baby je to chulostiva tema ale bohuzial pre mna velmi neprijemna :( prve dva dni pri menzese ma boli brucho ale takym sposobom ako by som potrebovala ist na velku potrebu......sedim na wc aj zo desatkrat za den ak nie viac a niekedy ani nic nejde len to brucho tak neprijemne tlaci a obcas mi je aj na vracanie ale nevraciam len mam ten pocit.....skusala som alchemilku kedysi mi pomahala ale neviem preco zrazu nie :( viete prosim niekto poradit?..dakujem moc
je to sťahmi maternice,ktoré sú pri menzese,skús si dať nos pu a ak nepomôže kalíšok tvrdého a lahni si a uvidíš prejde to...
pomoze na to palenka? to fakt?
@aristka
@terezka1947 fuha jest pupalku...este keby som vedela kde zozeniem cerstvu 🙂
@terezka1947
@aristka a nemoze to byt nahodou bakteriami?
@pocahonntas ja som to mala presne tak isto. upravilo sa to, až keď mi dr predpísala Duphaston na krce a upravu cyklu. aj krče boli menšie. ja som prve dva dni skoro cele na zachode presedela, lebo sa mi zdalo ze mi je tak lepsie. aj hnačka bola, ale potom už nič nešlo, presne ako pišeš... nastastie mne duphaston velmi pomohol. hlavne preto lebo ja som od 12 rokov zazivala kazdy mesiac muky. prve dni boli na neprežitie. ale tiež mi občas pomohol štamperlik, dva a potom som šla spať. boli to strašné časy, dúfam, že to už nezažijem. keď som bola doma, tak sa to ešte nejak dalo, vecko blizko....horšie keď som v škole dostala, učiteĽka raz za mnou na vecko prišla, že či tam nefajčím, že som dlho...bože, ja som tak rada že je to za mnou... skús Duphaston, mne to fakt veľmi pomohlo. držím palce, pamútám si aké to bolo 😒 Inak, som sama celkom zvedavá ako budú vyzerať kontrakcie, lebo moje krče boli od 12tich fakt brutálne, na škrabanie stien🙂 som mala pocit že na tom vecku rodim maleho slona🙂 možno mi to porod vynahradi, mozno ani nebudem vediet ako a drobča bude vonku🙂
@pocahonntas pupalku kupis v tobolkach v lekarni....tak sa to vola,ja mam pupalku dvojrocnu+vitamin E....
@pocahonntas ale ja nemam ziadne vyrazne bolesti...skratka,musim castejsie prve dva-tri dni na WC,inak ok
Aj u mňa to isté doslova, čo píše @amelie123. Duphaston som nebrala, brala som len od bolesti Aulin alebo Coxtral, zabrali vynikajúco, po pôrode to ale vymizlo!! ........(inak pôrod sekcia). Bolesti minimálne skoro žiadne, niekedy zoberiem Ibalgin, niekedy vôbec, keď príde MS vždy ma preženie, ale tie tlaky vymizli, na zvracanie ma teraz natiahne 1x za niekoľko cyklov, takže akoby nič. Presne ako píše amelie, strašné to bolo!!! Škoda, že to neviem porovnať s pôrodom 😒 , aj som počula, že ženy, zvyknuté na takéto kontrakcie- bolesti to prežijú ako nič 🙂 😉 Inak mne veľmi pomáhal rebríček! Pila som ho od ovulky do ms a niektoré cykly som ani nemusela zobrať liek (aulin), buď sa to dalo normálne vydržať, alebo len s Ibalginom, čo by inak nehrozilo!!!!........vyskúšaj ten rebríček!!! .........tu ho nájdeš aj s návodom na prípravu, ale kupuj sypané čaje!!( lekáreň), nie porciované(obchod) .......papapa a držím palce nech pomôže 🙂 😉 http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/uvod.html
@terezka1947 @pocahonntas ..este lepsie ako tobolkova forma je za studena lisovany panensky pupalkvy olej 😉 ...cista forma, za lyzicku rano (chut nic moc, ale da sa)
To častejšie chodenie na wc sa spája s tými ostatnými prejavmi, inak pozri si na nete predmenštruačný syndróm a rovnako endometriózu, takéto bolesti a stavy súvisia aj s endometriou (ja ju mám 😒 )
@pocahonntas nie nie sú to baktérie,a ten štamprlík ti pomôže a ak by sa to zhoršovalo choď k dr. lebo môže aj nemusí ísť o endometiózu....
este k tomu som zistila ze to mam dolu nejako zapalene...davate si nejake kupele alebo obklady na takyto problem?
@pocahonntas nasad si kvalitne probiotika. to ti vo velkej miere pomoze
@xlucia kupim si woman dophilus verim ze pomoze
@pocahonntas ja mam tiez obcas taketo stavy 😒 a mne celkom pomaha pred menstruaciou jest pupalku...skus,vela zien ma rozne sprevadzajuce tazkosti pri menstruacii,bohuzial,mne po porode ustupili neskutocne bolesti a pribudli pocitz na zvracanie a castejsi pobyt na WC 😒