Dobry vecer. Mam dvadsať rokov a menstruujem uz osem rokov. Nikdy som nemala nejak pravidelnu, v strnastich mi meskala tri mesiace, obcas sa stalo, ze vymeskala alebo meskala aj dva tyzdne, ale to sa stavalo este v skorsej puberte. Posledne styri roky to mam ako-tak ustalene akurat mi to stale meska cca 2-4 dni, ale to je podla mna normalne - mozem mat taky cyklus. Co sa tyka bolestivosti, kedysi to bolo dost zle, posledny rok ako tak sa to da zvladnut, ked som v klude. Ale zajtra to bude uz devatnasty den co mi to meska. Tehotna nie som, kedze som este panna a nemala som pohlavny styk, nedoslo k ziadnemu kontaktu so spermiami posledny mesiac, nejak velmi som nepribrala ani neschudla (akurat cca tri kg za 6 tyzdnov ale to je podla mna normalne), stres mam asi taky ako stale a nemaskavalo kvoli tomu a chora som nebola uz dlhsie. Posledne dni obcas trosku citim brucho aj som mala taky pocit "mokra" ako pred menstruaciou, ale neprislo. Neviete cim by to mohlo byt sposobene a ci je to v poriadku toto meskanie? Stalo sa vam dakedy nieco podobne? Je nutne ist ku gynekologovi? Dost sa toho bojim lebo sa bojim ze by mi zistil nejaku cystu alebo nieco horsie este :( Alebo vyvolavacka popripade? Dakujem pekne za odpovede 🙂
nie je to nic strasne, pravdepodobne mas nejaky problem, ale rozhodne sa na to neumiera🙂 Gynekolog ti len pichne vyvolavacku a ak je normalny, bude hladat pricinu absencie menstruacie, urobi nejake krvne testy, hormonalny profil a mrkne ultrazvukom. Nemas sa preco stresovat, ale za gynekologom urcite zajdi.
Mne cely zivot vynechava menstruacia, mam polycysticke vajecniky, ktore mi subjektivne nesposobuju ziadne problemy, na hormonalnu liecbu moje cysty nereaguju, takze som len v sledovani... uz 22 rokov..😉
Zlatko, ziadna nevidime do vnútra tvojho tela. Ak chces svoj problem riesit tak jedine s gynekológom.