Ahojte, prosim vas o radu. Pred otehotnenim som mala stitnu ukazkovu, pocas tehotenstva mi vyskocili hodnoty, tak mi Dr nasadila Euthyrox (najprv 50 a potom zvysila na 75). Brala som i Dopegyt na vysoky tlak, vsetky taketo vedlajsie ucinky, ako aj nespavost, som pripisovala tehotenstvu. Dnom porodu, na Silvestra, som ako mi Dr povedala ten Euthyrox vysadila a sledovali sme ako sa "zadaptuje"... bolo mi super ale koncom leta som zacala mat dost nizke tlaky a tepy, okolo 50, tlakomer casto ukazovat arytmiu, unava, Dr povedala ze je ta stitna trosku lenivsia, nasadila mi Euthyrox 37,5... opat to zacalo :( nespavost a zvysil sa mi tlak, vseobecny lekar sa zhrozil ked mi na preventivke zmeral tlak, hned ma vypisal ku internistovi... ekg mam ok, som objednana na holter. Kvoli tlaku mi Dr povedala ze Euthyrox mam dovtedy vysadit. Tlak a tep sa upravili po tyzdni, ale mam neskutocny problem s bezdovodnym pocitom uzkosti, strachu, stresu, nepokoja, pocity akoby hodinu pred statnicami :( po dlhsej namahe, napr po vareni si musim ist oddychnut... normalne sa bojim si dat aj vino alebo nieco mastne ci slane aby mi srdce neskolabovalo... pritom tlak aj tep su ok...som uz z toho na nervy, vobec neviem normalne fungovat a starat sa o maleho a neviem kedy toto nestastie skonci :(... mali ste nieco podobne? Moze to byt vsetko sposobene Euthyroxom a hormonmi?
@anjelicek26 ja som praveze brala este ten stary lebo som mala zvysny z tehotenstva... novy mam len kupeny, o tej zmene som nevedela a lekarnicka mi tvrdila ze to je uplne to iste len iny obal 🤦♀️
@betka233 dlhodobo beriem euthyrox, jeden čas som mala aj vysadeny, teraz v tehotenstve mi navysovali dávku na 75, žiadne vedľajšie účinky nepociťujem. To co opisujes mi skôr príde ako typické príznaky úzkosti... Magnézium si neskúšala brat, poprípade nejaké bylinkové čaje na skludnenie?
@kattien1992 magnezko beriem ale nijako nepomaha... neviem z coho by som mohla mat tu uzkost, ked realne nemam dovod, som na materskej, na klude, manzel pomaha, ziadne problemy...
nemoze to byt tetania?
@betka233 euthyrox som brala v oboch tehu,,ziadne komplikacie snim ci po vysadeni som nezaznamenala..kamoska mala iba v druhom tehu,,potom stitnu ok a neskor mala podobne priznaky ako ty a zistili jej nejake ochorenia stitnej zlazy ktore doktorka vselijako lieci nasadzanim a vysadzanim liekov, ak nezaberie medikamentozna liecba,bude musiet ist na operaciu
Pri ochorení štítnej žlazy mnoho ľudí udáva aj symptómy, ako pocity úzkosti, strachu, mozgovú hmlu a iné zdanlivo nesúvisiace príznaky. Ja som tiež mala problémy s arytmiou, mala som vyšší krvný tlak, mám napr. aj svalovú slabosť a rýchlejšie sa unavým. Sú to príznaky ochorenia. Zhoršil sa mi napr. LDL cholesterol, čo tiež súvisí s Hashimotom a zníženou funkciou ŠŽ. Tých príznakov je viac, pretože ŠŽ ovplyvňuje celého človeka.
Slovenskí lekári sú v liečbe veľmi laxní, človek musí zobrať osud do vlastných rúk.
Na Facebooku je skupina o Hashimoto/ CZ- SK/, ktoré sa zaoberá och ŠŽ, neviem presne ako sa volá, ale skús ju vyhľadať, pomôže sa ti na začiatok zorientovať.
no rozdiel medzi starým a novým je v tom že je vyhodena laktoza a zmeneny typ cukru aby mohol byt prijatelnejší aj pre dia + kys citronova myslim
a novym zložením si liek vie lepšie udržat danu dávku učinnej látky , čiže je stabilnejší omnoho viac museli to zmenit lebo napr straršie balenia ju mali už mininálnu a kolisalo to
teraz vnika problém že to prestalo kolisat, telo dostava presne dávku čo je a je problém, stačí len znova nastavit dávku upravit aby to bolo v poriadku
a inak mne toto skôr pripada na tetaniu ako eutyrox lebo problém s ním mávajú len čo to fakt dlhšie uživaju
Euthyrox menil pokial viem zlozenie. A stazuje sa vela zien, my sme poziadali o zmenu a berie teraz l-thyroxin a podstatne lepsie.