Meranie zraku prístrojom z optiky

17. okt 2022

Ahojte dnes nám v práci merali zrak z optiky prístrojom. Cca 2 roky skor menej nosím okuliare do diaľky 0.5. Teraz mi pani namerala že -2. Co sama zostala prekvapená, že to nie je reálne aby sa mi zvýšili dioptrie za tak krátky čas. Je takéto meranie presne alebo je lepšie ísť k conemu ktorý odmeria zrak sklíčkami? Je možné že sa tak zvýšili dioptrie??

januska12323
17. okt 2022

Všetko je možné, išla by som na ďalšie meranie a nosila okuliare.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annadan
17. okt 2022

podľa mňa to reálne je, ale tiež by som radšej išla ešte na jedno meranie k niekomu inému, nech máš istotu.

nelca84
17. okt 2022

Ak to bol ten pristroj, ze sa tam len pozeras a cvakne ti, tak to je velmi nepresne, mne to spravilo rozdiel takmer 3 dioptrie, oproti skutocnej hodnote. Treba si dat zmerat v kvalitnej optike, nie tymto systemom.

lubina
17. okt 2022

Ano, dioptrie sa mozu zmenit a to aj dost rychlo. Isla by som si premerat este do inej optiky alebo k lekarovi.

autor
17. okt 2022

@nelca84 ano bol

nelca84
17. okt 2022

Tak to by som si vobec nevsimala. Nam tak tiez merali v praci, ale bola tam zaroven aj optometristka a ta mi namerala uplne ine hodnoty.

princeznaaa12345
17. okt 2022

Ale keby sa ti tak zmenili dioptrie asi by si nevidela cez svoje🤷‍♀️

taktotedanie
17. okt 2022

Je to priblizne meranie, to co vyjde nie je realna hodnota dioptrii..stacilo viac zaostrit na obrazok, ktory sa tam ukaze a uz hodnoty skacu hore dole..

kacena4
17. okt 2022

zrak sa nemera sklickami, ale specialnym pristrojom. tento co pises je len orientacny a ma ta nasmerovat k dr. ak nieco viac ako 1 namera.