ahojte dievcata! 🙂
chcem sa spytat ci ste mali niekedy problem s meniskom a ako to vlastne vznika.
ako sa vam to stola ze ste si ho poskodili?
moze to nastat opakovanymi nie silnymi padmi na koleno? pretoze som za jeden den spadla asi 10krat a vzdy na to iste koleno a teraz mam bolesti.
dakujeeeem
@elena131 Ahoj, ja som parkrát zle dopadla pri športovaní na jedno koleno, bolelo, ale vraj to boli len natiahnuté väzy na kolenách. Po pár dňoch to vždy prešlo. Ale potom som raz zle doskočila, zatmelo sa mi pred očami, a nedokázala som už spraviť ani krok. Pomohla operácia menisku, v podstate dodnes nemám problémy, v pohode športujem...
helou, ja som raz zle doskocila a dolamali sa mi menisky v celom kolene lavom tak mi to museli vyberat + este sa mi pretrhol aj skrizeny vaz v kolene takze nic moc teda 🙂 a doteraz mi v nom vrzga
@090379 uz si to presne nepamatam, je to tusim 11 rokov dozadu. ale zda sa mi, ze napokon som mala roztrhnuty vnutroný meniskus, alebo nieco take bolo v sprave. nastastie uz vtedy sa praktizovali atroskopicke operacie, cize mala jazva (resp. dve) a rychle hojenie. chodit prakticky mozes zacat hned, mne to robilo prve dva tyzdne problemy, mala som zabrany a nevedela som poriadne ohnúť koleno, tak som chvilu krivala. ale potom to preslo. na šport si nepamatam nejake obmedzenia, napr. take bicyklovanie som vyslovene praktizovala, aby sa mi trochu spevnilo svalstvo okolo kolena...co sa tyka behu a takychto narazovejsich sportov, tak je to zrejme individualne, ked uz nemas potiaze.
@elena131 to preto, lebo keď som začínala s priateľom jazdiť, tak som si do kopca dávala zabrať, nevedela som proste nájsť ten správny spôsob aby som sa neunavila a aby ma všetko nebolelo...teraz už je to o.k. akurát to odnieslo to koleno...ale samozrejme že bicyklujem, ale už správne, takže po tréningu ma koleno nebolí o nič viac
Ahoj, aj ja mám natrhnutý meniskus, zrejme som si príliš zničila koleno keď som začínala bicyklovať, keď som to ešte "nevedela"...takže myslím že to môže byť z tých pádov...koleno ma bolí už rok, teraz idem na magnetickú rezonanciu, že v akom presne stave to je...meniskus sa trebárs u športovcov bežne operuje