Máte skúsenosti so zápalom ďasna s vačkom na ňom?

alicazet
26. jún 2019

Ahojte.. Už pár dní si liečim zápal ďasien ale dnes sa mi vytvoril už aj akoby vačok.. Je dosť boľavý. Som aj opuchnutá, bolí to a nemusím sa toho ani dotknúť.. Nie aby som bola nejaká citlivka, ale mám 2 deti a musím priznať že to je najhoršia bolesť. Pri zubárke som samozrejme bola, zajtra ma čaká ďalšia návšteva. Máte nejaké skúsenosti? Bolí prípadné prerezanie ďasna? A ako to prebieha? Ďakujem

limetka69
26. jún 2019

ka osobne som si to prstom praskla a vyrlacila hnis, vyplachla usta klincekmi v alkohole nalozenymi. boliet boli, ale da sa to prezit, horsie bolo ked sa mi zapalila kost po trhani, to sa nedalo prezit.

alicazet
autor
26. jún 2019

@limetka69 Ach, keď mňa to bolí a nemusím to ani chytať.. Chcela som to aj ja prasknúť ale tak ľahko to nejde.. Hovoríte o tej kosti zuba, kde ste mali hnis?

indie6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
indie6
26. jún 2019

@alicazet Ahoj. Ja mam s tymto uz dve skúsenosti a teda viem aka je to brutalna bolesť. Mala som to v tehotenstve a vtedy mi nic nechceli dať...mesiac som mala bolesti, navela som si vyprosila ATB a pomohli! Plus som si robila vyplachy.
Teraz , týždeň dozadu sa mi to zopakovalo, pár dní som si ficala na analgetikach.
Mne pomohlo vyplachovat salviou, repikom a harmancekom, potierat Herbadentom, vyplachovat ustnou vodou Parodontax a ešte Glimbaxom.
Tiež sa mi tam nakoniec urobil akoby pluzgier, bola som s tym u zubára. Myslel si ze je to absces a tam hnis. Tak mi to narezal v anesteze, ale nic tam nebolo...ATB mi uz nedal, nakoľko mi tie vyplachy zabrali...ale teda vyše týždňa trvalo, kym mi to prešlo. Este stale ma to trochu pobolieva.

alicazet
autor
26. jún 2019

@indie6 Ach, a to prerezanie cítite? Alebo ako to prebieha? Ja sa toho strašne bojím.. Beriem aj ja antibiotiká ale aj zubárka tvrdí že už mali zabrať. Zajtra k nej idem aj so snímkom aj CD tak uvidím čo mi povie. Keď ja som aj veľmi opuchnutá a ten opuch je takisto na dotyk veľmi citlivý. Už som skúsila toľko vecí a nič..

limetka69
26. jún 2019

je to neprijemne, ale myslim, ze to boli menej ako injekcia

indie6
26. jún 2019

@alicazet Necitila som to, lebo mi tam pichol anestetikum. Ked prestalo ucinkovať, zacalo to bolieť, ale dala som si hned Mig400 a bolo dobre... On mi tam dal gazu a o dva dni som išla na kontrolu. Pekne sa to zahojilo.
Opuchnuté som to mala aj ja,... nakomplet, nemohla som jesť na tej strane, proste nič. Tie výplachy mi zabrali, Všetko som si to dávala, co som napísala, a striedala som to.

alicazet
autor
26. jún 2019

@indie6 Tak ďakujem pekne, verím že to dám teda..

indie6
26. jún 2019

@alicazet Držím palce. Je to hrozná bolesť, ja som v noci spala so sackom mrazeneho hrasku na hlave, proste ma bolela polka hlavy, tepalo mi všade, hruuuza.
Antibiotiká ako dlho beriete? Tie mne začali zaberať uz na druhý deň. Ale je pravda, ze uz som si dávala vsetko možné, cize to zabralo asi jedno s druhým. Este som si dávala tablety Milgama, si to vitaminy skupiny B, nakoľko bolo podozrenie, ze mam zápal trojklanneho nervu.

alicazet
autor
26. jún 2019

@indie6 Ďakujem vám.. Je to strašné, ja ani nespím v noci.. Buď zaspím nadránom alebo sa zobudím v noci a už nič zo mňa.. A fungovať cez deň treba.. Od nedele ich beriem, musela som ísť na pohotovosť a tam mi ich predpísali.. No nič, uvidím, snáď nie som padá ka a zvládnem to. Horšie dúfam už nebude..

monro
27. jún 2019

Necitala som, co tu zeny napisali...Ja som takto mala strasne bolesti jedneho zlomeného zuba. Stále som odkladala návstevu zubára a išla som, až keď sa mi tam vytvoril vacok. Zub mi odumrel, preto ten vacok. Zub otvorila, opakovane cistila kanaliky, potom zavrela a vydrzal 7 rokov takto. Teraz som ho uz musela dat vytrhnut. Ale to je o inom. Chcem len napisat, ze by to mohol byt aj mrtvy zub.

alicazet
autor
27. jún 2019

@monro Ďakujem za radu. Ale dnes som bola pri zubárke a nie je to mŕtvy zub. Našťastie to je už lepšie, aj som trochu v noci pospala 😂

indie6
27. jún 2019

@alicazet Od tej bolesti si kľudne dajte niečo.
Ja som tiez musela fungovať...ked sa mi to stalo prvýkrát, bola som v 33tt a dve malé deti k tomu. Vtedy to bolo hrozné, Vianoce strávené niekoľkokrát na pohotovosti, na urgente, na infekčnom, všetci si ma posuvali, nikto nevedel co mi je, nikto si nechcel tehotnú ženu zobrať na zodpovednosť. Trpela som neskutočne a vyjedala paralen...vdaka tomu som ako tak prežila. V konečnom dôsledku som si aj tak pomohla ja sama. Lebo vsetci doktori sa vyprdli na mňa....

Teraz som to nemala take akútne ale tiez 3 deti k tomu, cize fungovať sa muselo. A uz som vedela o co ide, tak som si nasadila vsetko hneď.

Som rada ze je lepšie 😉 Držte sa.