Ahojte ,ako tomu máme rozumieť že mierna.Muz lezi v nemocnici ,niesu tam veľmi zhovorčivý.Nevieme ani výsledki CT vraj mierna pankreatitida.4 deň bez jedla ,max.caj mu dávajú.Mate s týmto skúsenosti?Bol tu niekto na Tom podobne?Ako ste sa potom doma stravovali?Bolesti už nemá no ako prišli tak to bola katastrofa.Po 2 dňoch lepšie včera uz bolesti žiadne
Zaujíma ma stravovanie ,či sa s toho dá vist či ako to je
ahoj ja som mala problém so žlčníkom a bola som už po zákroku, kedy prišla na izbu jedna pani s pankreatitívou. 4 dni nejedla, iba infúzie.... záchvat jej prešiel a držala prísnu diétu....vitamíny na pečeň.....Držím palce, potrebujú ho poriadne zdiagnostikovať a nasadia liečbu...
dlho bude na diete, ano jest mi nedavalia ani so zlcnikom, takmer tyzden, infuzie mi Potom dieta, jest postupne sa zacalo. Zalezi aj na vysledkoch. A zhovorcivi.. no treba si zavolal lekara/sestru a pytal sa. Nenechat sa odpalkovat, radi sa tvaria ze nic.. aj mimo vizitu, predtym/poobede. Aj priebezne vysledky on ma vediet. Tiez ked som prve razy jednala s ludmi v nemocnici, nevedela som ako na nich. Bolesti nebude mat, pretoze mu idu v tych infuziach podla vsetkeho aj lieky od bolesti. Inak urcite za 2 dni bolesti len tak bez liekov neprejdu.
A potom, podla toho co mu najdu presne, precitaj si diety na nete, s pankreasom asi pecenova sa bude drzat,a lebo mozno este prisnejsia. Asi budu hladat pricinu, ci v zlcnik, peceni, moze to byt aj v zivotosprave.
@lilka121 to keď mu už dávajú čaj, tak to bude oki..ja som bola úplne bez vody 5 dní ..len ma infuziami zavodnovali a keď zacali s čajom, dostala som pankreatický záchvat a opäť odstavená od všetkého. .diétu bude potom držať dlhé obdobie, otázka je, čo mu to vyvolalo, ak zlncnik a bude ho treba odstrániť , tak sa to robí podľa stavu, ale cca po troch mesiacoch a dovtedy dieťa a potom aj po operácii, ale už nie tak prísna diéta
@pink_lady dobre si pamatas
Ja som bola asi tyzden len na infuzkach - vycestoval mi zlcnikovy kamen a zasekol sa tak, ze som z toho dostala brutalny zachvat a k tomu zapal pankreasu. Ked sa mi kamen konecne uvolnil (bola som aj na hadicke, kde ho mali vybrat, ale zazracne odisiel sam) a klesli hodnoty, tak ma zoperovali a zlcnik vybrali - po op klasicka zlcnikova dieta.
Samotny zapal je zivotu nebezpecny, bolo by fajn, keby mu zistili pricinu.
Mierna neexistuje to už bud je pankreatitída alebo nie je.
@janka54321 tak aj bujón no ale nám nepovedali čo to spôsobuje skôr sa jeho pýtaj u že čo to spustilo? Spôsobilo?🤷No čo jedol 2 dni posledné ,či nemal alkohol no a nám nepovedali nič ,bol na ct vraj mierna pankreatitida
@emjee tak ako som písala vyššie príčinu si ma zistiť sám ,čo pojedol adt🤷Z CT vyšetrenia nevieme nič ,budeme vedieť asi keď ho prepustia v správe .Na vizitach stále len -on je len na preliečenie ,mierna pankreatitida,stále mu robia odbery .Takže najprv to bol žlčník?A to zistili na nejakom vyšetrení?
@lilka121 ano, dostala som zlcnikovy zachvat (to su hrozne bolesti) a az z krvi mi zistili pankreatitidu a na sone videli vycestovany kamen - v stredu ma hospitalizovali, v sobotu na kontrolnej magnetickej rezonancii bol kamen stale zaseknuty, v pondelok som isla na gastro a uz tam nebol - do par dni sa mi upravili krvne testy a vo stvrtok ma hned zoperovali, lebo ze to by sa mohlo kedykolvek zopakovat. Zlcnik je vraj najcastejsou pricinou tohto stavu, nasleduje ho alkohol. Robili mu nejake zobrazovacie vysetrenie - sono brucha, magneticku? Ak ma zlcnik ok, mohol to byt jeden kamen, co uz odisiel. Ak ma zlcnikove kamene, tak cim skor vybrat, najlepsie uz teraz, ked uz je hospitalizovany.
@emjee nie vždy operujú hned, ...ja som bola v nemocnici 3 týždne hospitalizovaná a nemohli má operovať, lebo všetko bolo opuchnuté vo vnútri a bolo by to tiež riziko, operovali ma o tri mesiace ..mne museli robiť aj ercp, a uvoľniť zlcove cesty, nakoľko tam bolo niekoľko kameňov. .takže to závisí prípad od prípadu
@emjee mala som zápal pečene, pankreasu a žlčníka, proste všetko
@lilka121 nerozumiem..to patrilo mne?
@janka54321 tak jasne, ze ked je tam zapal a opuch, tak to je riziko operovat. Mne navrhli vybrat to hned, tak som isla hned.
@emjee no žlčník nespomenul nikto,robili mu RTG a CT .Dnes už jedol o pol 12 zatiaľ bolesti Nemá.Nas sa pýtali na posledné dva dni či niečo nejedol a to spôsobilo bolesť podzaludkovej žľazy alebo alkohol.Tak ten žlčník neviem či vydno tie kamene na ct alebo RTG.Vraj do zajtra ak nebudú bolesti po dnešnom jedle tak ho ráno prepustia
@janka54321 áno,že ten žlčník vlastne či je vydiet na ct alebo RTG,podľa mňa to zjedla nebolo a alkohol nepije .Asi tu príčinu mu zistia až keď pôjde po prepustení na gastro?
@lilka121 podla tohto 40% je zo zlcnika, 35% z alkoholu, 4-5% z vysetreni brucha, 1,5% z poraneni brucha, 2% z liekov https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/akutna-pa... preto sa ho pytali, co jedol (mohol mat zlcnikovy zachvat - staci na to jeden kamen, ktory uz odisiel a teda ho nevidno na rtg ani ct) a ci nepil. Ak toto vylucia, tak asi to bol ojedinely pripad.
Tak z nemocnice dostal lieky ozzion a ešte injekcie fraksiparin.Aj diétny režim máme všetko rozpísané na papiery z nemocnice čo môže a čo nie.Este na gastro sa hlásiť .Tam budú vyšetrovať s tou hadicou?Do žalúdka?
mne sa nieco mari, ze @emjee mala nieco s pankreasom ze dllllho jej nedali v nemocnici jest...ak sa mýlim tak prepac @emjee