Mesiac ma trápi upchatý nos

lilyianka
23. apr 2018

Ahojte,
Uz cca mesiac mozno menej ma trapi jedna vec a to, ze vzdy vecer sa mi zapcha nos... Nadchu nemam, vecer mi ostane zima, zacnem kychat, vysmrkam sa, ale nos zapchaty. Ked si idem lahnut zase plny nos, musim dychat cez usta...Behom noci to prejde a dycham aj nosom, ale citim, ze ho mam plny a zobudim sa na to, ze sa musim vysmrkat. Rano tiez, zacnem kychat a plny nos, ale behom chvile to prejde.... Co to moze byt? Myslite, ze alergia?

janci05
23. apr 2018

Asi to bude alergia. Ja som ju dlhé roky nemala a teraz ju mám stále každý rok. Štípu a pália ma oči, o kýchaní a plnom nose ani nehovorím.

lilyianka
autor
23. apr 2018

@janci05 mne tiez nic nebolo, teda sice mi zistili alergiu, ale to bolo pred par rokmi na ambroziu a psie chlpy....je pravda, ze mame psov, ale doteraz fakt nic...zeby to vypuklo teraz?

molly28
23. apr 2018

@lilyianka no ono to môže vypuknúť aj v dospelosti... a hlavne teraz keď je takýto úžasní vzduch a kopec bordelu je v nom :/

zemislava
24. apr 2018

Vyzerá to buď na alergiu alebo vazomotorickú nádchu ale snaď je to alergia lebo tá sa aspoň dá liečiť...

molly28
24. apr 2018

@zemislava a doporučujem aj prípravkami na prírodnej báze...
😉

lilyianka
autor
24. apr 2018

Mne aj dost slzia oci....dufam, ze to snad casom prejde...ked nie pojdem alergologovi

molly28
24. apr 2018

@lilyianka vyskúšajte produkty od fy FOREVER... Nám zaberajú... Pre bližšie informácie mi kľudne napiste

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Ak nie ste tehotná, kľudne to môže byť alergia.

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka tehotna nie som...toto som nikdy nebrala az zrazu teraz....teda nie takto dlho a kazdy vecer....rok som brala kortikoidy- medrol a odkedy som ich vysadila tak smoklim, soplim, kycham

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Ouuu, tak to bude tým 😖 Úplne rozumiem, tiež som brala Medrol (takmer rok). Bola som predtým alergička a astmatička, Medrol mi to potlačil, aj keď som ho brala kvôli úplne inému problému, cítila som sa super a po vysadení som myslela, že je to môj koniec. Dokopy ma dala až homeopatka. Teraz čakám bejby a stále si občas musím dať kortikoidný inhalátor na astmu (taký, ktorý môžem) a nádcha mi prešla na tehotenskú, ktorá trvá len v noci a max. doobeda. Je to strašný pocit dýchať len ústami, poznám to ☹

zemislava
24. apr 2018

@lilyianka z kortikoidov môžeš mať dočasne alebo nenávratne zničenú a precitlivenú sliznicu nosa

ressankajanka
24. apr 2018

@zemislava Súhlasím, je to svinstvo, keby som mohla vrátiť čas, nikdy do toho nejdem ☹ Nielen upchatý nos, ale aj iné veci, sú to predsa len hormóny.

mariahodzova
24. apr 2018

Odporucam rhino horn konvicku do nosa.cca 13-15€ večer si spravte preplach a budete spat jak babatko....syn je alergik a dost silny no odkedy ma konvicku mame od soplov pokoj.naozaj

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka medrol som brala 3/4r a tiez kvoli inym veciam....presne ako pises, potlacilo mi to vsetky priznaky, ja som za tu dobu nebola chora a ani raz nekychla...imunitu som mala brutalne silnu ako nikdy predtym a teraz? Mam pocit, ze mi je vsetko...proste odkedy sa kortikoidy odburali z tela hotovo...

