Zdravím kočky. Dnes som sa dostala k článku o menštruácii bez klasických pomôcok a nejak som sa preklikala ku knižke "Bolestivé měsíčky, sbohem!" od autorky Caroline Oblasser. Kniha je v češtine, čo by nebol problém. Ale chcela som sa opýtať: "Máte niektorá s takouto metódou skúsenosti?" Zaujíma ma každý názor žien, čo to skúsili, alebo sú v odbore, lebo som si všimla, že medzi rôznymi komentármi sú aj ženy, ktoré takto fungujú. Tak som zvedavá, ako je to zrealizovateľné v bežnom živote 😉
@dotti Mas na mysli menstruaciu bez pouzitie vloziek, tamponov, kalisku? Ze sa krv akoby zadrzi a vyprazdni ked si na toalete? Ja takto fungujem na 90% - ak pouzijem vlozku, vacsinou je cista a citim kedy musim ist na toaletu nielen kvoli potrebe, ale kvoli nahromadenej krvi. Ak pouzijem tampon, tak sa ten pocit straca a v noci sa na to tak isto vacsinou nezobudim. Pocas dna, ak mam moznost ist na toaletu kedykolvek, tak to funguje. Nijak som to netrenovala ani nerobila zamerne, jednoducho som si vsimla ze takto moje telo funguje samo.
@dotti no mozno by si mala napisat, co KONKRETNE sa pytas...... lebo napr ja som tu knihu necitala, tak neviem, co tam pisu.
@sykorkauhliarka Vlozky, tampony, menstruacny kalisok. Tato metoda potrebuje max. intimky alebo latkove vlozky a to ma na tom zaujalo.
No u mňa by to iste nešlo. Môžem sa snažiť zadržať, jo, a potom si zrazu kychnem, alebo zakaslem a je po paráde, telo sa v momente uvoľní a to čo sa nedá prirodzene ovládať vôľou jednoducho ide kade ľahšie 😅 ja mám pohárik a nie je problém
@obsadenemeno no ani ja som ju necitala, preto hladam baby, co uz ano, popripade takto funguju a maju skusenosti. Ze ci sa to oplati kupovat knihu, alebo tak 😉
@mamutka mas menstruacny kalisok ?
@dotti Vraj sa to da aj nejako natrenovat, ale to neviem, neskusala som. U mna to islo same, nijak vedome som nic nezadrziavala. Najdi si o tom viac info, navody ako to natrenovat, skusat. Vraj sa pri tom posilnuje aj panvove dno, ze to ma vyhody aj pri a po porode aj v intimnom zivote :D
@sykorkauhliarka hej, pre mňa super pohodlné, tak iné nevymyslam
Pozri si kurz na posilovanie panvoveho dna. Bola som. Ale nepraktizujem. Ta skolitelka funguje len na tom..
@mamutka da sa to prirodzene ovladat volou, len treba natrenovat jednak tu volu,, zatiahnut pri zmenach polohy, sadani, vstavani, aj kychnuti ci zakaslani,, a jednak treba pracovat na svalstve, aby to dokazalo bezpecne udrzat dnu... ale kazdy sme ini, niekomu to ide lepsie a niekomu horsie,, ale v zasade je to vec cviku a dlhsieho treningu tela i mysle, co sa neda naucit pocas jednej MS, trva to kustok dlhsie
...ked je vnutri poharik, nie je dovod aby sa mysel ci telo tym zaoberalo ,,
@mamutka aj ja si chcem kupit v dohladnej dobe 🙂 je nieco na co by som si mala dat pozor pri vybere ? teda okrem velkosti...napr znacku ? na nic nemam alergiu
@sykorkauhliarka existuje kopec tem ohladne kaliskov, tak urcite treba hladat tam, alebo pisat ohladne kaliska priamo mamutke, lebo tato diskusia nie je o kaliskoch. Dakujem 😉
@sykorkauhliarka napriklad na tvrdost,, rozne kalisky maju roznu tvrdost ,,ak je prilis makky bude problem s tym aby sa rozvinul ale nebude ta tlacit ,,nemusi ale moze, ak mas pevne svalstvo, tak je urcite vhodnejsi nejaky tvrdsi ..a tiez na umiestnenie krcka ,,su vyssie aj nizsie kalisky ...bolo by fajn odsledovat si ako vysoko/nizko krcok mas a zvolit pripadne plytsi ak ho mas nizko,, ale k tomu je tu tem az az
@sykorkauhliarka ja som kupovala kedysi ladycup a potom som o nejakom inom čítala ze je tvrdší ako LC, tak som bola rada, že som dobre kúpila. Bude tu iste nejaká diskusia o tom, inak neviem na čo iné dať pozor 😉
Aaaaha, zaujimave. A napiste mit prosim, kto uz takto funguje, ako to riesite pri sportovani. Tak ja aj pocas menzesu beham obden ca. 10 km a dni pomedzi plavam. Tak neviem, ako to mam zadrzat. A pri kramoch som uz odbehla aj polmaraton a to si tiez neviem predstavit ako by som bez tamponu "zadok" zvierala.
Je tu z vas niekto velmi aktivny hobbysportovec (samozrejme okrem sachu a golfu grrrr)?
@yanni zvladnut toto pri maratone ci plavani je uz asi iny stupen univerzity bezvlozkovania 🙂 ...netvrdim ze sa to neda, ale sama si to neviem predstavit ...ja to davam pri beznych cinnostiach, automaticky zatiahnem svalstvo vtedy ked treba, aj noc zvladnem ...ale uz len ked mam niekam ist nadlhsie bez moznosti utekat na wecko hned ked sa da, alebo plavat tak radsej kalich dam ...myslim ze aj ked to nejde na 100% tak je to fajn a stoji za skusku co vsetko telo pri nejakej sebakontrole ci sebauvedomovani sa dokaze 😉
@yanni proste ide o to, aby si mala dostupne wc ked zacitis ze 'uz je ten cas' ...zo zaciatku su tie intervaly kratsie, neskor zistis sama na sebe co simozes dovolit... paradoxne, ku koncu ked je menzes slabsi je stale tazsie ustrazit tu chvilu ..no, je to individualne ,,no pri behu a podobnych aktivitach to urcite nie je nic jednoduche 😉..a dalsia vec ..sice sa to nazyva bezvlozkova metoda ...ale uplne nacisto bez nicoho to nejde, len s vyraznym obmedzenim ich pouzitia..ale je ullne nirmalne ze nejaka ta kvapka ujde, preto aspon intimka ci latkova vlozka je potrebna
Okik, aby som sa poopravila 🙂 To, ze sa pouziva intim alebo latkova vlozka, prizmurime oko a uzname aj kalisok na dlhsie vzdialenosti od wc 😉 nie je, ze sa to metoda nepraktikuje 100% Len na to treba nejaky cas sa to naucit. Teda pokial sme to niektore v sebe neobjavili tak, ako niektore kocky, ktorym to ide prirodzene samo. Za co mate uz teraz moj obdiv 👍 ak niekto najde nejake zaujimave videa, alebo hocico na nete, kludne to sem prosim prihodte. Ja osobne budem rada 🙂
mna by zaujimalo co su klasicke pomocky?