Ahojte, vie mi niekto poradit? Tehotna URCITE nie som. Chcela som sa Vas len spytat, ze ci mi na zaklade grafu BT viete povedat, kedy mozem uz konecne ocakavat menstruaciu. Zistila som, ze vyrazny pokles teploty (akokeby ovulacia) mi vychadza presne na 13-14 den, od potencialneho zaciatku menstruacie, ktora ale v januari neprisla. Cize dnes by bol 28 den, den potencialnej menstruacie, keby ta 14-teho januara prisla. Je to mozne? Je mozne, aby jeden mesiac krvacanie neprislo, ale telo sa sprava, ako keby bolo a zacalo by ovulovat 14 dni od zaciatku predpokladanej, ale neuskutocnenej menstruacie? Ja len, ze ci mam este pockat tento tyzden a ci mam nadej, ze MS pride prirodzene. Prikladam link na moj graf BT. Uz som naozaj zufala, dakujem za radu :(
@evakva robila som si testy, aj krv mi bral lekar a aj na sone som bola. V januari. Potom sme sa uz s muzickom necukrovali, lebo bol prec, takze tehotenstvo urcite nie. Presne, na ten den aj ja si myslim, ze bola ovulka, ale az spatne, ked som sa na to pozrela, som si to uvedomila. Predtym som si BT nemerala. Az ked mi zacala tak meskat MS, tak som si povedala, ze idem merat, nech viem, co a ako. Tak ja este pockam do nedele, lutealna faza tvra 14-16 dni, nie? Tak od toho 29.1. by mala MS urcite prist do konca tyzdna, vsak? Pockam dovtedy a uz to kaslem, pojdem na vyvolavacku. ☹ v septembri som vysadila HAK. odvtedy mi to blbne nejako. Ale toto mi najdlhsie zatial meska. Predsalen je to uz ale 5 mesiacov a asi sa na tie lieky budem musiet dat, ked to takto prirozdene hapruje. Smutna som z toho 😢
@11miuska11 Ja by som mozno preventivne ten tehu test urobila, bo aj lekar sa ta na to bude pytat, ked pojdes na vyvolavacku. Lutealna faza by mala byt ako pises 14-16 dni, cize do konca tyzdna a potom menzes. Chod na vyvolavacku a lieky zatial nerie. Skus merat bazalnu teplotu a pi alchemilku. Az ke by sa potom cyklus neupravil, potom k lekarovi. Ale HAK by som uz nenasadzovala. Mozno by nebol od veci hormonalny profil
@evakva hej hej. Vsetko toto mame s lekarom v plane, aj na folikulometriu mam ist, ked to bude 12DC, len zatial stale len cakam na MS. Naposledy som si robila tehu test minuly tyzden, a nic. Takze preto viem, ze urcite nie. No ja dufam, ze to bola fakt ovulka a uz budem mat MS. Este nikdy som sa na nu tak netesila 🙂 No ano, HAK uz do mna nikto nedostane. Toto by mali povinne hovorit vsetkym kockam, co sposobuje HAk. A nie, tvarit sa, ze je to vsetko ok a potom, ked vysadis a mas problemy, tak ti povedia, ze to je normalne.. vrr..
@11miuska11 Presne, HAK je svinstvo. Tak budem drzat, aby sa coskoro zadarilo
@evakva dakujem 🙂
@11miuska11 To môžem potvrdiť, že HAK je sviňoba.To ti môže z toho vysadenia blbnúť, mne po vysadení prvá mrcha prišla normálne, potom asi 5-6mesiacov nič a potom som mala halabala od 15dní aj po vyše 50dní cyklus, asi až vyše po roku a pol sa to trocha upravilo, posledné 3x som mala 31-33dňový cyklus pred otehotnením. Tak snáď sa ti to upraví skôr 😒
@11miuska11 A ešte som zabudla,nebol to problém, otehotneli sme druhý mesiac snaženia 😉
@zuzulica no boooze, tak dufam, ze mne sa to upravi skor. Uz je to 5 mesiacov od vysadenia. Ale hlavne, ze sa vam podarilo 😀 pozeram, ze mas termin v juni, to mas uplne super. Letne babatko 🙂 drzim palec, nech ide vsetko ako po masle, aj nam snad uz coskoro pojde. Hlavne nech mrcha pride, tento tyzden uz proste musi. Juuuj. Aj si chodila na vyvolavacky, alebo brala nejake lieky? Alebo si to nechala na prirodu, nech sa popasuje telo samo?
