dni....nikdy neviem ako dlho to bude...

lauriema
autor
30. okt 2020

@simsalabim
@diewcatqoo
@reni666
@77daniela77
@lyci
@mikadooo Dievčatá, viete čo, takže okolo pol druhej som zavolala svagrinnej aby dobehla pretože mám deti vo veku 8 mesiacov, 5 rokov a 8 rokov, švagriná dobehla ľahla som si, trosku to prešlo, potom odišla, vstala som reku idem sa napiť, malú som mala na rukách zrazu ako keby bomba zo mňa vybuchla zvrackala som na podlahu v kuchyni to sa mi nestalo ešte, malú Laurinku som len tak hodila do postieľky, až som spadla na zem to ako keby no ani to neviem opísať a ani veľmi nechcem lebo to bolo fakt nechutne a ešte k tomu v kuchyni 🤦‍♀️Som na 3x dezinfikovala kuchyňu... Ale veľmi veľmi mi pomohla modlidba Chvála Bohu. Boh mi určite pomohol, pretože keď sa mi toto stane Inokedy som indisponovana aj celý deň a teraz sa mi po vyvracani uvoľnilo, každopádne ďakujem Vám kočky za reakcie, ❤️

lauriema
autor
30. okt 2020

@edith34 no to si neviem predstaviť ako funguje v takom stave 4 dní 🤦‍♀️Ja pár hodín a som hotova

jana_eyre_2
30. okt 2020

Ak zvracias, kúp si ako poistku paralenove čipky 500mg (ak máš nad 60kg.treba dva naraz), keď máš také malé bábo aj tak ju asi kojis takže moc si vyberať nemôžeš..

Ja mávam veľmi silné migrény a pomáha mi jedine čipok čo robia napredpis v lekárni, takže neviem ani názov.. treba ísť minimálne za obvodným doktorom.. a navyše treba si kontrolovať tlak a mať dostatok spánku.. mne sa migreny mierne zlepšili keď som konečne dostala lieky na tlak..

h2
30. okt 2020

@lauriema Ahoj, sorry, až teraz som si všimla príspevok, som rada, že už Ti je lepšie. Mňa trápia migrény už od puberty, dlho som sa trápila, ale napokon som zistila, čo mi vždy zaberie: Ibalgin (alebo niečo podobné s obsahom ibuprofénu) a zapiť Colou! Hlavne, ak máš sprievodný znak migrény aj zvracanie, na to je Cola super. Najlepšia je taká poriadne bublinková (nechcem zachádzať do nechutných detailov, no ale napíšem to tak, ako to je: z bublinkovej sa mi lepšie grgne a to mi veľmi pomôže od tej nevoľnosti, potom mi už nie je na vracanie).

jana_eyre_2
30. okt 2020

@h2 ja len doplním.dalsiu nechutnost - kola je aj lepšia ak ide von ako keď je len prázdny žalúdok.. tiež je to jediná vec čo pijem pri migréne...

h2
30. okt 2020

@jana_eyre_2 Kým som neobjavila colu, tabletka mi nemala šancu zabrať, lebo vždy "išla von". Cola ju vo mne udrží a po pol hoďke mám pokoj.

jana_eyre_2
30. okt 2020

@h2 no mne ani tá kola nepomôže ale aspoň je chutná.. preto som potom už prešla.na čipky.. ak mi ale nie je zle od žalúdka (mávam viac druhov migrén) tak je dobrý aj panadol.migrena..

h2
30. okt 2020

@jana_eyre_2 Ten nepoznám, ale mne žiadne lieky s paracetamolom nezaberajú. ☹️

martamasarova
30. okt 2020

@lauriema magnezium od galvexu ( je najsilnejsie) a k tomu cisty vitamin C (dmka) mne to zabera fungujem tak uz tri roky

edith34
30. okt 2020

@lauriema niekedy nemas na vyber, mam dni,ked si musim zobrat dovolenku, pretoze ucim na prvom stupni a nie som schopna byt v takom prostredi- deti-pozornost- rozpravat....niekedy sa to da zniest...ale je to hrozne...snazim sa povedat si, ze su aj horsie veci,ze som na tom este dobre...pride- odide

lauriema
autor
31. okt 2020

@jana_eyre_2hoj, tlak som mala dobrý, 128 na 76 a potom 133 na 82.

lauriema
autor
31. okt 2020

@h2 Si zlata, ďakujem za radu s tou colou musím si kúpiť nejakú, pretože doma vôbec nepijem sladké vody tak potom mi ostáva len čaj alebo voda z vodovodu,🤪😀❤️