lilyianka
autor
24. apr 2018

@zemislava to fakt? No super...teda fakt nestaci co vsetko so mnou kortikoidy porobili a este toto? No a co s tou znicenou sliznicou nosa? 😐
Keby som toto bola vedela tiez ich nikdy neberiem...stacilo mi ako som z nich vyzerala a to som este kvoli nim ledva chodila, mam problem s bolestou achiloviek odkedy som ich vysadila....dovtedy som s klbami a slachami nemala nikdy problem 😐

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Neskutočné, som rada, že som natrafila na človeka, ktorý tiež Medrol bral tak dlho. Ja som ho brala zhruba od decembra a vysadila som ho začiatkom novembra minulého roka. Achilovky ma tiež zvykli bolieť, ale to je lepšie. Horšie to bolo s tým pribratím, okrúhlou tvárou a pod. Mne to imunitu oslabilo, keďže som nejaký čas pracovala v škôlke a tam boli deti stále choré, ale o alergii a astme som ani nevedela. Mne po vysadení dokonca alergologička vzala lieky, že mi tak či tak nezaberajú, vraj je to zbytočné, brala som len inhalátor. Nos sa ti časom zlepší 😉 Akurát v tehotenstve sa mi to vrátilo, asi preto, že som k tomu mala predispozície.

zemislava
24. apr 2018

@lilyianka telo asi bude potrebovať dlhšiu regeneraciu, aby sa zas spamätalo, bunky sa obnovujú každých niekoľko mesiacov, možno by bolo dobré ich podporiť zinkom, selénom, kremíkom, vitamínom D...
Najlepšie by bolo aj trošku upraviť stravovanie, aby telo nebolo zaťažované ešte aj nevhodnými (p)otravinami

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka A ten Medrol bol vysadený nejako náhle? Odporúča sa vysadzovať ho postupne, osobne som sa snažila, ale aj tak to bolo dosť rýchlo. Mali by sa postupne znižovať dávky, aby organizmus nezažil šok, dokonca ostáva v domnienke, že sa mu daný hormón tvorí umelo, hlavne nadľadviny. Oni poznajú, že sa hormón dopĺňa umelo a prestanú ho vyrábať, môže to byť naozaj nebezpečné. Homeopatka skonštatovala, že som ho musela vysadiť napriek tomu rýchlo, naozaj ma až ona dala dokopy, lekári to so mnou vzdali. Dnes jej vďačím aj za to, že čakám bábo.

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka ja som ho vysadzala skoro 2m, presne podla pokynov...brala som ho od aprila a v novembri som zacala znizovat davky, a v strede januara som ho prestala brat uplne...tiez som ho chcela rychlejsie vysadit, ale bola som upozornovana zdr.sestrami co poznam, ze si mozem urobit este horsie...brala som 12mg denne..a tiez gulata hlava, pribrala som, prsia mi narastli o 14cm 😐...vyrazky, chlpy, palenie zahy, neskutocna chut do jedla, problemy s ms, kt.som predtym nikdy nemala....po vysadeni som zacala uzivat rascovy olej a pridala som aj makovy, kedze ma hrozne boleli tie slachy a klby, sice stale to nie je ok, ale pomalicky to ide.. aj vaha ide velmi pomaly dole, ale co som rada, ze zmizla dvojita brada a ta velka hlava 👍

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka nam k otehotneniu nepomohol ani medrol, skusili sme uz asi vsetko

lilyianka
autor
24. apr 2018

@zemislava a ake potraviny myslis? Sladkemu sa snazim vyhybat, vyprazane nejem a chlieb ci pecivo malo...jedine co mi stale chuti mlieko, vlocky a teda vsetko s mliekom spojene

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Juuu tak ty si statočný pacient, obdivujem ťa. Ja som z tých liekov bola unavená, nesústredená, podráždená, mala som ich dosť, je to ako keď sa zobudím zo zlého sna, čo to vlastne beriem. Vysadila som ich oveľa rýchlejšie, snáď do 2 týždňov. Rovnako to mala byť u mňa cesta k bábätku, ale potom som si povedala, že odtiaľ cesta nevedie. Vyhľadala som až homeopatku, povedala som jej o mojich problémoch, aj o tom, že nevieme mať bábätko, povedala rovno, že bábätko mať budeme 🙂 Mala pravdu. Nasadila mi liečbu (lieky samozrejme bez štipky chémie) a do 3 mesiacoch, kým sa moje telo vyčistilo som otehotnela 😉 Alergia úplne zmizla, rovnako astma. Akurát v 3.-4. mesiaci tehotenstva sa to trošku obnovilo, skrz dýchavičnosť a tehotenskú nádchu, ktorá je v tehu bežná, ale je to určite zvládnuteľné, keď sa obzriem späť, myslela som ozaj, že je po mne.

