Dobry den, lekari maju podozrenie ze to vyzera tak ze mam tuto chorobu, chcem sa opytat tych ktori trpite menierom, mate len zavrate a tinnitus alebo zachvaty sprevadzaju aj ine symptomy? Pretoze ja nemam zavrat ale pred zachvatom kedy mi zacne byt na zvracanie sa dostavi strasne zalahnutie oboch usi kedy si neviem polavit a tinnitus sa 10 znasobi. Lekari hovoria ze som raritny pripad bez silnych zavratov. Ako to mate vy a co vam pomaha v tejto chorobe a co ju naopak spusta? Popripade poradit lekara ktory vas dal
Dokopy? Dakujem 🙏
Ja som trpela príznakmi Meniera asi rok. Po dlhom trápení som sa dostala k primárovi nemocnice a on mi vybral malilinký kúsok mazu z jedného ucha. Bolo to ako špendlíček. Bolo to velmi bolestivé, revala som v ambulancii velmi. A pomohlo. Odvtedy 8 rokov nič. Robil mi to ten kusoček mazu.
@staronova lenze ja mam problem s oboma usami 😔v oboch mi piska sumi huci a zvraciam ked na mna pride zachvat
ano, pískalo mi v celej hlave, zvracala som niekedy som tri dni preležala kým sa mi to nevyrovnalo. Ja nechcem tvrdiť, že je to ten istý prípad, ale bodaj by aj bol.
@majuska1515 krčnú chrbticu máš v poriadku?
@luccija nie na mrku mi nasli blok v krcnej cize nemam
@majuska1515 lebo to mám aj ja a z toho závraty občasné a pískanie v uchu a kľudne môžeš z toho aj zvraciat.Bolo by dobre toto poriešiť cviky, infúzie nedaj Boh máš vyrastky
@alexandra2010 a to si davas vsetko v tabletkovej forme naraz ked pride zachvat? A ked zachvat odozneje tinnitus ostava alebo sa zmierni? Lebo ja som teraz po zachvatoch pocujem lepsie v usiach odlahlo ale v pravom uchu mi huci a az akokeby pulzuje a vibruje. A takto sa to strieda tento stav so zachvatmi.
@majuska1515 tinnitus je skor stale tam len je ovela menej pocutelny. Tiez mam pred sebou este kontrolne ORL a neurologicke. Mg si davam sumive 400 mg. Baldrian a Ibu tabletky. A snazim sa Bkomplex denne, casto ale zabudnem.
@alexandra2010 aj Ti dávali ten liek na tinnitus?teraz ma nenapadne nazov
@luccija este nie. Bola som v strese a chceli pockat plus neurolog este. Mala som dostat Betahistin.
@alexandra2010 tiež to idem začať riešiť mne povedala, že aj sono ciev je dobre spravit kamarátka mala podobne a stačil jej výplach u ORL a tiež myslela, že tinittus má.
Ty si lekárka tak vieš čo pýtať aké vyšetrenia😉pravdaže, keď som v strese napätá píska mi ešte viac ako som stiahnuta
@luccija presne tak . stres vyvola vacsi tinnitus u mna, hlavne nocna robota. Dufam ze ma oslobodia od toho ked budem mat na papieri. Viem ze by som mala mat ORL a neurol(mozno aj s MR krcnej chr.), teraz mam na sebe Holter tlakovy, aby sme vylucili Hypotoniu, alebo ortostaticku hypotoniu alebo opak. Ale necham na zavodneho lekara, co este potrebuje.
@alexandra2010 čo to je hypotonia?zvýšené napätie v svaloch?aj chodíš na masáže?ja som začala poctivo cvičiť na chrbticu a masáže mňa až uši boleli zo skrátených svalov a stuhnutych ramien a je to trocha lepšie.Piska stále, ale aspoň nemám pocit balvanu na ramenach
@luccija hypotenzia, nizky tlak. Pardon. Masaz dvakrat. Pomaha vsetko len kratkodobo, lebo moj zdroj problemov je hlavne v praci a to musim zmenit.
@alexandra2010 veľmi nízky tlak mám aj ja.Asi Ta praca príliš vyčerpáva a veľa si nakladás na plecia😉poznám...nech sa Ti polepsi
@majuska1515 ako casto mate ataky? Mate aj dni kedy vobec nemate ziaden prejav meniera?
@staronova ako casto ste mali zachvaty? Mali ste aj dni bez nich?. Alebo sa vam tocilo v hlave kazdy den?
@majuska1515 ahoj, mala som jeden velky zachvat a mavam tinnitus, vzdy pritom plne usi. Nakolko som dr, mam vyskusany koktejl: magnesium, Baldrian, Sinupret (na odpuchnutie ucha) a polka Ibuprofenu cize 300 mg. Vzdy mi pomoze do 2 hodin. Dalsi krok by bol davat si Prednison, ale to Ti nedoporucim samozrejme - bez odbornika.