Menštruačné bolesti a tabletky už nepomáhajú

enelpe
13. nov 2019

Ženy.. Potrebovala by som poradiť. Mám 19 rokov a pravidelnú menštruáciu. No s pravidelnou menštruáciou mám aj pravidelné bolesti. Menštruáciu mávam +-5 dní. Prvý deň sú bolesti najintenzívnejšie. Druhý deň sú slabšie a tretí deň už je to väčšinou v poriadku. Bolesťami myslím silné kŕče v oblasti podbruška a takisto v dolnej časti chrbta. Skúšala som už všetko. Všetky možné tabletky paralen, ibalgin, algifen, nospa, valetol, panadol femina atď.. Všetko mi pomohlo na mesiac, dva a potom už nepomáhalo. Skúšala som mastičky, teplé obklady, teplú sprchu, no všetko pomôže len na chvíľu. Mám to takto už roky, odkedy mám menštruáciu. Už to fakt neviem zvládať, každú menštruáciu preplačem a v prvý deň nikdy nejdem do školy, nie som schopná nič robiť. Bola som s tým aj u gynekologičky, tam mi bolo povedané, že je to normálne a že som v poriadku. Tak sa obraciam na vás s prosbou o rady.. Možno ste si niečím podobným prešli, čo vám nakoniec pomohlo? Ďakujem za všetky odpovede..

anka712
13. nov 2019

@enelpe no neviem či ti zaberie úplne niečo, to je jednoducho menštruacia a bolesti k nej patria, niekto ich má silne, niekto slabšie a niekto vôbec. Tu ti tiež poradia len tabletky, teplu vodu a podobne. Neviem či si mala aj buscopan ten je na kŕče ale ak aj áno, alebo aj nie pri tých tabletkách ti neprestanú úplne proste ten prvý a druhý deň to musíš len vydržať alebo ti musí doktorka predpísať silne lieky. Ja to mám podobne, prvý a druhý deň katastrofa na tretí už lepšie, ale dnes mám napríklad štvrtý deň a take bolesti som ráno dostala čo som ešte nikdy nezažila, ani postaviť som sa nemohla len som sa skrčala a potom som si rýchlo dala tabletku, po chvíľke som išla do sprchy pod horúcu vodu a potom naspäť do postele a o nejakú pol hodinku mi to našťastie prešlo. No a potom mne tak dávnejšie bolo povedané že pred menštruáciou asi cca jeden, dva týždne treba piť veľmi veľa vody. Keď som pila vodu predtým nemala som take bolesti, ale teraz som si uvedomovala že som jej veľa nepila, tak treba možno ešte skúsiť to.

nerya
13. nov 2019

Mňe na to lekár predpísal zaldiar, čo už patrí k silnejším liekom od bolesti, keďže som na Tom bola podobne 😉 skús sa popýtať lekárky, prípadne obvodnej

basska_b
13. nov 2019

Mne ešte pomohlo, keď som videla ráno, že to už prišlo, tak ísť na veľkú potrebu ešte kým vladzem tlačiť a tak. Vtedy tie bolesti boli úplne iné, veľmi mierne.

xeonela
13. nov 2019

@enelpe no bohuzial, ja mavam take iste ako ty, ale mavam to 7dni +- a bolesti intenzivne asi 4 dni, tiez nic nezabera, vtedy pracujem len z domu a musim len vydrzat.

modrykoniicek
13. nov 2019

Valetol... 4 krát denne bohužiaľ.Jedna mi nestačí.a tiež to zaberie tak na hodinu.

janulka257
13. nov 2019

@enelpe ahoj, také silné bolesti pri menštruácii nie sú v poriadku... podľa mňa. Ja by som asi zmenila lekárku. A chcela by som, aby u mňa vylúčili endometriózu..
Inak na bolesti pomáha začať užívať napr Ibalgin už pár dní pred očakávanou menštruáciou. Alebo potom antikoncepcia..

