ahojte, zaujíma ma ako sa zmenili ( zlepšili) zachvaty pri tejto chorobe, po začatí liečby betahistinom, ci sa zmiernili závrate,nevoľnosti alebo začali byt zachvaty menej casto?
Za kazdu skúsenosť Dakujem
@sunrise99 mne lekar medavno ppvedal, ze asi to bude menier: zavraty, nestabilita nonstop. Beriem dva roky timonil( antiepileptika), no vysledok nevidim ...zijem s tym kazdy den, raz trosku lepsie, inokedy len lezim. Na zaciatku povedal, ze liecba trva dva-tri roky...na poslednej kontrole povedal, ze si budem musiet na to zvyknut. Mam pocit, ze na to velmi vplyva pocasie. Ake prejavy mate Vy? Ja len tie zavraty, nestabilitu...akoby ma niekto rychlo potiahol a ja nevoem, kde v tej chvili som. Stava sa mi to v sede, v lahu, v stoji...vzdy
@adulienka11111 mne nakoniec zistili neuroendokrinny nádor, ktorý mi toto vsetko spôsoboval. 2 mesiace po vybratí nádoru uz nemam ziadne závrate ani hucanie v uchu.
@sunrise99 ako vam to zistili? Viete, lekari sa so zistovanim priciny nechcu velmi zaoberat
@adulienka11111 bola som nahodou na kolonoskopii kvoli hemo po pôrode este a tam vraj maly polyp, ale dali to na histologiu a potom aa zistilo ze to je vlastne NET- neuroendokrinny tumor, ktorý produkoval hormóny a urobilo to vlastne rozvrat v tele
@sunrise99 ja sa trapim 6rokov s tymi stavmi. A v podstate doteraz si niesu istí co ich sposobuje. Ja mam cystu na nadoblicke co viem..ale ta asi taketo veci nesposobuje
@adulienka11111 cysta urcite nie, ja som dostala aj špeciálne vyšetrenie v Nitre PET ct kde ma skenovali celu ci nie su este niekde inde nádory, chvalabohu lebo fakt su neviem predstaviť fungovat s tými závratmi nonstop jak opita
@sunrise99 ja uz to tiez nezvladam, tie zavraty. Tazko je chodit do prace s takymi stavmi
@adulienka11111 no ja by som sa neurológom urcite nenechala len tak odbyt.. nech hlada dalej.. treba mu povedat ze liečba nefunguje
@sunrise99 vex som povedala... Trval na svojom, ze to chce esre cas, kym lieky zaberu...ale po dvoch rokoch nezabrali, tak??? Asi je niekde chyba
@sunrise99 ahojky, tak ja uzivam meniserc dlhodobo, a zavraty sa vracaju pomerne casto, aj napriek liekom. Trpim touto chorobou uz jedenast rokov, a z mojho pohladu, cim dlhsie mam tuto chorobu ,tym tych zachvatov je viac. Uz som z toho na nervy, ze proste v dnesnej dobe, na tuto chorobu nevymysleli ziaden liek, ktory lieci a nie potlaca symptomy. Bola mi odporucana operacia, alebo gentamicyn. Tak idem skusit ten gentamicyn, a velmi dufam, ze pomoze, a budem mat ma nejaky cas pokoj.