Mesiac som chorá, zahnisané hrdlo

ptr123
25. apr 2024

Ahojte,
už 4 týždne som chorá a nič nezaberá a už som z toho zúfalá..
Po 2 týždňoch som prišla k doktorke s tým že prvý týždeň ma len bolelo hrdlo čo aj prešlo a potom neskôr som sa nevedela vysmrkať, zatekal mi hlien do hrdla a dala mi len kvapky s nejakou kyselinou hyaluronovou. O týždeň som bola späť s tým že sa to vrátilo a že ma už bolí aj hrdlo, nasadila 3 dňové ATB Sumamed. Nezabralo. Vrátila som sa, poslala ma ORL nech mi spraví výter lebo že tam vidí hnis -Horompoli Levice; povedal že nič netreba robiť nasadil Biseptol a Jox a po týždni sa zase zdalo že všetko ok ale dnes ráno som si našla obrovskú oblasť ako keby za mandlami zahnisanú aj vzadu na hrdle mám hnis... zobrala teda výter aj rýchlotest na streptokoka tak zajtra sa dozviem výsledok.

Strašne som už unavená, o tri týždne maturujem a už mesiac som nemohla ísť kvôli tomu do školy a doktorka sa až po 4 týždňoch rozhodne spraviť výter. Bojím sa že nasadí znovu ATB a bude. Neviem či by s tým nebolo radšej zájsť zase ORL nech hnis zoškrabú alebo niečo?

nikpa
25. apr 2024

@ptr123 a prečo sa bojíš, že opäť nasadí ATB a hotovo? Co iné myslíš, že ti pomôže, hlavne keď budeš mat pozitívny výter. Len škoda, že ti ho neurobila skôr...

lonely66
25. apr 2024

@ptr123 už teraz nič nenarobíš. ale píšeš, že maturuješ. po maturite si nájdi normálneho OL pre dospelých. hlavne skús podľa recenzií. lebo tu mám pocit, že ťa má za skúšobného králika. niečo skúsi, nezaberie, vezme nejaký odber. zase čosi nezaberie, vezme iný odber.... a ty tam chodíš ako na klavír.

barbora854
25. apr 2024

Hnis zoskrabu?😂nedramatizuj kloktanie je dobrá vec bojíš sa že opäť budeš brat atb?😂a?

janka1011
25. apr 2024

@ptr123 na ten hnis ti môže pomôcť Betadine. Mne to kázala ORL doktorka a pomohlo. Do pohára s vodou dať trochu Betadine a kloktať (myslím, že v príbalovom letáku je presný pomer).

tinka_1807
25. apr 2024

@ptr123 Kloktat treba. Mne pomáha aj obyčajná slaná voda a Kloktat. Ďalej nasadiť B komplex, Ccko, Dcko, magnézium a Calciovy sirup. Ak budeš mať pozitívny výter tak ABT. A neboj, prejde to, ale chce to čas. Tiež som bola teraz 3 týždne chorá. Je to na nervy, ale treba fakt imunitu posilňovať.