Mávam psychogénne neepileptické záchvaty

nela22323
21. okt 2023

Ahojte prosím pomôžte mi. Mám psychogenne neepilepticke záchvaty. Chvíľkové straty vedomia viackrát za deň. Prosim napíšte čokoľvek čo by mi mohlo pomôcť..
Som zúfalá.. nešťastná. Antiepileptiká ani antidepresíva nepomáhajú.
Prosím pomôžte mi. Napíšte čo si myslíte, že by mohlo pomôcť.
Ďakujem za každú radu.

liliana212
22. okt 2023

@nela22323 psychoterapeut

kacena4
22. okt 2023

a aku mas neepilepticku liečbu? psychiater psycholog

luciade
7. nov 2023

@nela22323 Ahoj Nelka, prosim Ta,kedy a ako Ti to zacalo? Mojej 12 rocnej dcere sa to deje uz asi 3 mesiace a uz sme zufali. Najprv stratila vedomie, potom stratila vedomie s trhavymi pohybmi ruk (vzdy pri strate vedomia ma oci vyvratene dohora) a teraz mava akoby epil. zachvaty ale neurologovia len vylucili epilwpsiu a inak nas posielaju za psychologom a psychiatrom, nevedia co s tym. Psychologicka povedala, zw dcéra je v poroadku. Inak prekonala mononukleozu a vsetko sa to zacalo po nej, ma chronicky unavovy syndrom, poti sa, vycerpana. Citala som ze EBV moze napadnut aj CNS. Zvlastne je, ze v case ked dostala mononukleozu, dostala aj prvu menstruaciu a vsetko sa to rozbehlo.

dulazh
4. dec 2023

@luciade mne sa tieto stavy rozbehli po covide.30rokov ziadna pn a od covidu stale nieco.Vsetky vysetrenia mam ok.Doktori tiez tvrdia,ze vsetko je ok,ze nevedia co.

nela22323
autor
6. jún 2024

@dulazh ahoj stále ti na nič neprišli? Ja tým trpím už piaty rok. náhla strata vedomia proste ma vypne. Doktori mi povedať tiež nevedela, každý tvrdí niečo iné. Užívam liek lamotrigin, no dávka ktorú mi predpísali je uzn naozaj vysoká. Môžem sa opýtať aké lieky užívaš ty?

dulazh
6. jún 2024

@nela22323 ahoj.Nie,na nic mi neprisli.Som zas objednana na neurologiu,uvidim,ale myslim,ze zas nic.Kardiologia ok.Neberiem ziadne lieky.Trochu sa to zlepsilo.Neviem ako u teba,ale ja uz ked som citila,ze odkvecnem,tak mi pomahalo lahnut si na studenu dlazku alebo mam v mraziaku tie chladiace vlozky a tie som si prikladala.Moja doktorka uz bol zufala zo mna,tak mi navrhla vysokokoncentrovany infuzny vitamin C.Vybrala som 4infuzie a mam pocit,ze mi to ako tak zabralo.Nie som uplne fit,ale je to omnoho lepsie.Ci to fakt bolo tymi infuzkami,alebo nie ,ti fakt neviem povedat,ale chystam sa zopakovat infuzky zas.Uvidim.Chodila som aj k psychologovi,ale to bolo pre mna bezpredmetne.Ja som sa liekom vyhybala,lebo mne zaludok robi problem.

sussana29
6. jún 2024

@nela22323 nemáte náhodou aj takéto príznaky? https://www.comavigile.sk/posturalna-ortostatic...

nela22323
autor
7. jún 2024

@sussana29 ja stratím vedomie úplne. Príde aura a potom ma vypne. Prebudila som sa s pohryzenym jazykom na obidvoch stranách. Prejavuje sa to ako epilepsia. Keď na eeg grafe mi povedali, že žiadne vyboje v mozgu nemám. Nerozumiem tomu môjmu ochoreniu...Tiež si myslím, že je to psychogenne pretože aj prvý záchvat, ktorý som mala sa mi spustil v situácii, kedy som bola v strese a "pomocila som sa". Neurologicka mi predpísala Lamotrigin, keď to je antiepileptikum. Lamotrigin. Poznáš tento liek? Naozaj už neviem akú formu liečby zvoliť...ako si pomôcť

nela22323
autor
7. jún 2024

@kacena4 mám terapie u psychologicky. A psychiatricka mi predpísala Alventu- poznáš tento liek?

