Ahojte baby. Viem ,že dávam viac diskusii ,len chcem vedieť pred chvíľou som si merala tlak mala som 140-90...druhý krát hneď za prvým meraním bol 127-75...a tretí 118-70... Je to podla Vás v poriadku? Ďakujem
@mischel12 Veď ho máš dobrý
Tlak ako taký je OK
Tie rozdiely v meraní robí podľa mňa nekvalitný tlakomer
Jasné, je to ideálny tlak
Tlak ti môže lietať hore dolu. Neodporúčam čítať pred meraním tlaku smsky v partnerovom telelefóne, alebo pozerať výplatnú pásku. 😁 Ale vážne, pre správne meranie tlaku sa často používa priemer niekoľkých po sebe idúcich meraní s odstupom rádovo v minútach. Tvoj tlak je úúplne v pohode, môžeš byť pokojná. Ak nemáš nejakú indikáciu na zmenu tlaku - stres, nadváha, rodinná anamnéza,... atď., tak sa nemusiš stresovať. Občas si zmeraj tlak ráno, večer a keď budeš mať dlhodobejšie horný nad 130 a spodný nad 90, tak navštív lekára.
Mas nejaky zavazny dovod na tak caste a opakovane meranie tlaku? Ak nie, tak si ho meraj raz denne, v klude, v rovnakej dobe.
tep a tlak nie su staticke cisla a menia sa ako hore dole ako rychlost a otacky motora pocas jazdy (telo jazdi od narodenia po smrt v kuse 🙂 )
treba si najst rovnake podmienky a aj tak to nebude rovnake. staci sa menej napit, viac solit, alebo si len prelozit jednu nohu cez druhu a uz je to cislo ine..
nehovoriac o dalsich vplyvov - stres, choroby, stav regeneracie, po jedle/pred jedlom..
@mischel12 tlak si máš merať raz v tú istú hodinu, napr. každý deň o 16 v kľude.