Mávam časté bolesti ucha

12. okt 2024

Ahojte baby, prosím vás tento rok mám časté bolesti bolesti a zápaly ucha. Naposledy v marci 2x po sebe s odstupom 2 týždňov a brala som aj ATB. Teraz to ešte na ATB nevyzerá ale je to dosť nepríjemné keďže z toho mám potom aj točáky. Dá sa tomu nejak predísť? Ďakujem vám za každý radu, pekný deň

alenamihal
12. okt 2024

Ušny sprej Oliva z Dr max je topka...necistit ucho ,len zvonka ,ale to asi vies..na ORL ti co povedali?? Ja som tak chodila so synom,az kym na krcnom nezistili,ze mal hlien medzi kanalikom..

autor
12. okt 2024

@alenamihal u orl som nebola, v detstve boli bolesti a zápaly na dennom poriadku. Potom som z toho vyrástla a teraz tento rok nejak často. V marci som mala prechladnutie o2-3 týždne na to hnusnú chrípku a pri oboch ochoreniach mi to prešlo ma uši. Teraz mam doma kvapky otipax, kvapkám si tie. Momentálne mám aj zadné hlieny, nejdu vysmrkať a potom musím prehĺtať 😔

vakatko
12. okt 2024

Skús Protizápalovú stravu, rybí olej, probiotiká ... pridávaj viac Kurkumy do jedla, alebo užívaj kurkumu v kapsule je silne protizápalová.

autor
12. okt 2024

@vakatko kurkumu pridávam skoro do každého jedla, vit C a omegu tie užívam vždy od jesene. Mam aj probiotika doma tie som chcela od zimy začať. Tak ja už fakt nvm, budem musieť zavolať na orl. Ale aj dr furt že mám konvičkovať 🙈 on nič iné ani kvapky či sprej do nosa nepredpisuje len to konvičkovanie. A to nechcem

janinah
12. okt 2024

konvičkovanie len u alergikov sa ordinuje,nie pri zapale a soploch. Sople musia isť von kratkou cestou,nie poroznášať infekt všade konvičkou a vyplachovou vodou.

autor
12. okt 2024

@janinah no super a tak čo mi to furt odporúča? Ja už hľadám nového orl ale zatiaľ nenašla resp keď nájdem tak neberú nových pacientov

luccija
12. okt 2024

Mala by si ísť na výtery

autor
12. okt 2024

@luccija konkrétne na aké? Nevyznám sa v tom

autor
12. okt 2024

@janinah prosím ťa ešte jedna otázka, môžem na zadné hlieny dat mucobene? Vďaka

luccija
12. okt 2024

Z nosa a úst...môžes mať nejaké baktérie nech ti obvodná spraví a potom ORL

luccija
12. okt 2024

Skús sinupret, ak máš niečo v dutinách rozpustí a kvapky do nosa

autor
12. okt 2024

@luccija kvapky do nosa nemám len sprej, ten si dávam a tabletky theratuss na cmulanie

vakatko
12. okt 2024

Treba upraviť stravu, vylúčiť jedlá, ktoré podporujú zápal a zahlieňujú telo.
Skús Tymiánový čaj s citrónom. Šalviový čaj s klinčekmi.
Kurkumový čaj so škoricou, štipka čierneho korenia, kokosový olej, dochuť medom a citrónom.

autor
12. okt 2024

@vakatko ďakujem naštudujem si to na nete

autor
12. okt 2024

@luccija ďakujem

luccija
12. okt 2024

Toto je moja slabina, keď som chorá tak vždy takto nikdy nemám angínu, chrípku vždy tento nosohltan, zadné hlieny, nahuhnana a tlak bolesti uší.Ale mne zistili vo vyteroch všelijaké svinstvá aj zlatý stafylokok atď...ale bola som preliecena, ale prvé vírusy a som na tom istom.
Treba si nájsť toho ORL a výtery ti spraví DK obvodná.Tiez ležím už druhý týždeň😂

autor
12. okt 2024

@luccija jedného som akurát našla hneď v pondelok mu zavolám či berie nových. Dito aj u mna tak, stačilo mi to v detstve, nečakala som ze sa mi to v " starobe " vráti 🙈

nikita1109
13. okt 2024

Môže to byť aj zo zubu

autor
13. okt 2024

Mam vlastne mala som bolesti hrdla, nevedela som prehľtať a mala som zadné hlieny tak zo zubu to nebude