Zdravim vás, už asi mesiac bude tomu čo má trápi kašeľ, začalo to bolesťou hrdla pri prehĺtaní to prešlo pred sviatkami a potom začal tento kašeľ tak som bol u doktora 12.1.2024 robili mi aj crp to so mal na hodnote 3,1mg, čosi meral aj oxymetrom na prste povedal že to je tiež Ok, mal som antibiotiká Augmentin ale v lekárni mi dali náhradu Penlac 500, Aulin, Ambrobene tablety a Uniflox do nosa, všetko som dojedol okrem Aulinu to by malo byť od bolesti. Ale na ten kašeľ to nepomáhalo moc, niekedy aj pri rozprávaní má začne dusiť, aj pri normálnom dýchaní musím odkaslať, malo kedy sa mi podarí vykašľať hlien, t. Cítim že ostáva v hrdle a z toho má dusí. Skúšal som už aj Slaviu, aj majorankovy čaj piť asi tri dni a nič teraz skúšam cibuľový sirup, ale neviem niekedy to je lepšie niekedy zase príde dusenie.teraz v utorok má opäť začalo aj hrdlo bolieť pravdepodobne z toho hlienu v hrdle, ale Jox pomáha na to. Poraďte nejaky liek alebo čo robiť na ten kašeľ ? Už je to otravné 3-4 týždne dusenie 🙂 ďakujem
@slovenka753 test som si nerobil,, ale raz čo viem som ho mal 2021 a som aj 3xockovaný cítim že mám stále v hrdle hlieny, napríklad keď idem jesť tak je to Ok ako keby ich potlačim z hrdla preč tak má nedusí, ja si dávam Anticol ale nepomáha všeličo som už fakt skúšal
@zdeno525 úplne rovnaké som to mala, celá zahlienena som bola. Skús tie hydropastilky a počkaj ešte mesiac. Ja som volala lekárke ale nedala mi nič na to, že má teraz veľa podobných pacientov že majú veľmi dlho príznaky ale že to odznie samé vo väčšine prípadov. Tak aj bolo.
@slovenka753 ono niekedy deň je že menej, kašlem take na striedačku skôr to je suchý kašeľ, ja som práve bol u doktora už a dal mi aj atb ale akosi na ten kašeľ nepomohlo, ja som mal záahnute aj v ušiach z tých hlienov to mi povolilo ale teraz ten kašeľ a hrdlo trocha
@zdeno525 som na tom podobne. Mala som ale covid v decembri. Uz kaslem mesiac a kaslem ako moj nebohy dedo, ktory fajcil 50 rokov kazdy den krabicku. Crp ok, dychanie ok, covid uz nemam davno.. zo sterov z krku mi vysiel streptokok, tak mam antibiotika. Ale nemam pocit, ze by pomahali. S liekmi nejako experimentovat nemozem, lebo som tehotna. Tak kaslem a kaslem a dufam, ze dieta bude ok 🤷♀️
@diewcatqoo veľa ľudí aj v práci má podobne problémy stále počuť kašeľ, neviem čo to je
Môžeš skúsiť na nolest hrdla glimbax kloktadlo (nie sprej) a cmulat už spomínané hydropastilky a medzi to livsane pastilky s lisajnikom. Piť veľa vlaznych tekutin. Ideálne bylinné čaje s medom. C,D, zinok.
@janage bolesť hrdla mi pomáha aj Jox to je v pohode, len toho kašlu by som sa už najradšej zbavil, je to už skoro mesiac
Tie pastelky lisajnik tie mam, ale ten mi to neutlmí
Aj Ditustat som užíval asi 2-3 dni ale nepostrehol som zlepšenie tak som si ich už nedával, nechcem sa zbytočne liekmi dopovať
To isté máme aj my aj deti,vraj pocovidovy stav
toto je bezna zalezitost po infekciach.
vacsinou t prejde. ja mam kasel od 1995, cize taham tretie desatrocie. 4t je nic.
ja fakt, ze sa mi stabilizoval a je skor po namahe a v chlade, ale je a teda kedze byvam na 3 posch a pod kopcom, denne mam s nim docinenia.
Ak sa nechceš dopovať liekmi,
Skús požuť Klinčeky, sú výborné na bolesti hrdla a vírusy. pozri na nete ich účinky.
Tiež Zlaté Kurkumové mlieko môže pomôcť, recept na nete.
Ak to neprejde, tak Oregánový olej je silné prírodné ATB, kúpiš v lekárni, neužívaj dlhšie ako 10 dní + dlhodobo Probiotiká. Pozri info na nete.
@zdeno525 kodein tablety, predpise vseobecny
Pravdepodobne si mal covid a toto zanechal, môj od 25.12 ma stále suchý dráždivý kašeľ, bol aj pri lekárke a povedala, že 8 týždňov to ľudia majú, stále niečo berie, ale napríklad moja mama už kašle 2 roky (po covide) a žiadna zmena
mne pomáha momentálne solmucol a antihistaminikum, tiež mám postcovidové - covid na Vianoce a tiež pocit hlienov v hrdle, musíme len prečkať /hovorím o období aj 3mesiace, bohužiaľ/
Ja som bola najprv zachripnuta a teraz mám kasel tiez taký suchý kasel.Ale casom to prejde hadam.Teraz je vela detí aj dospelých chorých
@zdeno525 ahoj, ja som na tom podobne. Od Silvestra ma neskutočne bolí hrdlo, mala som aj dutiny chytené,to prešlo,ale hrdlo ma veľmi bolí stále a dusivý kašeľ mám. Keď začnem kašľať nemôžem prestať. Nezaberá mi nič. Bola som na orl, všetko mám dobré,aj výter z hrdla,aj crp, hrdlo čisté,tak mi nepredpísal nič. Že asi reflux. Ale neverím, že pri refluxe by ma takto neskutočne bolelo hrdlo, cítim tam aj hlieny niekedy,aj občas vysmrknem ešte z nosa. Tak nechápem.. prajem skoré uzdravenie
@zdeno525 Mám podobný problém. Počas vianočných sviatkov som mala covid, po 8 dňoch som bola negatívna. Mala som vtedy hlavne nádchu, kašeľ minimálne.
Neskôr, približne po 10 dňoch (keď som sa cítila už relatívne dobre) mi začal suchý a dusivý kašeľ. Bola som u lekárky, ktorá mi dala antibiotiká, prvé a druhé nezabrali vôbec. Ďalší týždeň mi na ORL zistili zápal priedušnice a dostala som ďalšie antibiotiká. Trochu mi pomohli, ale kašeľ neprestáva.
Začalo mi to nečakane, prvé dva týždne som pociťovala silnú bolesť smerom od priedušnice, také šteklenie v prieduskach (nikdy predtým som takýto problém nemala), nemohla som sa ani poriadne najesť, lebo som sa neustále dusila. Momentálne je to trochu lepšie, ale kašeľ neprestáva, ale iné príznaky choroby (nádchu) som od začiatku kašlania nemala. Pociťujem hlavne bolesť na hrudníku a ťažšie sa mi dýcha. Mala som sirupy na predpis, rôzne vitamíny, čaje. Sirup na predpis, napr. Paxeladine, ale sama neviem, že čo by mohlo pomôcť.
Covid si mal. Len vydržať . Prešlo po asi 2 mesiacoch, tiež má dusilo aj pri dlhšom hovoreni. Trošku zmierňovali priznaky hydropastilky.