Mávam žalúdočné ťažkosti

satanca
12. sep 2021

Ahojte. Prosím vás, v poslednej dobe mám take problémy, bolest v oblasti pečene, veľmi veľmi jemne akoby kŕče v črevách, pulz v bruchu, nafukovanie, neustály pocit tazoby a kameňa v žalúdku, pocit že mi treba odgrgnut... a tiež akoby v pravom podbrušku bolest (slepak/vaječník? Neviem) zajtra idem k obvodnej... stravu mám 100% zdravú patrím medzi prepnute biomatky 😃 a som takpovediac vegan, nejem ani laktozu, ani vajcia, ani cukor, ani spracované potraviny, ani cukor, ani lepok, ani pečivo, ani kávu, ani nič nezdrave skratka... mal tieto pocity niekto? Ja totiž mám problém ísť na hadicku (panicky strach z dusenia a zvracania)... vie ma gastroenterológ vyšetriť nejak inak? Pohmatom/usg? Bude to dostačujúce? Vďaka za zdieľanie skusenosti

llenka014
12. sep 2021

@satanca ahoj tiež mám žalúdočné problémy a gastro lekár ta vyšetrení usg,krv,stolica hadica tiež mám z nej strach ale musím zvládnuť keď chcem vedieť na čom som bez toho sa nepohne nik

labocca
12. sep 2021

@satanca ja som mala cca rok tieto tazkosti..raz bolo lepsie,raz horsie. Napokon som tiez absolvovala mnohe vysetrenia a mam dg. SIBO - bakterialne prerastanie tenkeho creva.

llenka014
12. sep 2021

@labocca škoda že toto vyšetrenie malo kto robí ja idem na gastro ale tam ho nerobia

satanca
autor
12. sep 2021

@labocca a riešenie tejto dg?

labocca
12. sep 2021

@llenka014 a niekde v okoli???? ono by to bolo asi dobre absolvovat ...

llenka014
12. sep 2021

@labocca neviem o tom ale už som to dávnejšie hľadala a nič idem cez týždeň an gastro uvidím čo zistia ale tento test nerobia takze neviem či sa to dá zistiť aj inak

labocca
12. sep 2021

@satanca 2 tyzdne som brala antibiotika a bolo potrebne drzat dietu fodmap...
Ja som mala tazsi stupen dg. SIBO...aj som schudla vyrazne,nevonosti, a v bruchu sa mi robievala velka hrca/v oblasti slepaku. A silne bolesti pod rebrami a + ako popisujes bolesti v oblasti zlcnika,pecene...
Inak bola som aj na kolonoskopii,tam vsetko v poriadku na stastie.

llenka014
12. sep 2021

@labocca och veď to aj ja mám takú hrču tam a ja myslela že to vaječník a stolicu mám pravidelnú už ale môže byt že mám to tiež som schudla bolesti skôr pichave take nepohodlie v bruchu pod rebrami občas aj chrbtica až boli

satanca
autor
13. sep 2021

@labocca a to čo ta hrča bola? Aj ja to tam mám!!!!

labocca
13. sep 2021

@satanca vraj creva...
Ale raz ju tam mam raz nie..
Akokedy🤷‍♀️