Zvažujem kúpu melatonínu 1 mg. Na trhu je viacero výrobcov môže mi niekto dať typ od ktorého výrobcu skúsil a pomohlo ? . Dakujem.
@ctrl pozerala som to, ma Melatonin od Dr. Max, on ma problém zaspat uz dlhodobo a toto mu funguje. Dá si 1 kapsulu to je 1 mg a ked nezaspí tak si za cca pol hodinku dá druhu, ale výnimočne. Vie, že si môže dať až 5 mg denne, takže ak by nepomohlo tak si dá, ale nie je to potrebné. Ja som sa o melatonine dozvedela vo videu dr. Bukovského na youtube o vysokom tlaku tam je i davkovanie vysvetlene.
@simsalabim dakujem raz som skúsila 5mg od Virde. Ale hrozné zive sny som mala a ráno bolest hlavy . Je to fakt individuálne super že davka tebe vyhovuje. .
@ctrl urcite je to individualne, suhlasim.
https://www.grizly.sk/golden-nature-tryptofan-m.... Momentálne beriem iba L- triptofan.
Pozerala som tento je tu trojkombinácia, ktorú by som skúsila 1 večer.
L-triptofan sa mení na serotonin a ten na Melatonin + pyridoxin B6 pre lepšiu vstrebatelnost .
Nemá niekto skúsenosť?
@simsalabim pozerala som aj stránke iherb - Now Food -1 mg Melatonin ale nevedela by som si to objednat😀
@ctrl preco by si si to nevedela objednat? Funguju ako kazdy iny internetovy obchod...akurat si straz sumu objednanych veci+postovneho, aby neprekrocilo 22 € kvoli clu a dph.
S cim konkretne mas problem?
Uzivala som vyssie davky-bez efektu. Pomaha tomu,kto nespi kvoli tomu,ze ma nizku hladinu melatoninu. Ak nespite z niecoho ineho,nema dovod to fungovat. Ani nepoznam nikoho,komu by to pomahalo. Mne to pripomina homeopatikum. Neublizi,ani nepomoze.
@simsalabim z anglitcinou😀
@stanulienkat mne to pomaha 😉 Pouzivam cca tyzdne pred menzesom, vtedy mam so spankom velky problem.
@ctrl myslim, ze sa to tam da prepnut aj na ine jazyky, nemcinu, rustinu... ale myslim, ze si poradis aj so slovnikom. Vlozis do kosika, zvolis sposob prepravy (ja davam doporucenu postu cez local carrier, teda nasu Slovensku postu, ale mas moznost aj obycajne cez postu - nedavam, aby sa mi to nestratilo, pripadne roznych kurierov, ktori su, pochopitelne, podstatne drahsi) a zvolis sposob platby. ja pouzivam paypal. A hotovo.
@ctrl inak mamine neurologička povedala že ak jej nezaberie 1tbl 5mg nech si dá račej ďaľšiu tabletku Melatonínu ako tabletku na spanie😉 inak živé sny vôbec nemuseli byť z toho Melatonínu - to je telu prirodzený hormón ktorý reguluje hranicu medzi bdením a spánkom....a serotonín a melanín sú 2rôzne hormóny......
Za mňa Melatonin s mučenkou. Bez neho som nevedela dlhé roky fungovať. Vyriešilo to až tehotenstvo, potom by som spala ako medveď v januári. Ale bez toho už od narodenia celé zle. Až keď mi jedna doktorka pred 10 rokmi poradila melatonin, konečne som sa po skoro 30 rokoch dobre vyspala
@lentilkaxxx Dakujem a prosim ta výrobca je aký ? Koľko mg je tam melatonínu?
@ctrl https://www.benulekaren.sk/edenpharma-melatonin...
Tento mi prišiel naj. Ale boli časy, keď som dávala aj https://www.pilulka24.sk/virde-melatonin-tbl-60...
ja mam melosleep duo od sunday natural a mne zabera velmi dobre na spanok, rychlo zaspim a v noci sa nebudim vobec
mam ZZZ quil Natura sedim a cakam na ucinok 1raz skusany za mna divny ucinok
@ctrl môj muž užíva obyčajný kúpený z lekárne modrá krabička s nápisom Melatonin, neviem teraz výrobcu, ale jemu pomáha.