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Inak tiež milujem mliečne výrobky, to máme spoločné 🙂 Trošku ma pred nimi vystríhala práve homeopatka, že zahlieňujú, aj preto zvyknem mať upchatý nos, ale vzdaj sa ich, keď ich miluješ 😀

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka praveze vraj vobec nie je pravda, ze mliecne vyrobky zahlienuju...vcera som prave o tom citala, vraj sa to sice hovori, ale nie je to pravda.....
My sme uz skusili vsetko ohladom tehotnosti, navstevovali sme ak car, ale tiez nic, ani raz...takze kasleme na to...samozrejme o roznych pripravkoch, doplnkoch, bylinkach, akupunkture atd ani nevravim

lilyianka
autor
24. apr 2018

@ressankajanka kde si bola u homeopatky?

zemislava
24. apr 2018

@lilyianka biela múka, biely cukor, mlieko je základ vylúčiť
Obmedziť údeniny, a mäso vôbec
Pridať trochu ovocia ale hlavne zeleninu, no aj inú ako len koreňovú
Dôležité sú strukoviny a listová zelenina
Ak sa chceš inšpirovať, mám vlastný foodblog kde nájdeš veľa receptov z vhodných potravín
https://inspiraciezkuchyne.blogspot.sk/?m=1

ressankajanka
24. apr 2018

@lilyianka Neviem, ťažko povedať, niekomu mliečne výrobky neškodia, niekomu áno. Ja milujem jogurty, syry, tvaroh, napr. aj takú krupicu, hlavne teraz 😀 Závisí aj od typu osobnosti, práve to najprv zisťuje homeopatka a na základe toho potom postaví liečbu. Žijem v ČR, čiže chodím k homeopatke tu (http://www.homeopatie-poradna.cz/o-mne), je zároveň aj lekárkou, čiže neznevažuje medicínu, malo by sa to vzájomne dopĺňať, dokonca v tehotenstve mi poradila homeo proti opúchaniu a pod. My sme okrem toho Medrolu neskúšali nič. Po tejto skúsenosti som umelé oplodnenie vylúčila. Rozmýšľala som dokonca nad adopciou, pomôcť nejakému nechcenému bábätku, keď sme sa o tom s manželom rozprávali, bola som už tehotná 😉 Ak by sa nám to nedarilo druhýkrát, určite opäť navštívim homeopatku. Čítala som si o tom zo začiatku veľa (aspoň jeden článok: https://svethomeopatie.cz/cs/28-maji-neplodne-p..., ja som užívala Calcareu Carbonicu, práve podľa typu mojej osobnosti). Brala som to ako poslednú možnosť, ani som nedúfala, že by sa to mohlo podariť tak skoro, verím, že ste sa na to po tom všetkom vykašľali. Znie to zvláštne, ale to je dobrá cesta, pretože vtedy sa to zvykne podariť, prestali ste vytvárať rezistenciu, tlak na niečo. Určite sa vám to podarí, ja tomu verím ❤👏

lilyianka
autor
22. máj 2018

@mariahodzova síce som nekupila konvicku, ale skúšala som 2 dni vyplachovať cca 2-3x denne nos slanou vodou, ale nepomohlo...chvilu je to ok, ale o chvíľu sa znova upchá... keď ľahnem do postele som tam kde predtým, jedna dierka upchata a musím dýchať ústami.. .preto v noci nemôžem spať, ide mi to na nervy a kazdu chvilu som hore...uz neviem co robit...jrdine asi lekar

molly28
23. máj 2018

@lilyianka mne pomohol pitie aloevera gélu... A dcérke som pridala ešte pollen tobolky a mame pokoj... Už cca 9mesuacov