Mešká mi menštruácia, schudla som a tehotná nie som

dada1212
10. dec 2012

Nikdy som nemala pravidelnú menštruáciu, niekedy prišla o 5 dní skôr ako mala, niekedy meškala aj 5 dní, ale teraz mi už mešká 14 dní. Nie som chorá, neberiem žiadne lieky, schudla som dávnejšie, teraz si hmotnosť držím, určite nie som ani tehotná a nezažívam ani nejaký extrémny stres.
Viete mi poradiť, čím by to mohlo byť? Asi najlepšie by bolo ísť za lekárom, ale to momentálne v pláne nemám, možno neskôr.
Len chcem vedieť, či ste sa niektorá s niečím takým stretli a čo bolo príčinou okrem tých záležitostí čo som vypísala hore,ktoré som vylúčila.

sisaha
11. dec 2012

@dada1212 pricin moze byt velmi vela, od neskodnej cysty po zavazne ochorenie. Preto by som na tvojom mieste navstevu lekara do svojho planu zahrnula....Zdravie mame totiz iba jedno..

zivika
11. dec 2012

@dada1212 suhlasim so @sisaha ked sama citis a vidis, ze nieco nie je v poriadku, chod ku doktorovi... aj ked sa mozno nic nedeje, aspon budes mat istotu a na preventivky treba aj tak chodit, tak to aspon budes mat za sebou... podla mna by to mohla byt aj z toho chudnutia, ak si schudla rychlo a vela, moze ti teraz telo hlasit, ze mu chyba nejaky vitamin, alebo mineral...

zuzi0911
11. dec 2012

@dada1212 ahoj mne raz meskala koli cyste.kazdopadne ak ms meska dva ryzdne treba ist na vysetrenie aby sa zistilo preco.a podla toho sa pichne vyvolavacka.ale cakat je zbyticne treba lekarske vysetrenie.

mawka
11. dec 2012

to ja mam pocit, ze som v prechode 😕 😕 lebo niekedy dostanem 2x do emsiaca, potom mesiac nic, mavam strasne navaly, ked uz krvacam tak strasne silno ako u masiara, moj doki mal dovolenku, ale uz sa musim objednat, myslela som si, ze to je nejaky sezonny vykyv, ale uz sa mi to prestava pacit. posledna kvapka bola, ked som v priebehu 3 tyzdnov mala 2x menzes 😔

sisaha
11. dec 2012

@mawka a kolko mas rokov? Niektore baby idu fakt predcasne do prechodu... Ale je mozne, ze tam mas nejaky polyp.. Ja som mala pred 3 rokmi a tiez som sa citila ako na jatkach...

aotrnavska
11. dec 2012

skuste si nasadit organicky jod,da sa bezne kupit v lekarni,alebo na internete....

mawka
11. dec 2012

@sisaha 33. tiez som zvedava

mawka
11. dec 2012

@aotrnavska napises o tom nieco viac?

aotrnavska
11. dec 2012

organicky jod chyba v sucasnej dobe skoro kazdemu cloveku.Ovplyvnuje metabolicke,hormonalne,enzymaticke,neurologicke...vlastne vsetky procesy v organizme.Jeho nedostatok sposobuje unavu,gynekologicke problemy,cysty,vypadavanie vlasov,hormonalnu nerovnovahu,priberanie....najlepsie je ho kombinovat s tekvicovym olejom.Naozaj odporucam...🙂 ...treba hodit do googlu 😉

dada1212
autor
11. dec 2012

@sisaha
@zivika
no uvidím, asi sa časom odhodlám k lekárovi, len chcem ísť vtedy, ked budem mať viac času, lebo je veľmi možné, že to nebude jednorázová návšteva a bude treba viac vyšetrení.
a v prechode tiež veľmi pravdepodobne nie som, mám len 24, to by bolo fakt skoro.
a s tým chudnutím to tiež podľa mňa by nemalo mať súvis, nemám nejakú extrémnu podváhu, schudla som dosť, ale postupne za rok a pol a posledného polroka som neschudla viac ako 2kg a z toho mám teraz cez zimu už nejakého pol kila späť.
ešte neviem či by to mohlo mať súvis, ale tak cca týždeň pred menštruáciou som sa jeden deň cítila dosť zle, bola som strašne unavená, ráno a večer mi bolo na odpadnutie, ale bolo to len chvílkové a odvtedy som nemala žiadne zdravotné problémy.

lili_mia
11. dec 2012

@dada1212 myóm, cysta, alebo hematóm