Ahojte, chcem sa opýtať či je t o normálne že mávam menštruáciu každé dva týždne a trvá 5 dní. Pred pôrodom som nemala s tým problém, chodila mi pravidelne každých 28 dní. Je to normálne?
@majuskakirnicova chod k dr.
Kamoska tak mala (nebola ani po porode,nic..).. A doktor to nejak riesil..len neviem,ako,to bolo pred viac ako 15rokmi.
@majuskakirnicova Mne sa to stalo, tak 4-5 mesiacov trvalo, isla som na vsetky mozne vysetrenie, na konci mi doktorka povedala, ze to je kvoli stresu, a asi tak aj bolo, vtedy som si hladala pracu, je pravdaz, ze som bola vystresovana.
Ja to tak mam od zaciatku, som zdrava, cyklus pravidelny, mam tri deti, mam proste taky kratky cyklus ☹ je to sice otrva, ale naucila som tak zit. Ale hovorim, mam to tak odjakziva, pokial to predtym bolo inak, asi by som to riesila u Dr.
je to variabilne u kazdej inak netreba hlavne robit hned paniku 😉
@majuskakirnicova menstruacia kazdych 14 dni nie je normalna. moze to byt nejaka hormonalna nerovnovaha, ktora sa casom sama upravi, ale urcite to spomen svojmi gynekologovi.
najlepsie je uzivat tanquei, upravi sa menzec, riesia sa problemy s cystali a myomami, super vec ja si objednavam a uzivam stale a uz ani neviem co je to bolest pri menzese
skúste najprv ajurvédske čaje, ako Apana, Dhataki, alebo Shatapushpi. ja sa ich chystám tiež vyskúšať. ak si na internete vyhľadáte, tak niekde sú aj písané recenzie k týmto čajom.
najprv riesit tento problem s gynekologom a podla jeho vyjadrenia na zaklade vysetreni by som skusala aj nieco z alternativy.
@majuskakirnicova Priklaname sa k nazoru - najskor navstivit lekara, aby sa vylucila zavaznejsia diagoza. Z alternativnych prirodnych prostriedkov pomaha hladinu hormonov zharmonizovat pupalkovy olej. POmaha pri roznych zenskych problemoch ako su cysty, bolestiva, nepravidelna menstr, menopauza a pod. Odporuca sa jeho dlhodobe uzivanie, 1K rano a vecer. Taktiez materska kasicka pomaha vyladit hormonalnu hladinu.
Oba spominane ako aj ine prirodne alternativne prostriedky najdete v nasej ponuke, radi Vam poradime.
@majuskakirnicova ahoj, ja som s takymto podobnym problemom bola u gyndosa pred 2 dnami. my s mm sa snazime otehotniet a pred par mesiacmi som vysadila antiko a gyndos mi povedal, ze moje telo sa meni, mavam krvavu ovulaciu, to znamena, ze kazdy druhy tyzden krvacam, raz slabsie a raz silnejsie, je to zmena. ja som si myslela, ze som tehu, bo aj tehotensky test vychadzal pozi, ale to len pred ovulkou som mala zvysene latky v moci ako pri tehu. mam aj endometriozu, tak mi nerobi dobre casto krvacat, ale podla gynekologa, je to v dobre. nemaj obavy, ukludni sa, ukaz sa u gynekologa a vysvetli presne co ta trapi.
mne začal taký problém po duphastole :O( chceli sme babo tak som ho brala ale potom som mala každých 25-21 dní menstruáciu , poradili mi víživový doplnok GS mimistar, hned prvý mesiac som mala 28 dní, skus je aj pre snažilky tak asi preto to vyladenie cyklu
Dobry den chcem sa opytat dcera 14 rokov ma uz zhruba 4 mesiace kazdych 14 dni menstruaciu. Je to normalne? Poradite mi niekto
Pripájam sa mam rovnaký problém uz mi to lezie na nervy 6 dni do ms a ja uz spinim 🤔
@majuskakirnicova Ahoj. Mam podobny problem. Pred poslednou sekciou som si mohla podla menstruacie nastavit hodinky. Po 28 dnoch a trvala 5 dni. Teraz pride po 21 dnoch a trva 8 dni. Zasla som ku gynekologovi, na 11 den cyklu som uz mala sliznicu vysoku ako kratko pred krvacanim. A na vajecniku mi nasiel utvar velkosti 4cm. Bola som na krvi na onkomarkery, buduci tyzden idem na kontrolu, ci sa to po 3 tyzdnoch nezmensuje (ak by to bol napr. zakrvacany prasknuty folikul po ovulacii) a na odber krvi na hormony.
Ak dojcis, moze to byt ciastocne sposobene hormonmi. Ale pre pokoj duse by som na Tvojom mieste sla k dr na kontrolu. Len pre istotu... Mna mozno operacia neminie...