Mávam veľmi silné menštruačné krče...počula som že alchemilkový čaj a čaj rebriček obyčajný (mýši chvost) na to zaberujú ...chcela by som sa opýtať že ako mám kombinovať ich pitie? čítala som že alchemilkový sa pije týžden pred a pocas menštruácie ? ako mám ich piť spoločne? alchemilkovy tyzden pred a rebricek pocas menstruacie? 🙂
Ahoj 🙂 Na silnú menštruáciu ti môžem odporučiť bylinku lodhra v bylinnej zmesi Zdravie pre ženu . Ja ju užívam už dlhšie a teraz som ju začala kupovať aj dcére na harmonizáciu cyklu a proti kŕčom, keďže mala naozaj silné menštruácie, že prvý deň nevedela ani vstať z postele 😒 Ale pomohlo jej to, takže môžem iba odporučiť 🙂
u mna jednoznacne len caj z praslicky rolnej, kupis v lekarni, pijem 2-3x denne pocas ms.
no a u mna zaberal caj z jasminu-kvet.tiez v poho kupis v cajovni.ked prisla mrcha tak som prve 2-3dni vypila2-3litre caju.dost mi pomahal,ale aj tak som este popritom brala tabletky.pomahal sumivy cerveny panadol-neviem ci to je extra rapid alebo ako sa presne vola.bez caju cca 6 tabletiek za den a s cajom 2.no a este teplo na brucho.ja mam taku tu zelatinu do mikrovlnky
ja som pila len alchemilku +- po ovulacii a este prve dni menstruacie cca3-4 x tyzdenne a pomohlo
Mne na toto pomohol jedine zeleny jacmen. Dovtedy som sa musela tlacit Nurofenom ci Ibuprofenom trikrat denne, prve dva-tri dni som bola uplne odpisana, zvijajuce sa klbko, uplne ma to vzdy vyradilo z normalneho zivota. Teraz uz v podstate ani neviem, ze to mam, obcas mam prvy den len neprijemny pocit (oproti brutalnej bolesti, ako keby ma niekto rezal na polovicu hrdzavou pilkou), tak vtedy si zarobim jacmen a ulavi sa mi. Za toto som velmi vdacna, je to uplne nova kvalita zivota.
Mne pomohlo šatavari 🙂
Alchemilku treba dlhodobejsie
@sabinaaaa Pri problemoch s menstr, a celkovo na upravu hladiny hormonov velmi dobre posobi pupalka. Ucinna je vo forme oleja, pomaha pro roznych zenskych problemoch ako je nepravidelna, bolestiva mestr., ovulacia, cysty, myomy, PMS, menopaza a pod. Odporuca sa uzivat dlhodobo, 1KL rano a vecer, nema ziadne vedl. ucinky: https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
Rovnako je napomocna aj ajurvedska bylinka shatawari, bud vo forme bezkofeinovej kavy alebo caju. Oba najdete aj na nasom eshope.
@sabinaaaa ja som pila alchemilku lebo som jeden cas mala problem s ms, vela prace, stres.... a citala som, ze je vhodna hlavne na upravu cyklu...mala som priznaky ms, ale stale nic tak som si to pred pocitom ms dala, ale krce a ms stavy k tomu mi to nejak nepomohlo...ale to som ja mne celkovo take alternativne riesenia nezaberuju..ja pokial si nedam tabletky tak mozem trpiet