Meniérov syndróm - liečba

sunrise99
15. jan 2022

ahojte, zaujíma ma ako sa zmenili ( zlepšili) zachvaty pri tejto chorobe, po začatí liečby betahistinom, ci sa zmiernili závrate,nevoľnosti alebo začali byt zachvaty menej casto?
Za kazdu skúsenosť Dakujem

n6l3
3. mar 2022

@sunrise99 ahojky, tak ja uzivam meniserc dlhodobo, a zavraty sa vracaju pomerne casto, aj napriek liekom. Trpim touto chorobou uz jedenast rokov, a z mojho pohladu, cim dlhsie mam tuto chorobu ,tym tych zachvatov je viac. Uz som z toho na nervy, ze proste v dnesnej dobe, na tuto chorobu nevymysleli ziaden liek, ktory lieci a nie potlaca symptomy. Bola mi odporucana operacia, alebo gentamicyn. Tak idem skusit ten gentamicyn, a velmi dufam, ze pomoze, a budem mat ma nejaky cas pokoj.

adulienka11111
6. feb 2024

@sunrise99 mne lekar medavno ppvedal, ze asi to bude menier: zavraty, nestabilita nonstop. Beriem dva roky timonil( antiepileptika), no vysledok nevidim ...zijem s tym kazdy den, raz trosku lepsie, inokedy len lezim. Na zaciatku povedal, ze liecba trva dva-tri roky...na poslednej kontrole povedal, ze si budem musiet na to zvyknut. Mam pocit, ze na to velmi vplyva pocasie. Ake prejavy mate Vy? Ja len tie zavraty, nestabilitu...akoby ma niekto rychlo potiahol a ja nevoem, kde v tej chvili som. Stava sa mi to v sede, v lahu, v stoji...vzdy

sunrise99
autor
6. feb 2024

@adulienka11111 mne nakoniec zistili neuroendokrinny nádor, ktorý mi toto vsetko spôsoboval. 2 mesiace po vybratí nádoru uz nemam ziadne závrate ani hucanie v uchu.

adulienka11111
6. feb 2024

@sunrise99 ako vam to zistili? Viete, lekari sa so zistovanim priciny nechcu velmi zaoberat

sunrise99
autor
6. feb 2024

@adulienka11111 bola som nahodou na kolonoskopii kvoli hemo po pôrode este a tam vraj maly polyp, ale dali to na histologiu a potom aa zistilo ze to je vlastne NET- neuroendokrinny tumor, ktorý produkoval hormóny a urobilo to vlastne rozvrat v tele

adulienka11111
6. feb 2024

@sunrise99 ja sa trapim 6rokov s tymi stavmi. A v podstate doteraz si niesu istí co ich sposobuje. Ja mam cystu na nadoblicke co viem..ale ta asi taketo veci nesposobuje

sunrise99
autor
6. feb 2024

@adulienka11111 cysta urcite nie, ja som dostala aj špeciálne vyšetrenie v Nitre PET ct kde ma skenovali celu ci nie su este niekde inde nádory, chvalabohu lebo fakt su neviem predstaviť fungovat s tými závratmi nonstop jak opita

adulienka11111
6. feb 2024

@sunrise99 ja uz to tiez nezvladam, tie zavraty. Tazko je chodit do prace s takymi stavmi

sunrise99
autor
6. feb 2024

@adulienka11111 no ja by som sa neurológom urcite nenechala len tak odbyt.. nech hlada dalej.. treba mu povedat ze liečba nefunguje

adulienka11111
6. feb 2024

@sunrise99 vex som povedala... Trval na svojom, ze to chce esre cas, kym lieky zaberu...ale po dvoch rokoch nezabrali, tak??? Asi je niekde chyba

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 aj ja to mam... si ok?

sunrise99
autor
21. aug 2024

@maialeo a co mas?

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 neuroendokrinne nadory

sunrise99
autor
21. aug 2024

@maialeo a ako ti to našli?

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 mala som rozne stavy skor serotoninove ataky... nasledne vysiel serotonin s hodnotou 8860. Skusili sme sono pecene a uz to islo. Mala som to kdekade.

sunrise99
autor
21. aug 2024

@maialeo a vybrali ti to uz? Ja zatial chvalbohu nemam nic. Ale v októbri idem na kontrolný scan

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 zostali mi na peceni nejake male a v kosti mam jeden. Zvysok vybrali.

sunrise99
autor
21. aug 2024

@maialeo a dalej? Bude chemo? Alebo to nejak liekmi budú riešiť?

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 na to sa chemo nedava. Pichaju Somatuline kazdy mesiac a zatial sa to nerozmnozuje a ani nerastie. Davam pozor na stravu. Vraj dozitie 5 rokov, tak uvidime.

sunrise99
autor
21. aug 2024

@maialeo no ty kokos :( to ma mrzi

maialeo
21. aug 2024

@sunrise99 ved to je jedno... s tou diagnozou sa vraj dlho nezije... tak bohvie