Menopauza u 40tničiek

14. aug 2020

Baby 40 tnicky pociťuje už nejaké problémy?suchosť, nálady, skrátenie cyklu.Ci tie čo ste už v menopauze čo sa zmenilo vrásky, priberanie, závraty.Bola som u gynekologa výrazne sa mi skrátil cyklus a šokoval má, že už som v premenopauze mám 41 r a 2 r dieťa idem na hormonalny profil.Asi som naivná čakala som to až pred 50 tkou prerevala som večer🙈

simsalabim
14. aug 2020

Mne sa cyklus okolo 40ky skratil, priemerne mam teraz 26dnovy, trochu som pribrala (ale mam problemy so stitnou zlazou, moze to byt aj tym), ale inak som nic ine nepozorovala. Zatial. Ak teda netatam to, ze mi viac zacali padat vlasy v poslednej dobe. Mam 50.

majamat
14. aug 2020

cyklus sa meni cely zivot, aj ked v produktyvnom veku do menopauzy byva stabilnejsi. no po 40-tke mozu byt zmeny vyraznejsie.

ako mada som mala cyklus 31-33dnovy. pred tehu v 34r som mala uz kratsi, okolo 28dni a pred druhym tehu sa mi este skratil na 18-26dni. tych 18 dni bolo iba niekedy. no druhe tehu skoncilo MA. to som mala mesiac po 40r. odvtedy sa mi nedarilo otehotniet a uz sa ani nesnazime. jedno obdobie som brala vit.D pre tazky deficit. mozno to malo nejaky vplyv aj na to, ez moje telo nefungovalo dobre, lebo teraz uz mavam cyklus opat pravidelny 27-28dni. a uz minimalne rok je takyto.

majamat
14. aug 2020

cyklus sa meni cely zivot, aj ked v produktyvnom veku do menopauzy byva stabilnejsi. no po 40-tke mozu byt zmeny vyraznejsie.

ako mada som mala cyklus 31-33dnovy. pred tehu v 34r som mala uz kratsi, okolo 28dni a pred druhym tehu sa mi este skratil na 18-26dni. tych 18 dni bolo iba niekedy. no druhe tehu skoncilo MA. to som mala mesiac po 40r. odvtedy sa mi nedarilo otehotniet a uz sa ani nesnazime. jedno obdobie som brala vit.D pre tazky deficit. mozno to malo nejaky vplyv aj na to, ez moje telo nefungovalo dobre, lebo teraz uz mavam cyklus opat pravidelny 27-28dni. a uz minimalne rok je takyto.

majamat
14. aug 2020

este musim podotknut, ze som otehotnela 2x hned na prvy cyklus a po tom potrate 3r nic.

deti95060810
14. aug 2020

ja som aj bola u gyn . že sa mi skrátil cyklus - len pozrel na vek a povedal že čo čakám....🙄😨😈 možno má pravdu len mohol to povedať aj slušnejšie..... žiadne vyšetrenie nespravil - vôbec nič ani hormonálny profil - to mi nerobili ešte nikdy, a bola som vybavená. Náladová nie som, možno sem tam nespavosť ma potrápi, a nepriberám vôbec. Mám 53 kg 167 cm, 4 deti.....

deti95060810
14. aug 2020

prosím ťa na základe čoho prišiel na predmenopauzu u teba? o vyšetrenia si ty požiadala alebo lekára to aj samého napadlo.... lebo ten môj sa tváril veľmi otravne ...

ivankamirka
14. aug 2020

Po 40-tke sa mi začal meniť cyklus, z 24 dní mi prišiel po 14 dňoch ale slabší, celkovo je slabší. Predtým mi nikdy nemeškal teraz 14-21dni mi mešká a trval dlhšie. Pred mesiacom mi robil hormonálny profil, keď som mu volala 3x nedvíhal, tak som sa na to vykašlala. Po 40-tke skôr priberám, chudnúť je u mňa problém, začala som piť ľubovník a rebríček. Sestra ešte pred 40-tkou a vraj už jej začala. 😞

kakawah
15. aug 2020

Mam 47r. Pred 4r.som este rodila. Menzes mam 26-29dnovy cyklus. Cítim ale naladovost, neviem ci to priradiť k blížiacej menopauze alebo je problém inde. Bola som u dr.koli tomu ze sa v noci potim a hormonalny profil je ok, stitna tiez ok. Povedala ze na menopauzu to este nieje. Co sa tyka priberania tak v páse naberám, potom ked mi to uz vadi, davam si pozor na jedlo, tak zas je to lepsie a tak ako na hojdacke. Beriem dlhodobo pupalkovy olej a asi 3tyzdne Maca ( vygugli o com to je)🙊🙈 a este magnezium. Ale dost sa v tomto sledujem, lebo sa to urcite blizi ....😔

dema4016
15. aug 2020

@kakawah aspoň spravil hormonálny profil, mne ho nechce urobiť ani za svet, už 3x som ho o to žiadala, ja už 8 mesiacov nemám menzes, a keď tak iba nejaké špinenie, a nechce spraviť, len mi povedal, ak by som mala veľké potenie tak mi dá nato nejaké lieky, len ja nechcem už nič hormonálne, predtým som brala antiku 18 rokov, a ako som prestala brať, tak menzes úplne rozhádzaný, a neviem, či sa už niekedy aj napraví, tiež mám 47 rokov

h2
15. aug 2020

Ja mám 45, zatiaľ na sebe žiadne zmeny v tejto oblasti nebadám, ale mám 2 kamošky (jedna je rovesníčka, druhá má o rok menej) a tie sú už po prechode, dokonca už viac rokov, ešte nemali 40, keď úplne prestali menštruovať. Takže možné je všetko, u niekoho to príde skôr, u niekoho neskôr. 🤷🏻‍♀️

kvetinka75
15. aug 2020

Mam 45 a zatialziadne problemy. Naladova, nervozna, podrazdena som, odkedy sa poznam. 😄 mam tov ppvahe. Pred 3 rokmi som mala hormonalny profil OK. Dalsi mi nerobil. Nie je dovod.

autor
15. aug 2020

@deti95060810 sám mi povedal, že mi spraví horm.profil.Ale bola som pripravená, že ak ho nenavrhne zaplatím si ho sama, lebo cítim sa ako stále PMS

autor
15. aug 2020

@dema4016 myslím, že ak nemáš rok považuje sa to za menopauzu, ale kamarátke pol roka neprišiel a potom zase normálny má 48 r

kakawah
15. aug 2020

@dema4016 zaujimave preco nechce urobiť... To je taky problem pre neho? Do teraz si nemala problem s tym dr.? Ja by som si nasla iného. Alebo teda pritlač na neho

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz