Menštruačné ťažkosti a práca

leea111
22. jún 2020

Ahojte žienky . Prosím vás nemáte skúsenosti nedá sa vybavit nejaký papier od Doktora keď mam pred menštruáciou take stavy že sa mi strašne točí hlava som málatna je mi zle trasie sa mô telo . Proste neviem si predstavit takto fungovať v praci . Keď to pride cez vikend vylezim a je to ok , ak počas prace tak niesom schopná vobec fungovať , už som raz tak skor odišla dnes to na mna ide tak som musela zavolat do prace že neprídem . Je to naozaj nepríjemne . A nechcem hovorit že mam svoje dni ... a zas nechcem aby si mysleli že si vymyslam kazdy mesiac bolesti aby som nebola v praci . Mam aj poobedne a nočné takze paragraf nic. Marodku tiež nemozem kazdy mesiac brat 🤦‍♀️ A zas neviem či to neohrozí moje miesto . Neviete mi poradit Nieco? Zajtra idem ku gynde ale tak ta mi väčšinou povie že si mam zobrat paralen alebo čo ... no ok na bolesti brucha pomoze ale čo mam robit keď sa mi točí hlava že sa bojím len postaviť 🥺

pukanec123
22. jún 2020

@leea111 ahoj, nechceš skúsiť vymeniť gyndu? Lebo pri takýchto ťažkostiach keď ti povie že vezmi si paralen to podľa mna nie je úplne ok 🤔 neskúsala si antikoncepciu? Tá vo veľa prípadoch takéto ťažkosti tlmí. Poprípade hormonálny profil si si nedala urobiť? Resp vôbec sa nepatrialo po príčine prečo takto každý mesiac trpíš?

leea111
autor
22. jún 2020

@pukanec123 Nie nepatralo sa . Navrhla mi antikoncepciu ale mala som problemy so štítnou žľazou a tam mi zas doktorka povedala že kým to nieje nutne nemám brat hormonálne tabletky . Zajtra za nou zájdem a budem sa domáhať nejakých vyšetrení ....

simsalabim
22. jún 2020

@leea111 ak spravne tomu rozumiem, “je mi zle” znamena menstruacne bolesti. Na to je paralen slaby, vhodnejsi je skor ibuprofen kvoli mechanizmu posobenia. No na fakt silne bolesti je slaby aj ten. Na to lekar predpise Algifen - je super na krcovite bolesti. U lekara trvaj na tom, aby tvoj stav riesil, vysetril, predpisal Algifen... alebo zmen lekara.

dollyzv
22. jún 2020

Mne pomáhal ženský čaj(kúpila som v lekárni) a panadol extra..tiež som mávala také bolesti že prvé dva dni som len ležala v polohe embryo a čakala kým to prejde..ale ak máš aj silný pms a točí sa ti hlava ešte pred krvácaním treba vyšetriť hormóny a Paralen je voči tomu naozaj slabý..ak sa ti točí hlava a si malatna až keď krvacas daj si vyšetriť hladinu železa resp. Hemoglobin či nemáš anemiu..ťa sa pri ms viac prejavuje

eliska13
22. jún 2020

@leea111 klasický predmenstruacny syndróm mám to tiež😀únava šialená, zavrate, nepohoda, nafúknuté brucho na to Paralen nepomôže teba netrapia bolesti brucha...skús veľa magnezia dlhodobo, b vitamíny, pupalkovy olej, Gynex, alchemylkovy čaj.Na bolesti brucha sú dobre lieky na kŕče hladkého svalstva nie od bolesti, ale aspoň hormonalny profil by bolo fajn spravit
Ja zvažujem ATK už ma to tiež nebavi

leea111
autor
22. jún 2020

@dollyzv no to točenie a malátnosť mam pred tým než pridu dni . Potom pride prvý deň a boli má brucho a potom už nemám žiaden problem. Mne napríklad pomoze aj paralen lebo casto tabletky nejem a keď mam dni cez vikend že som doma proste len vylezim bez tabletky . Viac má trápia tie závrate ... stále mam pocit že má niekde vyvráti 🥺

leea111
autor
22. jún 2020

@eliska13 pupalkovy olej momentalne používam a musím povedat že pri bolestiach brucha mi uľavil ... nie úplne stále cítim bolesť ale oproti tomu čo to bolo je to znesiteľnejšíe. Ale ako vravíš tie závrate toto je najhoršie ... 🤦‍♀️ Človek je úplne ako opitý a nevie kontrolovat motoriku ... antikoncepciu neberiem cely zivot teraz už asi ani nebudem začínať v septembri mame svadbu a potom by sme sa aj snažili o bábätko 🙂 tak ale Dám si výsetrit hormony ... myslím že to bude vhodne aj na margo toho že budeme plánovať bábätko . Za cely čas ako som u gyndy som takéto vyšetrenie nemala ....

ukulela
22. jún 2020

@leea111 dok ti moze vypisat len PN, nic ine ... bud si das PNku, paragraf alebo dovolenku. alebo si vymenis smeny a dohodnes sa s kolegynami ... ako inac chces ospravedlnit neucast v praci?

ivkazba
23. jún 2020

@leea111 A prečo nechceš v práci povedať, aký máš problém? Ja som mala na jednej svojej pobočke ženu, čo mala podobný problém, oznámila mi a v pohode sme sa každý mesiac dohodli na tom, že ten deň (niekedy 2) bude doma a vykryje to vždy po dohode buď PN, dovolenka alebo §. Zbytočne sa takto stresuješ. Ak by si to mala v práci vydiskutované, zbavila by si sa okrem nepríjemností ešte aj stresu, že čo v práci.

nikk3y
23. jún 2020

@leea111 ja mavam taktiez take problemy este aj horsie aj pocas MS, skus si dat predpisat od gynekologicky Algifen kvapky a ked nie tak Flector v prasku ten mam aj ja kedze na Algifen som rezistentna 😁🤷‍♀️😊 a Flector je najsilnejsi ktory moze predpisat takze ako usudis ty, ja mam tiez problemy so stitnou a v pohodeee

natalala
23. jún 2020

@leea111 mne pomahal aulin a litre alchemilkoveho caju. Teraz mam 4 mesacne babo, takze zatial menstruaciu nemam, ale uz sa toho desim ked zas pride 🤦🏼‍♀️ Ked bolo velmi zle bud som robila z domu alebo si vzala dovolenku 🤷🏼‍♀️