bielavlcica
13. nov 2019

@enelpe moja myslim,ze to mas este dobre. Nechcela by si mat moju menstruaciu kazdy mesiac sa plazit od bolesti krvi jak z prasata, cely den len hnacky a zvraciam vkuse a nestiham ani vlozky menit. Ani jedna tableta nezabrala a tie co by mozno ani nesmiem brat kvoli peceni. Zaldiar mozem pit na litre a nic. A to mam prve 3 dni a potom uz dobre. Ale ja som z roboty vyradena na 3 dni. Teraz som mala menzes zacal mierne ze fajn isla som s exom na urad a tam ma chitili take sialene bolesti,ze som myslela,ze ma vynesu nohami napred. Este uradnicky ma tam obskakovali. Pozviechala som sa presli sme cez mesto a pri moste som nevydrzala a asi 15 minut zvracala. Ledva som sa domov doplazila. Nebyt exa tak si tam lahnem a lezim tam dodnes

thekacicaa
13. nov 2019

@enelpe mne pomoze, ked sa uplne vyprazdnim. Vacsinou hned ked to dostanem, mam hnacku. Vtedy sa mi dost ulavi od krcov. Hlavne je, v ten den uz nic nejest (do vecera). Tym padom mi netlacia creva na maternicu a bolesti sa zmiernia na znesitelnu uroven. Po zhruba 2 hodinach uplne zmiznu. Ak sa najem, vacsinou mi zase zacnu. Cize nejest. Odkedy toto praktizujem, tabletku som si nedala proti bolesti.

lienkashcj
28. jan 2020

Ahoj ja to mám rovnaké prvý deň ma ide poraziť a najradšej by som bola keby ma vyvalí úplne v ten deň. Ja mám menštruáciu od 13 a bolesti nejako od 14-15. Začala som s novalginom asi 2 roky som ho brala potom buscopan, ibalgin, nospa, algifen atď. Nič mi nepomáha. Prvý deň som odpísana. Ani teplé zvieratko na brucho nepomáha. Neviem čo už užívať. Dokonca som si už dala aj dva rôzne lieky na raz alebo v krátkom časovom rozmedzí viem že sa to nemá ale bola som už zúfalá. Nič voľno predajné mi nepomáha. Neviete baby či existuje ešte niečo silnejšie a ak hej je to len na predpis. 🤔 Antikoncepciu brať nemôžem. V budúcom živote sa chcem narodiť ako chlap a budem mať pokoj😅😅

miriam2908
28. jan 2020

@enelpe mne uz asi 5 rokov pomaha nimesil ( gynekologicka by ti ho mohla predpisat) na ukrajine je volnopredajny. Keby som ho nemala tak kolabujem kazdy meciac pretoze bolesti su tak silne ze od nich odpadavam.

petronela919
28. jan 2020

@enelpe ja som mavala tiez take priserne bolesti prve tri dni I align aj dvakrat trikrat do dna. Potom mi jedna znama poradila pit alchemilkovy can. Staci den dva predtym ako ma prist tak dvakrat do dna a pocas MS 2-3krat do dna. Krasne sa mi to po par mesiacoch upravilo , aj krvi je menej. Ani poriadne neciti, ze ju mam. Za skusku nic nedas a je to urcite zdravsia ako tacit do seba farmaka proti bolesti. Tiez mi velmi pomaha ked si trochu zavidim.

petronela919
28. jan 2020

@petronela919 zacvicim - :D

ivik111
28. jan 2020

@enelpe no ani neporadim,tiez mavam tak...od mladosti silna menstruacia so silnymi bolestami,hnackami,nizky tlak,odpadavam...po porode este horsie!dopujem analgetika ako zacinajuci narkoman,tie mega vlozky menim kazdu chvilu...si neviem predstavit,ked po materskej nastupim do prace...neskusala si antiku?mne v minulosti pomohla,teraz ju vsak organizmus akosi odmieta🤷

pajera
20. sep 2022

Ja som mala silné bolesti až tlaky,prvý deň bol vždy utrpenie,kým sa mi to normálne spustilo.Stretla som tento rok na trhoch liečiteľku,ktorá predáva aj svoje bylinky.Dala som sa s ňou do reči a pýtala som sa čo na bolestivú menštruáciu.Ona hneď vedela,že mám problém aj so žalúdkom a travenim a to som sa jej najskôr ani nezmienila.Poradila mi gynekologicky čaj piť 2x denne a pupavovú tinktúru 2x denne.Ja som to začala užívať pár dni pred menzesom,úplne super,aj sa mi rýchlo rozbehol a konečne bez bolesti,môžem úplne v pohode fungovať.Inak vynikajúca bylinka je alchemilka,či už čaj alebo tinktura.Teraz som si objednala kvapky Valovič,začala som užívať aj tie.Dajú sa kúpiť online,aj ženský čaj majú.Naozaj odporúčam kombinovať čaje s tinkturami.Za vyskúšanie to stojí.