Ahojte. Mám 19 a pred pár dňami ma zobrali do nemocnice kvôli obličkovým kameňom. Sú menšie ako 6 mm a tak sa liečim doma. Mám ale problém s tým, že mi je stále nevoľno. A keď mi nevoľno nie je tak ma zase bolí bok kde sa kamene nachádzajú. Snažím sa nezvraciať a držať lieky v sebe. Užívam antibiotiká, probiotiká a voltaren tablety proti bolesti. Tie ma síce bolesti zbavia, ale potom mi je zle a zvraciam. Kvôli tomu nemôžem piť dostatok vody (musím skoro 2 litre) a jem iba suché jedlo keď mi práve nie je zle. Namiesto voltaren tabliet mám aj kvapky, tie som tiež skúšala a nebolo mi tak nevoľno, ale začala som mať bolesť na boku. Neviem čo ďalej, najradšej by som sa vyliečila doma, ale nedarí sa.
na oblickove kamene odporucam flector...
manzel mal aj odporucane pit plzen a vodu s citronom
je dost mozne ze ti nieje zle z oblickovych kamenov ale liekov. takze ak mas pocit ze je to voltarenom ziadaj o zmenu liekov od bolesti...
@kristinahh treba veľa veľa piť!!! A ak máš aj silné kolíkovité bolesti tak No spu, algifen kvapky. Kedysi boli kvapky spasmoveralgin to boli kvapky. Ja som mávala problémy s obličkami od mala koliky a kamene som mávala veľmi často. Voltaren je skôr na iné bolesti bolesti kĺbov napr. Skús tú no spu , držím palce nech sa co najskôr vyliečis ✊✊✊
@kristinahh a ešte dopíšem dávaj si pozor aby si od noh neprechladla a hlavne treba mať v teple aj krížovú oblasť. Ja keď vidím dnesne dievčatá s s holými krížami aj nohami no hovorím si dievča moje si koledujes o neskoršie problémy. A ver mi mam 21 ročnú dcéru, tiež sa obliekala ako chcela ale vždy som jej hovorila a hovorím dávaj si pozor na kríze a nohy pretože to je najhoršie prechladnutie aké môže byť. A pochopila to presne pred 1,5 som s nou bežala na urgent s akútnou obluckovou kolikou plus mala silný zapal. Odvtedy si dáva sakramentský pozor ci je dobre oblečená. Dnešné pocasie je také aké je ale treba sa chrániť pred prechladnutím, aj keď je tepljsie to neznamená ze je už teplo. Práve teraz máme jednu z najchladnejších jarí. Ani si veru nepamätám kedy bolo takto chladno v apríli aj v máji. Tento rok to veru dobehol. 😑
@kristinahh skusit mozes aj No-spa na bolesti. Mojej dcere pri problemoch zaberala uplne fantasticky, lekari to skusili ako poslednu vec a vsetci sa divili, ze takyto volnepredajny liek zabral na 100%.
@simsalabim áno pre mňa bola no spa záchrana , mala som zenske problémy a nič na bolesť a krce nezaberalo až mi lekarka poradila no spu a zaberala, je to spazmolytikum a je práve vhodná pri kŕčovitych bolestiach a kolikach aj pri zlcnikovych bolestiach zaberá, mám to overene nie na sebe ale mojej sestre zaberie vždy 👌
@kristinahh kup si v lekarni flector kapsule, ak ti nahodou nepredpisali ten silnejsi v sackoch, potom oblickovy caj. Ja som sedela aj v horucej vani, skusala aj plzen pit 🙂