icon

Mávate vyšší tep aj v kľude?

adulienka11111
7. okt 2022

Ahojte. Mavate vyssi tep aj ked ste v klude?. Ja mam nieco okolo 120-130 cely den. Je mi z toho niekedy dost zle. Citim taku slabost a akoby sa mi trasie cele vnutro tym padom. Neviem z coho to je. Mate s tym skusenosti? Dik

pribinak
7. okt 2022

@adulienka11111 kardio vyšetrenie. V klude mam tak 65

samuel1222
7. okt 2022

@adulienka11111 120 je vela aj pri chôdzi .. nehovoriac o klude .. ja mam tiez vysoky ale len pri namahe nejakej aj ked len pri chôdzi no v klude to vzdy klesne na 70-60

uhnakova
7. okt 2022

to je prilis vysoky tep, ak si v klude. Ja mam obvykle okolo 75.

samuel1222
7. okt 2022

@adulienka11111 a dobre by bolo povedať či nemate nejaku anginu , pripadne covid .. pri covide a ešte ked su horučky je vysoky tep bežny.

melanta
7. okt 2022

V kľude mám cca 60. 130 mám pri šprinte na bežiacom páse. Určite smer lekár a kardio vyšetrenie.

luccija
7. okt 2022

@adulienka11111 nemas tetaniu?moja mama mala taky vyssi, ale nie az tak a povedali, ze to je jej zivotny styl stale vrtula v zadku.Dostala betablokatory, ale to jej nerobilo dobre
Davaj si magnezium a porozmyslaj z coho mas stres.Je to vela

gertrudaosem
7. okt 2022

@adulienka11111 ja tiež mávam bežne, síce okolo 90-100 ale že vraj aj vysoký tep je ok že každý ho má inak daný, som počula. Mala som kolegyňu ktorá mala presne taký tep ako ty, mladá baba, chodila na vyšetrenia aj jej dávali 2x holter (s odstupom pár rokov) a nič jej nezistili, že jednoducho je to tak u nej...

sense
7. okt 2022

120-130 mam pri športe, kľudový mam cca 43-47. Ci na to lekár?

alexandra383
7. okt 2022

@adulienka11111 ja mam odmalicka vysoky tep.. v klude cez 100.. Ako dospievajuca som sa roky liecila u kardiologa, brala som silne lieky a nakoniec usudili, ze ja to tak proste mam v normale. Ziadna liecba nepomohla. Treba si len davat pozor na velku kardio aktivitu, kedy sa tep este ovela zvysi, mne byva vtedy zle a odpadavam.

ropucha6
7. okt 2022

@adulienka11111 ja mam v klude tiez tak 90-110. 130 mavam ak som chora, vtedy mi uz je dost zle. Daj sa urcite vysetrit u internistu.

duracellko
7. okt 2022

tlak mas aky? kombinacia nizky tlak vysoky tep znaci zdr. problem

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
adulienka11111
autor
7. okt 2022

@pribinak dakujem. Ked spim je to do 70. Akonahle som hore uz zacina skakat a je to velmi neprijemne. V praci mam stres,to si uvecomujem..ale ked som doma neviem preco ten tep aj tak skace. Tlak mam myslum v pohode 128/80..cize celkom v pohode si myslim

adulienka11111
autor
7. okt 2022

@kukulda1234 cca pred 2rokmi som mala nasadeny holter. Vyslo mi ztoho akurat to, ze cca 3krat v noci mi tep vyskocil v spanku. Inak nezistili nic.

pribinak
7. okt 2022

@adulienka11111 tlak je ok, to je super, ale tep máš fakt veľa. Určite si to rieš cez kardiológiu. Nie sú to bolestivé vyšetrenia, ani nič náročné.
Veľa zdravia

adulienka11111
autor
7. okt 2022

@pribinak dakujem
Uzsom obj k internistovi

adulienka11111
autor
7. okt 2022

@samuel1222 nemam ziadne ine ochorenie. Akurat mam tu slabost, pocit na odpadnutie a citim tu triasku vo vnutri

zuzkapredajkupa
10. okt 2022

@adulienka11111 to si dáš teraz také kolečko kade tade ak sa ti chce. Internista, kardiológ určite a ja by som zbehla aj k neurologovi - ten pocit na odpadnutie, slabosť a chvenie môže ale nemusí byť napr.tetania, na to ti urobí Emg test (bezbolestny). Mne ju nakoniec nepotvrdil ale dostala som aj tak horčík, silný na predpis a veľmi pomohol. Možno ho len máš málo, u mňa to bol mega rozdiel keď som ho začala užívať 🤷‍♀️ hlavne to chvenie a slabosť je lepšia, aj pulz je už troska lepší, tiež som mávala tlak celkom OK a srdce šlo z hrude vyskočiť.

adulienka11111
autor
10. okt 2022

@zuzkapredajkupa to kolecko uz mam za sebou. Emg akoze pozitivne, ale krvne testy neodhalili znizene hodnoty ziadnych mineralov, takze zahada

zuzkapredajkupa
10. okt 2022

@adulienka11111 čosi som o tom čítala a že nie vždy je tetania spôsobená nedostatkom minerálov... Neuro tetania tuším? Ale aspoň ti na niečo prišli, ja chodím ako debil kade tade a nič 💁‍♀️

chiarabarbora
29. jan 2025

@zuzkapredajkupa ahoj a aké magnezko na ten tep ti vypísali prosím ťa

bridgetim
29. jan 2025

@zuzkapredajkupa mozem poprosit info,ake magnezium?

pompovadalibor
16. sep 2025
@zuzkapredajkupa

@adulienka11111 to si dáš teraz také kolečko kade tade ak sa ti chce. Internista, kardiológ určite a ja by som zbehla aj k neurologovi - ten pocit na odpadnutie, slabosť a chvenie môže ale nemusí byť napr.tetania, na to ti urobí Emg test (bezbolestny). Mne ju nakoniec nepotvrdil ale dostala som aj tak horčík, silný na predpis a veľmi pomohol. Možno ho len máš málo, u mňa to bol mega rozdiel keď som ho začala užívať 🤷‍♀️ hlavne to chvenie a slabosť je lepšia, aj pulz je už troska lepší, tiež som mávala tlak celkom OK a srdce šlo z hrude vyskočiť.

@zuzkapredajkupa môžem sa spitat čo vám pomohlo na visoky tep vidím tu že ste mala tieš také problémy jak ja mam terás