Meranie zraku a kontaktné šošovky

tslobik
30. sep 2018

Ahojte, nevie mi prosím niekto poradiť? Nosím kontaktné šošovky a zajtra si idem dať merať zrak do optiky kvôli okuliarom. U očnej lekárky mi nikdy nebolo povedané, že musím byť 12 hod. bez šošoviek. Vždy čítam najprv s nimi, potom dám dole a meria, aby mi predpísala dioptriu šošovky a skla v okuliaroch. A to som chodila k trom už počas života. Momentálne mám rozbité okuliare a neviem teda, či mi správne odmerajú ak si šošovky dám dolu len tesne pred meraním. Aké máte skúsenosti? Vďaka.

hennyinnsbruck
30. sep 2018

Ja musim sosovky 12 hod predtym vybrat.... Teda v ten den si ich vobec nedat.

tslobik
autor
30. sep 2018

@hennyinnsbruck Vďaka, pôjdem busom poslepačky😀

simca06022011
30. sep 2018

Ano, v ten deň nenosit. Tiez chodím slepá :D

hennyinnsbruck
30. sep 2018

@tslobik budes musiet😂😂😂😂🤷‍♀️alebo poprosit treba niekoho nech ide s Tebou.... ja neviem no u nas to tak je. Par x som uz davala okale kontrolovat a zakazdym to iste- rano ich nedavat.

janba
30. sep 2018

Áno? Mne to nikdy nikto nepovedal, že v ten deň nemôžem mať šošovky.. očnej ale chodím vždy v okuliaroch

tslobik
autor
30. sep 2018

@janba Tak asi preto, že vidí, že máš okuliare. Ale čudujem sa, že mne to nikdy nepovedala ani jedna z nich, len v optike. Nevadí, zajtra nedám.

terezka1947
30. sep 2018

@tslobik no to je velmi smutne,ze to lekar nepovedal...ozaj je lepsie ist na ocne vysetrenie bez sosoviek-naj od rana.....po noci nech su oddychnute,ale aj dost dolezite je-ist na vysetrenie po normlanom spanku,cize nie po prehyrenej noci,ci po nocnej....a popri sosovkach treba mat okuliare,oci musia aj napriek silikonhydrogelovym sosovkam oddychnut troska

tslobik
autor
30. sep 2018

@terezka1947 Ano, mala som také historické okuliare na doma, ale teraz chcem viac striedať už šošovky s okuliarmi.

monane
30. sep 2018

bez nich, mamka tak tiež chodí, väčšinou ju vozíme aby sa jej nič nestalo :D

algavendova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deyyyna
1. apr 2019

Ahojte baby.. aj ja som si bola v optike pre sosovky.. boli ochotny, poradili..mam mesacne, takze kazdy vecer vyberiem. Zatial len skusam. Len sa chcem spytat ze ci je normalne ze si ich stale citim.. niekedy az neprijemny pocit mam..nosim ich len druhy den.. vdaka za odpoved

iwkap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iwkap
18. mar 2023

Dobrý deň, predám čisto nové nerozbalené jednodňové kontaktné šošovky TopVue Daily (30 šošoviek) 2 rôzne dioptrie:
Dioptrie -3.00; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Dioptrie -2.75; Zakrivenie 8.50; Priemer 14.2
Cena: každé balenie za 10€, spolu 20€

ronyy
12. máj 2023

Ahojte prosím vás je tu niektorá z vás ktorá nosí kontaktné šošovky plusové diptrie.
Ďakujem 🙏