Máte skúsenosti s Trifed Expectorant sir 100 ml?

vefi89
13. dec 2011

Už skoro dva mesiace som zahlienená, a viem, že mi dáte vyžrať, že som doteraz nebola u lekára... dnes som chcela ísť, lebo už tretiu noc za sebou ma dusilo v takej forme, že som plakala, a naťahovalo ma na zvracanie. No dnes môj obvoďák neordinoval, zastupujúci je ďaleko a nemám sa k nemu ako dopraviť, a zajtra potrebujem odcestovať, tak som prešla lekárničku a našla som Trifed. Preštudovala som si príbalový leták, ale nie je tam uvedené, ako dlho sa má užívať. A síce to nie je antibiotikum, ale je viazaný na lekársky predpis. Viete mi poradiť?

syslica
13. dec 2011

Dva mesiace sa takto dobrovoľne trápiť, to ti teda nezávidím... ☹ A neskúšala si nič voľno predajné? Začala by som s domácim cibuľovým sirupom (bolo tu kopec receptov počas mesiaca s Mucosolvanom) + Sinupret na vytrvalé stekajúce zadné sople, pokračovala Mucosolvanom, ktorý nie je na lek. predpis a až ak toto nezaberie (užívať min. 8-10 dní), prešla by som na Trifed, s dobou užívania cca. týždeň, dovtedy by už všetky nepríjemnosti mali ustúpiť. Toto je postup, ktorý odporúča naša doktorka pre deti aj dospelých. Trifed je na predpis, lebo sa indikuje až v prípadoch, keď bežné mukolytiká nezaberajú a jeho nasadenie by mal zvážiť lekár - napríklad pri obštrukčnej bronchitíde alebo nábehu na astmu.
Myslím, že si neublížiš, ak začneš s Trifedom, pokiaľ nie je poruke nič iné, hoci by som to veľmi neodporúčala. Brať tak 7 - 10 dní... ale radšej sa skoč ukázať doktorovi, len čo to bude možné.