nela22323
autor
7. jún 2024

@luciade Ahoj mne to začalo prvýkrát až keď som mala 20rokov. Stalo sa to v stresovej situácii práve, keď som sa zoznamovala s rodičmi mojho vtedajsieho prvého partnera. Partnerov otec mi nechcel podať ruku a ja som v tej chvíli stratila vedomie a pomocila sa. Mávam záchvaty malé aj veľké. Vždy stratím vedomie a potom po pár minútach sa preberiem. Tiež mi podľa eeg grafu vylúčili epilepsiu, tak sú to asi psychogenne neepilepticke záchvaty..neviem ako ich liečiť. Užívam liek Lamotrigin.. záchvaty stále pretrvávajú.
Keď ja si myslím, že je to tiež skôr psychogenne. Všetko veľmi prežívam a cítim neustále napätie strach a uzkost z bežných vecí.

kacena4
7. jún 2024
nela22323
autor
7. jún 2024

@kacena4 vyhovuje ti? Aké máš skúsenosti s týmto liekom?

monyyka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nela22323
autor
30. jún 2024

@monyyka ahoj neužívam ju..,ani som nezačala. Mam z toho lieku strach

luciade
30. jún 2024

Dievcence, vyskusajte vitamin D3 (aspon 4000 IU denne) a celkovo vitaminoterapiu (B-komplex, vitamin C, horcik, 3-omega, ...) a vela zeleniny (zasadita strava). Nam to pomohlo velmi rychlo. U nas to sposibila EBV (mononukleoza).

luciade
30. jún 2024

@nela22323 Ahoj Nelka, ked toto znova citam, tak by som Ti chcela pomoct. Moja dcerka je uz uplne OK, zato mna to vzalo tak, ze este stale som sa z toho nespamatala. Ale najprv by som Ti chcela povedat, ze ziadny clovek Ti nesmie robit take hrozne veci, nesmies to nikomu akceptovat. Netreba cakat, ze sa ludia zmenia, aj keby sa casom zmenili, kym sa tam stane, Teba by uplne znicili
Chcem sa Ta opytat, mala si v poriadku krvny rozbor? Konkretne hladinu vitaminu D3, mineraly, ...? Nemala si predtym nejaku virozu/chorobu? Nemas poytavinove intolerancie, alergie?

monyyka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nela22323
autor
4. júl 2024

@luciade Ahoj. ďakujem, ze mi píšeš. Krvný rozbor som v poriadku mala. Rovnako mi robili aj CT mozgu, EEG. Doktorka povedala, že aj to je v poriadku. Áno, záchvaty mi spúštajú emocie. Aj tie negativne aj pozitivne. Som emočne labilna az privelmi a všetko ma rozhodí. Neurologicka mi predpísala liek lamotrigin a psychiatrička liek Alventu. Mám taky strach užívať lieky. Mám k tomu taký odpor :( nemožem si pomoct. No lamotrigin užívam . Záchvaty- straty vedomia stále mám. Nedarí sa mi ich zastaviť.

luciade
12. júl 2024

@nela22323 Nelka a nemas nahodou aj histaminovu intoleranciu? Ano, stres dokaze svoje, paradoxnw sa moje dieta dalo do kopy a ja som sa zrutila a mam vswlijake stavy, v noci sa.zobudim ako ma sklbne, alwbo nedycham, mavam zavraty a pocity paniky a uzkosti. Viem, to vsak zvladnut, hladala som nieco, co by mi dalo spät pokoj a nasla som rozne prednasky, ktore mi pomohli uvedomit si, co sa deje. To uvedomenie je pocit istoty, ktory pottebujes, aby si sa prestala bat. Nelka, to vsetko ta mozw vystrašiť, ale mozes si byt ista, zw to skonci, nebudeš to mat stale. Dcerke pomohla ta vitaminoterapia (vitaminy vo vysokych davkach, mineraly), oddych. Ale aj pohyb je fajn, pri pohybe sa uvolnuju do krvi latky, ktore blokuju udajne vznik stavov ako popisujes (mozno kratky beh alwbo nieco, kde sa zadychas). A predpokladam, ze si toho vela v zovite prezila. Nase telo funguje sposobom, ze ak sa nieco opakuje, prepnw na autopilota, to znamena, tvoju reakciu na stres spusti automaticky a ty sa uz len vezies. Je potreba vniest do vedomia nieco nove, nahradit to, co tam robi problem niecim inym. Aj toto uvedomenie ti pomoze nadobudnúť nad vsetkym postuone kontrolu. Hlavne sama sebe opakuj, ze je vsetko v poriadku, aby si potlacila ten stres, choievaj na prechádzky, rob co ti robi dobre. Lieky aj ja odmietam, dokazem to zvlasnut sama.