Ahojte, som 2 týždne od covidu a som stále slaba. Mám pocit, že sa to trošku lepší, ale velmi pomaly. Mali ste to aj vy? Čo pomohlo? Kedy to prešlo?
Užívam klasika vitamíny, skúsam magneziove kúpele, ale žiadna sláva. Vrátim sa z vychadzky a uz cítim take slabsie ruky, nohy. :( prosím nejakú radu
@lucia13022023 a ako dlho to trvalo? Tiez si citila aj ruky take slabe? Dufam, ze to zvladnes lepsie tentokrat 🙂
Nie nemala som to. Ale ja takmer vobec nebyvam chora. To ako sa tvoje telo regeneruje po chorobe je individualne, zalezi na tvojej kondicii a imunite. Vo vseovecnosti ti pomoze kludovy rezim a cas 🙂 neboj sa upravi sa to, len na seba nesmies tlacit.
@vanilkovazmrzka to je práve to, ze ja som zvyknuta na pohyb a nie na sedenie doma. Mala som omnoho väčsie problemy po covide kde som sedela velmi dlho doma. Toto je slabý odvar oproti tomu, ale jasne ze sa chcem zas hybať, obzvlášt teraz pred vianocami 🙂
S varechou a vysavacom 😃 no tak lahke prechadzky, postupne… urcite nie nabehnut do fitka na 2 hodiny 🫣
nepomohlo mi nič, slabá som jak čaj… bola som po 2 týždňoch v posilke a tréner ma poslal domov. uvidím ako to dopadne zajtra, pokus po týždni. ale čo vidím ako sa pohybujem do práce a po byte a do obchodu, veľkú šancu tomu nedávam…
Cca mesiac. Ja som človek co neobsedi. Chodím do fitka 5x do týždňa, behám, cvičím, pracujem, s dieťaťom som.. A toto bol extrém. Prechádzka s malým a bola som ako pol maratóne. A to nefajčím, chorá nebývam, zdravo jem, imunitu mam super.. Ale covid ma položil. Teraz ho mam zas a to isté.. Na mňa covid pôsobí silnejšie ako obyč chrípka. Nemám čuch,chut, ledva niečo urobím a jz nevládzem... Ach nech to už prejde.
@biba_18 do fitka by som nabiehala opatrne z mojich osobných skúsemosti. Ja to cítim lepsie, tak na zaciatku ked som vyšla von hned som citila slabe stehna (akoby svalovica) to je uz menej, ale vcera som to asi prehnala ,tak dnes to bolo zasa horsie. Aj ruky vyzera ze lepsie tiez boli akoby som ich cvicila po dlhej dobe take vyslabnute, teraz cítim po vcerajsku ale nie tak uz aspon zatial
@lucia13022023 presne toto poznam, ja som si takto odsedela soma dost dlho (mononukleoza a covid) a tiez som tlacila na pílu, nemuselo to mozno vobec tak dopadnut..mne to príde tak, ze športovca to skôr zloží ako človeka, čo nešportuje... na aku dlhu vychadzku ste chodili? Ako myslis to ze unavena? Alebo ani nie unavena skor vyslabnuta?
bolo to opatrné, mala som najmenšie váhy - a nevládala som aj tak… ☺️
@biba_18 a hlava sa ti netočieva takto po namahe?
@vanilkovazmrzka haha to som si este nedovolila od problemov predtym :D uz sa to pomaly ale rysovalo a zas toto. Taka som nahnevana..
Išli sme asi na 20 minút von a musela som sa vrátiť domov. Unavená a slaba..
@lucia13022023 podobne som to aj ja mala zo zaciatku, ja som sice bola dlshie vonku, ale sla som uplne pomaly. Nemavala si vtedy aj točenie hlavy po nejakej námahe alebo nevolnosti? Ja mam aj to, ale myslim ze uz je to lepsie, zo zaciatku som sla do auta s vreckom preistotu co mi bolo tak nevolno, teraz aj po vychadzke to je lepsie, alebo aj keby sa to nahdoou ukaze tak, len skor zaludok pobolieva.
Tiež som to mala cca mesiac. Aj obycajne zametanie bolo mega náročné a musela som si sadnúť a odpočinúť si
@autumm tiez len čas pomohol?
asi nie, len som proste celkovo slabá…
@biba_18 ja som mala aj hento, ale lepší sa to. No len ta slabosť to je des, este aj teraz pred sviatkami..
@biba_18 citiš aj stehna ked ides napr do obchodu??
Ako dopadla návšteva fitka? 🙂
zrušila som to, včera som začala znovu kašlať ☹
U mňa nepomohlo nič. Len čas. Teraz máme opäť covid takže sa mega teším na zotavovanie sa 🙃