Mierna pankreatitída

lilka121
20. mar 2023

Ahojte ,ako tomu máme rozumieť že mierna.Muz lezi v nemocnici ,niesu tam veľmi zhovorčivý.Nevieme ani výsledki CT vraj mierna pankreatitida.4 deň bez jedla ,max.caj mu dávajú.Mate s týmto skúsenosti?Bol tu niekto na Tom podobne?Ako ste sa potom doma stravovali?Bolesti už nemá no ako prišli tak to bola katastrofa.Po 2 dňoch lepšie včera uz bolesti žiadne
Zaujíma ma stravovanie ,či sa s toho dá vist či ako to je

pink_lady
20. mar 2023

mne sa nieco mari, ze @emjee mala nieco s pankreasom ze dllllho jej nedali v nemocnici jest...ak sa mýlim tak prepac @emjee

brendaa
20. mar 2023

ahoj ja som mala problém so žlčníkom a bola som už po zákroku, kedy prišla na izbu jedna pani s pankreatitívou. 4 dni nejedla, iba infúzie.... záchvat jej prešiel a držala prísnu diétu....vitamíny na pečeň.....Držím palce, potrebujú ho poriadne zdiagnostikovať a nasadia liečbu...

simca06022011
20. mar 2023

dlho bude na diete, ano jest mi nedavalia ani so zlcnikom, takmer tyzden, infuzie mi Potom dieta, jest postupne sa zacalo. Zalezi aj na vysledkoch. A zhovorcivi.. no treba si zavolal lekara/sestru a pytal sa. Nenechat sa odpalkovat, radi sa tvaria ze nic.. aj mimo vizitu, predtym/poobede. Aj priebezne vysledky on ma vediet. Tiez ked som prve razy jednala s ludmi v nemocnici, nevedela som ako na nich. Bolesti nebude mat, pretoze mu idu v tych infuziach podla vsetkeho aj lieky od bolesti. Inak urcite za 2 dni bolesti len tak bez liekov neprejdu.

A potom, podla toho co mu najdu presne, precitaj si diety na nete, s pankreasom asi pecenova sa bude drzat,a lebo mozno este prisnejsia. Asi budu hladat pricinu, ci v zlcnik, peceni, moze to byt aj v zivotosprave.

janka54321
20. mar 2023

@lilka121 to keď mu už dávajú čaj, tak to bude oki..ja som bola úplne bez vody 5 dní ..len ma infuziami zavodnovali a keď zacali s čajom, dostala som pankreatický záchvat a opäť odstavená od všetkého. .diétu bude potom držať dlhé obdobie, otázka je, čo mu to vyvolalo, ak zlncnik a bude ho treba odstrániť , tak sa to robí podľa stavu, ale cca po troch mesiacoch a dovtedy dieťa a potom aj po operácii, ale už nie tak prísna diéta

emjee
20. mar 2023

@pink_lady dobre si pamatas

Ja som bola asi tyzden len na infuzkach - vycestoval mi zlcnikovy kamen a zasekol sa tak, ze som z toho dostala brutalny zachvat a k tomu zapal pankreasu. Ked sa mi kamen konecne uvolnil (bola som aj na hadicke, kde ho mali vybrat, ale zazracne odisiel sam) a klesli hodnoty, tak ma zoperovali a zlcnik vybrali - po op klasicka zlcnikova dieta.
Samotny zapal je zivotu nebezpecny, bolo by fajn, keby mu zistili pricinu.

dilino
20. mar 2023

Mierna neexistuje to už bud je pankreatitída alebo nie je.

