Máte vy alebo vaši blízki skúsenosti s očkovaním astra zeneca?

24. mar 2021

Ahojte boli ste vy alebo vasi blizki očkovaní? Ako ste to znášali? Mam obavy o starku

monkabohdalova
24. mar 2021

Ahoj, ja som bola pred mesiacom. Nebolo mi absolútne nič, a to mám viac zdravotných problémov. Iba pobolievanie miesta vpichu.

hipuska
24. mar 2021

Bola kamarátka v robote. Ona je 45+. Povedala, že teda bola odpálená ,2 dni. Ale povedala, že staršie kolegyne čo má, to zvládali lepšie ako nižšie ročníky

autumm
24. mar 2021

Môj brat. Bolo mu 1 den nevoľno, točila sa mu hlava ale ináč v pohode.

lindous
24. mar 2021

Kamarátka tiež bola, mladá baba, iba bolavá ruka a únava, ale to je pri očkovaní do svalu bežné, ja som si po poslednom, už neviem na čo to bolo, necítila pol dňa zadok 😂 😅 pokiaľ viem tak jej kolgynky podobne 🙂

aniele
24. mar 2021

Manžel (63), deň - dva bol trochu okrepnutý (možno aj preto, že na očkovanie ľudia dlho čakali v exteriéri, tak aj premrzol), ale inak v pohode.

deedol
24. mar 2021

nasi (55+) boli v nedelu. oco vobec nic, mama mala v pondelok vecer teplotu 37,6, potom jej sama klesla na 37,4. odvcera uz sa citia dobre, tak snad to bolo vsetko. z toho, co sme aj s mamou precitali, maju 55+ slabsie reakcie, lebo ta imunitna odpoved uz nie je taka prudka.

zuzkalujza
24. mar 2021

Moji rodičia boli 2 týždne dozadu. Mama 69 ročná, ocino 68 ročný onkologický pacient. Všetko bez problémov, žiadna teplota, nič. Maminu akurát 2 dni ruka bolela trochu v mieste vpichu ocina ani len to. Tiež som sa veľmi bála, našťastie zbytočne. Inak tiež mám pocit, že staršie ročníky to zvládajú lepšie ako mladšie. Zrejme je to tým, že už je slabšia obranyschopnosť organizmu a telo sa tak nebráni. Inak odporúčanie je že Astrou by sa mali očkovať osoby staršie ako 55 rokov, práve kvôli už nie tak silnej imunite. Viem to od známej čo je doktorka a bola na nejakej konferencii o tom.

aleshka_supermama
24. mar 2021

Môj tatino bol sa zaočkovať s astrou, má 61r žiadne vedľajšie účinky, okrem toho ze po očkovani mal takú chuť do jedla že dovi dopo až sme si robili srandu ci mu nedali B12 🤣🤣. Muz tiež dostal astru ma 38r 3 dni bol mimo ale s tým sme aj rátali.

ajko2011
24. mar 2021

Tiež som očkovaná. V pondelok to boli už 3 týždne. Ráno ma zaočkovali, večer ma bolelo rameno, teplota 38,2. V noci prešlo. Na ďalší deň ma bolel celý človek, ale teplotu som nemala. Po práci som si vzala Ibalgin, vyspala som sa a dobre.
Manžel bol tiež očkovaný v ten deň ako aj ja. On mal asi 3 hodiny po očkovaní už bolesti ramena, mal zimnicu. Teplotu nemal. Na ďalší deň ostal doma ani do práce nešiel. Nemal teplotu, ale nevládal. Celé doobedie prespal.

nika23t
24. mar 2021

Astrou boli ockovani svokra, mama aj otec, od 59 do 68 rokov, mama a svokra mierna bolesť ruky v noci a na ďalší deň, a otec nič. Babka bola tiež, ale neviem, akou vakcínou... Ma 80 a absolútne žiadna reakcia.

hettinka
24. mar 2021

Ja, manžel, mama sme zaockovani 1. dávkou. Reakcie v norme, ja a mama skoro nič, trochu nás bolela hlava, 1 noc nespavosť, cudný pocit na žalúdku. Môj manžel (s vážnou diagnózou) mal 1 deň teplotu 37,5-38,0, dal si Paralen a dobre. Ja som mala svrbenie v mieste vpichu a hrcku asi 10 dni.

jaga18
24. mar 2021

Svokor bol na astre pred 2 týždňami, ani teplota, ani zimnica ani bolesť v mieste vpichu.

madono
24. mar 2021

Manžel (40r.) bez problémov

simsalabim
24. mar 2021

Svokra aj moja starsia kolegyna-dochodkyna , obe bez okehokolvek vedlajsieho ucinku.

petrofka
24. mar 2021

ja (35) 24 hodin teplota 39, bolest hlavy, klbov, ruky. Priznaky zacali 24 hodin po ockovani. Nepoznam ale nikoho iného, kto by mal napr. teplotu. Zvacsa im nič nebolo. Alebo len bolest hlavy alebo len ruky 🤷

hettinka
24. mar 2021

@petrofka dve moje kolegyne mali vyššie teploty. Ockovali dne sa naraz viacere a dve hlásili problémy.

ajko2011
24. mar 2021

@petrofka ja (28r) som tiež mala teplotu 38,2 💁

staronova
24. mar 2021

Ja som 67r mala som po ockovani tu noc neskutocnu zimnicu. Bola mi zima nemala som teploty. Na druhy den som este polezala a odvtedy dobre.

kristina2015
24. mar 2021

Staršia osoba úplne ok

scorpionflower1
24. mar 2021

Ano, svagrina je zaockovana a kamaratka. Obe mali reakciu - mierne zvysenu teplotu a unavu, trvalo to cca 24 hodin.

petamich
24. mar 2021

obaja svokrovci 65+ su zaockovani a v zasade bez priznakov, 24 hod. po boli viac unaveni a inak nic

petamich
24. mar 2021

@nika23t nad 70 myslim ockuju Modernou alebo Pfizer (ten dlhsie nemame) do 69 Astra Zeneca

nika23t
24. mar 2021

@petamich môže byť. Tam naozaj netuším, akou vakcínou bola babka očkovaná. Ale zdalo sa mi, že to nebola Astra...

zuzka1.
25. mar 2021

ja včera očkovaná, po cca 12 hodinach zimnica, nastup nádchy, bolest klbov, unava a v noci teplota 38. Zatial teraz ráno ok, trocha hlava boli, samozrejme ruka , mala som covid a teda obdobne,