Ahojte,
dúfam, že tu bude nejaká s podobnou skúsenosťou. Posledný menzes som mala 24. 3 a odvtedy nič, stále čakám. Je pravda, že väčšinou mávam dlhšie, zhruba 35 dňové cykly poslednou dobou, tak z nejakého meškania paniku nerobím, dnes sú to už ale dva týždne odo dňa, kedy to malo prísť(ak rátam znovu toho 24, lebo niekedy to príde aj načas).
Mávam také zvieravé bolesti a kŕče v oblasti krčku, ako počas menštruácie, ale nič. Opuchli mi prsia ako vždy pred menzesom a dajú sa mi tam nahmatať aj naliate cysty ako vždy ale nikdy žiadna krv.
Robila som si včera tehotenský test s tou najvyššou citlivosťou (písali že 10. DPO) a testovala som vlastne už na 13. deň meškania menzesu ale aj tak tento mesiac som rozhodne nemala z čoho otehotnieť, to som si len tak pre istotu, že či náhodou som nemala minulý menzes počas tehotenstva, aj keď sa chránime, ale nič neni na 100 percent a vyšiel negatívny.
Napadlo mi, či toto meškanie nemôže byť spôsobené tým, že som tento mesiac hneď po menzese mala zápal obličky a silné antibiotiká, ale neviem, čo vy na to?
Inak, mám 19 rokov a HAK neberiem a nikdy som nebrala.
Ďakujem za všetky vaše rady 🙂
Pýtala som sa na nejakej online lekárskej gynekologickej poradni a tam mi odpovedali, že antibiotiká na cyklus nevplývajú :/
Chce to vyšetrenie u gynekológa. Možno atb nemajú vplyv na cyklus, ale prekonaný zápal v panve, ten zas môže mať. Rovnako máš dlhý cyklus a tak by som na tvojom mieste žiadala dr. o skontrolovanie hormonálneho profilu, poprípade upraviť na nejaký čas cyklus HAK. Ja som tak urobila v tvojom veku a so 45 dní sa mi upravil na 30.
@floretine
skus jedno vysetrenie, robia kampan za prevenciu a zdravy zivotny styl a v ramci tejto kampane stoji toto kompletne vysetrenie iba 5€. Pozru sa ti na cely organizmus a bud ta poslu k lekarovi alebo ti poradia nieco na upravu. Tazko takto radit, tam treba najst pricinu problemu. A podla mna to je blbost co ti napisali,ze ATB nevyplyvaju na menzes. Ja som napr. mavala vzdy rozhodeny cyklus po ATB a aj mykozy zo znicenej mikroflory od ATB, takze neviem co to bol za odbornik, co toto napise...a hlavne,ked kazdy ma inak citlivy organizmus.
Skus sa tam objednat. stranku maju: www.zdraviepodkontrolou.sk, kde si precitas viacej.
@cerez @ajkapajka1 Mne hormonálny profil kontrolujú pravidelne, ja mám totiž aj autoimunitný zápal štítnej žľazy a dokonca mi lekárka vysadila euthyrox tak asi je to podla nej dobre. A navyše mám viac problémov, aj nejaké chronické s obličkami. HAK by som určite nikdy brať nechcela. Neviem, či mám ísť gynekológovi na vyvolanie už teraz alebo čakať. Párkrát som doktorovi hovorila, že mám dlhé a nie velmi pravidelné cykly a on mi povedal, že to je u dievčat normálne, ale ja mám menzes od 11tich. On ale stále hovorí, že pokial je menzes raz za mesiac, tak je to v poriadku a netreba to nijak riešiť. Naozaj nemôžem byť tehotná, keď bol ten test negatívny? Som z toho zmätená a ani poriadne neviem, čo by som mu mala povedať. 😒
tazko poradit, len konzultovat s lekarom. zavolaj, povedz co je vo veci a objednaj sa. moze to byt aj liekmi, ale aj inym problemom, ktory musi vyriesit lekar. (nechcem strasit, nemusi to byt nic vazne, len rozhadzane hormony)
inac na upravu cyklu skus alchemilkovy caj. piju ho aj zeny, co chcu otehotniet. ale nepodporuje plodnost, len upravuje cyklus a robi ho pravidelnejsim. pred otehotnenim sa pije pravidelne len prvu polovicu cyklu. potom sa vysadi, lebo caj podporuje v druhej polovicy aj menstruaciu, resp zabranujeuhniezdeniu vajjicka, ci ako ... (myslim, nastudujes aj tu na fore) vseobecne sa odporuca pri zenskych problemoch.