lilka121
autor
20. mar 2023

@janka54321 tak aj bujón no ale nám nepovedali čo to spôsobuje skôr sa jeho pýtaj u že čo to spustilo? Spôsobilo?🤷No čo jedol 2 dni posledné ,či nemal alkohol no a nám nepovedali nič ,bol na ct vraj mierna pankreatitida

lilka121
autor
20. mar 2023

@emjee tak ako som písala vyššie príčinu si ma zistiť sám ,čo pojedol adt🤷Z CT vyšetrenia nevieme nič ,budeme vedieť asi keď ho prepustia v správe .Na vizitach stále len -on je len na preliečenie ,mierna pankreatitida,stále mu robia odbery .Takže najprv to bol žlčník?A to zistili na nejakom vyšetrení?

emjee
20. mar 2023

@lilka121 ano, dostala som zlcnikovy zachvat (to su hrozne bolesti) a az z krvi mi zistili pankreatitidu a na sone videli vycestovany kamen - v stredu ma hospitalizovali, v sobotu na kontrolnej magnetickej rezonancii bol kamen stale zaseknuty, v pondelok som isla na gastro a uz tam nebol - do par dni sa mi upravili krvne testy a vo stvrtok ma hned zoperovali, lebo ze to by sa mohlo kedykolvek zopakovat. Zlcnik je vraj najcastejsou pricinou tohto stavu, nasleduje ho alkohol. Robili mu nejake zobrazovacie vysetrenie - sono brucha, magneticku? Ak ma zlcnik ok, mohol to byt jeden kamen, co uz odisiel. Ak ma zlcnikove kamene, tak cim skor vybrat, najlepsie uz teraz, ked uz je hospitalizovany.

janka54321
21. mar 2023

@emjee nie vždy operujú hned, ...ja som bola v nemocnici 3 týždne hospitalizovaná a nemohli má operovať, lebo všetko bolo opuchnuté vo vnútri a bolo by to tiež riziko, operovali ma o tri mesiace ..mne museli robiť aj ercp, a uvoľniť zlcove cesty, nakoľko tam bolo niekoľko kameňov. .takže to závisí prípad od prípadu

janka54321
21. mar 2023

@emjee mala som zápal pečene, pankreasu a žlčníka, proste všetko

janka54321
21. mar 2023

@lilka121 nerozumiem..to patrilo mne?

emjee
21. mar 2023

@janka54321 tak jasne, ze ked je tam zapal a opuch, tak to je riziko operovat. Mne navrhli vybrat to hned, tak som isla hned.

lilka121
autor
21. mar 2023

@emjee no žlčník nespomenul nikto,robili mu RTG a CT .Dnes už jedol o pol 12 zatiaľ bolesti Nemá.Nas sa pýtali na posledné dva dni či niečo nejedol a to spôsobilo bolesť podzaludkovej žľazy alebo alkohol.Tak ten žlčník neviem či vydno tie kamene na ct alebo RTG.Vraj do zajtra ak nebudú bolesti po dnešnom jedle tak ho ráno prepustia

lilka121
autor
21. mar 2023

@janka54321 áno,že ten žlčník vlastne či je vydiet na ct alebo RTG,podľa mňa to zjedla nebolo a alkohol nepije .Asi tu príčinu mu zistia až keď pôjde po prepustení na gastro?

emjee
21. mar 2023

@lilka121 podla tohto 40% je zo zlcnika, 35% z alkoholu, 4-5% z vysetreni brucha, 1,5% z poraneni brucha, 2% z liekov https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/akutna-pa... preto sa ho pytali, co jedol (mohol mat zlcnikovy zachvat - staci na to jeden kamen, ktory uz odisiel a teda ho nevidno na rtg ani ct) a ci nepil. Ak toto vylucia, tak asi to bol ojedinely pripad.

lilka121
autor
26. mar 2023

Tak z nemocnice dostal lieky ozzion a ešte injekcie fraksiparin.Aj diétny režim máme všetko rozpísané na papiery z nemocnice čo môže a čo nie.Este na gastro sa hlásiť .Tam budú vyšetrovať s tou hadicou?Do žalúdka?

lucia1909
Autor odpoveď zmazal
Zobraz