Mávate zápal močových ciest po styku?

anka3998
17. aug 2019

Ahojte...mám takýto problém, po pohlavnom styku za 1-2 dni dostanem zápal močových ciest, bola som kvôli tomu na pohotovosti a dali mi antibiotiká, ktoré pomohli. Lenže keď mame s partnerom znovu pohlavný styk zápal sa objaví opätovne. Viem že budem musieť ísť k doktorovi ale chcela by som sa spýtať či sa nejaká z vás s takýmto niečim nestretla? Ďakujem za odpovede.

amelia000
17. aug 2019

@anka3998 ahoj po sexe sa vycurat a sprcha. 🙂

mima172
17. aug 2019

@anka3998 Kedysi som s tým mala tiež problém.
Ste si partnerom spolu dlho? (moze to znieť divne, no mne povedala lekárka, že ak je žena dlhšie sexuálne neaktívna a zrazu začne sexuálne žiť, že sa zápaly môžu často vracať a tento problém časom odoznie - u mňa tomu tak našťastie bolo 🙂)
Pred stykom a po styku sa vymocite? Dôležité je najmä po styku a ideálne do max 10 minút.
Partner nepociťuje nejaké problémy?
Viete, nechcem strašiť, no nemusí ísť len o "obyčajný" zápal močáku, môže sa jednať o niektorú z prenosných chorôb od ureaplazmy, cez chlamýdie až po kvapavku.
Tak šup šup v pondelok k lekárovi.
Držím palce 🙂

ivkus
17. aug 2019

tak bud si zle vyliecena alebo ta vzdy nakazi partner .Ja som takto nakazila manzela

jankapepe
17. aug 2019

@anka3998 zbytočne liečiš seba keď ťa potom partner znova nakazi. Treba preliečiť aj jeho. Prísť hlavne na to čo zápal spôsobuje.
🙂🙂🙂 Sex to nie je. Bude to konkrétny bacil.

lenqua_12325
17. aug 2019

Mm s tým tiež problém niesi sama. Cikat a umyť pred akciou a to isté po. Ja mam tiež po pôrode problém so zväčšenim pyskov, natiahli sa po dvoch pôrodoch a aj z toho sa robi častý zápal močových ciest taktiež aj máš vaginálne infekcie prenesie sa to do mocovych ciest. Je to začarovaný kruh :(

katkabg
17. aug 2019

Aj ja mam taky isty problem :( a som z toho na nervy.No a vo stvrtok som si bola dat moc vysetrut Vsetko ok bajterie tuez nemam no niake kristaly ci co mi nasli v moci tak v pondelok uvidim co povie doktor.Prekonala som uz xy zapalov az takych ze krv som curala no teraz ma uz stale reze ak krizebolia a to sex uz behrozi aj jed viem ze po nom aj ked sa vycuram aj tak ma chyti zapal.Ach jo tiez nechapem preco ha Nam jedneho muza uz 15 rokov taknechapem

lenqua_12325
17. aug 2019

Ale mne na svojich mužom alergiu :D :D :D

lenqua_12325
17. aug 2019

Máme *

kataka10
17. aug 2019

@anka3998 Mala som to raz, od vtedy vzdy dodrziavam pravidlo ze sa treba vycurat a umyt po sexe. Ak sa ti to opakuje moze to znamenat vela veci. Mozu to byt streptokoky, chlamydie, atd. Kludne to moze mat partner bez toho aby mal priznaky a u teba sa to prejavuje zapalom. Treba aby ste sa dali obaja vytestovat. Pripadne skuste kondom ak to pomoze budete vediet ze ti nieco prenasa. Ak nic nepomoze mozno treba zbehnut k imunologovi. Drzim palce.

miadi
17. aug 2019

Raz som to mala opakovalo sa to a bolo to ze ecoli povedal urolog.. ked som zmenila partnera uz som to nikdy viac nemala. Su to bakterie normalne pritomne v tele ak sa premnožia tak mà zena problem a chlap ani Nevie ze to mà. Cize vysetrit by sa mal u urologa aj partner.

nikpa
18. aug 2019

@anka3998 mňa takto vždy nakazil partner, musel sa preliečiť aj on

stanulienkat
18. aug 2019

+ hygiena dutiny ustnej

zuzkapap
18. aug 2019

Treba ísť ku doktorovi - gynekológia a urológia všetky vyšetrenia a takisto partner k urologovi. Bohužiaľ, je veľmi veľka šanca, ze on ma nejakú baktériu. A tebe nepomôže sa preliecit antibiotikami keď ju znovu dostaneš. Držím palce, riešila som podobný problém viem ake bolestivé to je.. A samozrejme stále ísť na wc a do sprchy hned po tom(na wc aj pred tým podla urológa) .. To je najlepšia prevencia 🙂

dagmarix
19. aug 2019

@anka3998 ahoj, dôverne poznám. Po tom co s doktorom vylúčite všetky bacily, choroby a infekcie u teba i partnera, tak treba dodržiavať to, čo píšu dievčatá: vycurat a poriadne umyť hneď po akcii. Nie je to 100 % záruka, ale ak asi nič iné nepomôže. Ja som s mojim mužom už veľa rokov a stále sa to raz za čas vráti. Inak trvám aj na tom, aby si pred akciou aj on umyl pišoláka. Keď videl ako pri zápaloch trpím, tak s tým nemal vôbec problém.

leia7
19. mar 2022

@anka3998 ahoj, mala som niekolko rokov tieto problemy, dodrziavala som vsetky zname odporucania, no pomohla mi ale jedna zazracna bylinka a tou je kapucinka lekarska. musis ju ale brat preventivne, da sa kupit vo forme kvapiek, ja mam skusenost len s tabletkovou formou. okrem toho zlepsuje imunitu 🙂 drzim palce