Čaute mamky, tie co kojite nebrala ste niektorá melasu aby se mali viac železa v krvi ? Ako áno ako ste ju užívali? Je hnusná, až ma z toho trasie...
Ja som to brala pocas tehotenstva, vzdy som si dala taku lyzicku do cara, najskor mi to velmi nechutilo, ale potom som si zvykla a raz za den sa to dalo vypit 😁
Ja som raz kupila nejakú bio melasu a bola vynikajúca. Skoro ako med. Potom som dlho melasu nejedla a po čase kupila inú, že veď asi všetky chutia rovnako...🤢 veru nie 😅 len už si nepamätám co zac bola ta prvá. S tou druhou sme sa na seba rok kukali v chladničke a potom bohužiaľ sla z domu 🤭 takže možno skus aj inú, tým chcem povedať
Melasu uzivam uz roky, konkretne tuto, ale priznavam, ze vela znaciek som neskusala.
Zvyknem si rozriedit za lyzicu vo vode, prisypem trochu praskoveho C vitaminu kvoli lepsiemu vstrebavaniu, je to podla mna uplne v pohode.
https://etabletka.sk/obchod/health-link-trstino...
@keziah presne túto mam.
rozpustas ju vo vode? lebo zjest to z lyzice neriedene, to by som ani ja nedala. a ked prisypem c vitamin, je to aj trosku kyslaste a da sa to
Po ranajkach zaliat troskou horucej vody, rozmiesat, doplnit studenou /dokopy toho bolo tak deci a pol/ Ja som tam dala vzdy este strek citrona a so zapchatym nosom rychlo vypila. Je to hnus. Pripadne skus Globifer, je to prve zelezo po ktorom nemam problemy.