Ahojte priatelia, chcela by som sa spytat na vase skusenosti a nazory. Mojmu ocinovi pred mesiacom vybrali oblicku. Mal na nej zhubny nador. CT naukazalo ziadne metastazy, ale teda skenovali mu len trup a dolu. Nie kostru, nie hlavu, len od krku nizsie. Kazdopadne ocino sa uz dlhsie stazoval na bolest bedroveho klbu. Niekedy tie bolesti trvali aj 2-3 dni a bezne analgetika mu nepomahali. Teraz sa bolest zhorsila a tak ho obvodak poslal na rontgen. Tam mu len dali CDcko a povedali, ze ho ma vziat k onkologovi ked pojde na kontrolu (1. Kontrola po operacii, kde mu daju aj vysledky z histologie) Na co sa mame prosim vas pripravit. Ide pravdepodobne o metastazy, kedze nam to CD kazali vziat so sebou? Mamina hovori, ze to s tym urcite nesuvisi, ale ja mam vkuse chrobaka v hlave, ze keby to bolo len nieco "ortopedicke" na co by sme to mali brat na onko....mate niekto skusenost s rakovinou oblicky a metastazami v bedrach, prosim?
Tak ocino je asi dlhodobo sledovany na onko, tak podla mna bezny postup.. pracovnici od rtg, ct, mr nepopisuju vysledky, to uz robi lekar.. pokial vam dali len cd bez popisu, tak len odniest k dr (mozno ked bol na vysetreni spomenul ze ma pododrenie alebo ze je onko pacient)
Je to bežný postup, nestresuj dopredu.
Podľa mňa by na CT videli, keby má nádor v tom kĺbe.
bezny postup najprv to musi vidieť vas dr. a ak sa nic nepotvrdi posle vás k ortopedovi držím palceky
Moja mama mala rakovinu prsníka s metastazamy do pečene a v kostiach hlavy. Nič ju ale nebolelo. Tým chcem povedať,že netreba hneď stresovať a myslieť si,že ak niečo bolí, budú to metastazy.
Popis nemáte? K tomu?