Ahojte dievčence,
chcem sa len spýtať, či som len sama čo má takéto problémy so zubami. ☹
Mám veľa medzizubných kazov, mám 28 rokov, neviem čím to môže byť - ale čistím si zuby každý deň 2x a večer aj zubnou niťou.
Máte nejaké typy?
Ďakujem
skus medzizubnu kefku, ta vycisti lepsie ako nit.. ja to robim uz par rokov a odvtedy mam pokoj 🙂 musim poklopat.. klop klop 🙂
ja mam napríklad tak nahusto zuby ze medzizubnu kefku nevopcham, mam problem aj s hrubsou nitou..
@sobicatko medzizubne kefky. Moja zubarka mi otestovala, ktora do ktorej strbiny pasuje (tusim ich je 5 druhov). Ak chces, vezmi si najmensiu velkost a cisti raz denne urcite. Clovek by neveril, kolko toho tam ostane.
@sobicatko mam take iste zuby a kazy len medzizubne, teraz som bola na panoram RTG a nasli sa 2, na pohlad nevidno a ja necitim...
mam vela zubov nahusto :( riesenie velmi nie je... cistim si zuby nitou a aj ta ma problem niekde prejst aj medzizub.kefkami... moje jedine riesenie je ked uz ma ten kaz , ze mi zubar robi tie zuby mensie...
Ak by to finančne dalo tak častejšie k dobrej hygienické nech to dokonale prečistí ona
Presne, najlepsie chodit na hygienu. Malo by sa aspon 2x rocne a to najmenej. Najlepsie kazde 2-3 mesiace.
@ivica7
@katulienkax dakujem 🙂
aspon 2x do roka dentalna hygienicka a pouzitie medzizubnych kefiek ak su zuby prilis nahusto tak zubna nit?
ja osobne chodim 3x do roka k dentalnej plus pouzivam zubne kefky, dvojake lebo predne zuby mam hustejsie a zadne zuby mam vacsiu zubnu kefku
@ivica7 to zase nie.. kazde 2-3 mesiace je moc, a to mi povedala aj dentalna hygienicky.. zase si mozes až oslabit sklovinu a napr. nepieskovať viac ako raz rocne....
Dentalna staci raz za pol rok, ak ma niekto problemy...
a ta zubna nit musi byt... len aj s nou to treba vediet , treba ist az uplne pod dasnu ookolo zuba..
@sense aj tak... oslabuje to.. je to abrazivne= zbrusujuce !! nie viac ako raz do roka.... sama mi to povedala. Lebo mam kamosku , co fajci a chce mat biele zuby, tak kazde tri mesiace chodi, inde ako ja. som sa jej pytala na nazor a sama povedala, ze nie, ze to je moc casto, znici si sklovinu.
ja chodim ku Blaškovi na frantiskansku...25€
Ja mam tiez tento problem- mam zuby velmi na sebe.