@11miuska11 Nechala som na prírodu 😉 Ale možno keby sme sa chceli snažiť už vtedy, tak by som to riešila, ale vtedy ma netlačil čas, tak som to nechala tak. Len som sa doktorky pýtala, či ten môj cyklus nebude problém, až sa budeme snažiť, ona povedala, že nemusí byť, že môžem mať ovu aj keď to mám také, že keby to nešlo budeme to riešiť.Nakoniec nebolo treba 🙂 Tak prajem veľa šťastia a treba často skúšať 😉
@zuzulica tak tak. Akurat premyslam nad tym, ze koncom decembra, ked som mala vypocitanu ovulku, som mala zapal priedusiek, presne ten tyzden. Myslis, ze to mohlo sposobit, ze ovulka nebola a tak mi to cele o mesiac preskocilo? 😎 ja uz len hladam pricinu, ze preco, tak snad uz to tento tyzden rozlusknem a bude vsetko ok 😀
@11miuska11 pred tym si teplotu nemerala? pravdepodobne si mala dlhu "prvu fazu" - resp. fazu pred ovulkou. No podla grafu si ovulku uz mala a ako pises do 16 dni by si mala dostat menstruaciu.
@radddus no to by bolo super 🙂 no, ja si skor myslim, ze kedze som mala pred mesiacom zapal priedusiek (presne v tyzdni, ked som mala mat ovulku - december), mozno ta choroba nejako prekazila ovulku a ta prisla az teraz. BT som si zacala merat az na odporucanie lekara, kedze mi dost meskala MS, ze aby sme vedeli, co sa v tele deje, ci je to stale v rovnakej teplote, alebo to takto pekne ukaze nieco. Tak drzte prsty, nech sa mlada dama mrchava dostavi tento tyzden 😀 zajtra idem k liecitelke, ktora mi upravuje cakry, ci take nieco, idem uz druhy krat, tak snad aj to zaberie 🙂
@11miuska11 no tak to si vlastne myslime to iste... len som to asi nejasne napisala... ale cakala by som, ze do 3-4 dni dostanes MS (resp. do nejakeho 62 dna) vyvolavacky alebo tak by som na tvojom mieste este neriesila - telo sa po HAK potrebuje dat "dokopy" a vyvolavackou ho zas len narusis a povies mu co ma robit, kedy ma mat menstruaciu atd... ale to je len moj nazor - osobnu skusenost s tym nemam (hak som nikdy nebrala) Drzim palce!
@radddus hej hej, aj ja uvazujem nad tym, ze kaslem na tu vyvolavacku. Skusim dat telu este sancu, verim mu 😎 dnes rano sa mi aj zdalo, ze ma podbrusko boli ako den pred MS, tak snad to bolo ono 😀 dakujem pekne za podporu, uz sa aj slamky chytam 😀
@11miuska11 no vidis, super - tak to vyzera nadejne. Este chvilku vydrz🙂 (teplota ako? nezacala klesat?)
@radddus stale 36,7 hmmm 🙂 ona ma klesnut? toto ja neviem taketo veci, prvy krat si meriam 😅
@11miuska11 jo jo... tesne pred menstruaciou teplota znova klesne - ked je 21 dni zvysena, tak to znaci tehotenstvo - takze kedze nie si tehotna, tak MS urcite coskoro pride...
@radddus no bodaj by 🙂 urcite dam vediet 😀 dakujeeem 😅
@11miuska11 Daj červené víno, to že pomáha, aby sa to spustilo, nech to ide rýchlejšie 😀
@zuzulica a ruzove nemoze byt? Cervene nemame. ale mozno si dam horuci kupel pred spanim 😠
@11miuska11 Super, tesim sa. Aj ja chodim na pilates a pomaha mi. Odporucam tu alchemilku.
@evakva no, ja mam z tradicnej cinskej mediciny namiesane silne odvary na harmonizaciu hormonov, tak alchemilku nejdem s tym kombinovat radsej, ale dakujem za radu 🙂
@11miuska11 OK.
@11miuska11 No super, tak len tak ďalej 🙂
Ten cyklus je dlhy, no vyzera, ze ovulaciu prebehla 29.1. Pred tym si nemerala a tehu test si si robila? Ak menzes nepride behom tohto tyzdna, isla by som ku gynekologovi