Máte skúsenosti s tabletkou po - Ellaone?

mama321
30. júl 2019

Ahojte, máte niektorá skúsenosti s Ellaone? Stala sa nám s manželom nehoda-roztrhal sa nám kondóm a všetko išlo tam kam sme nechceli...poslednú mrchu som mala 22.7 a trvala do 27.7 a toto sa nám stalo 28.7 hneď som šla do lekárne kúpiť tabletku a užila som ju do cca 3-4hod od nehody. Ani by som sa tak nezľakla len od druhého pôrodu mávam vždy 2-3 dní spinenie a až potom mrchu tak vôbec neviem či aj toto spinenie sa ráta ako mrcha alebo nie na koľko je úplne slabulilinke...lebo ak sa ráta vychádzalo by mi to podľa toho čo som rátala za začiatok plodných dní...

extempore
30. júl 2019

Ak si poslednú menštruáciu mala 22.7 tak 28.7 si bola len 6 DC. Ráta sa až krvácanie, nie špinenie. Čiže si sa zbytočne vystresovala... Nebuď prekvapená, ak teraz budeš mať aj zopár mesiacov rozhádzaný cyklus.

mama321
autor
30. júl 2019

@extempore vďaka za odpoveď no zľakli sme sa...tak pre istotu... Nemám vôbec skus most s tabletkami po...

extempore
30. júl 2019

@mama321 hlavne sa neplaš. Ak vieš, kedy máš ovuláciu tak ber tabletku PO len v prípade, že sa vám stane nehoda cca. 3 dni pred a cca. 2 dni po ovulácii. Držím palce nech všetko dopadne ok. 😘

mama321
autor
30. júl 2019

@extempore práveže nemám ani páru po druhom pôrode kedy ju mám... Po prvom som ju mávala medzi 14-16 dňom ...

extempore
30. júl 2019

@mama321 cyklus máš aký dlhý? Ak nevieš kedy mávaš ovuláciu, skús si zopár mesiacov merať bazalnu teplotu. Budeš mať prehľad .. ale teraz po Ellaone budeš mať asi rozhadzany cyklus..

mama321
autor
30. júl 2019

@extempore spinenie začína cca 28 deň takže cca 28-30

mama321
autor
30. júl 2019

Není to vždy presne

extempore
30. júl 2019

@mama321 to, že na 28 deň špiníš je spôsobené klesaním hodnoty progesterón ku koncu cyklu. Niektorým ženám klesá skokovo - preto nespinia ale začnú hneď krvácať, niektorým klesá postupne ako tebe. Čiže ak počítam, že mas 30 dňový cyklus, tak "kritické" dní sú u teba od 12 - 17 DC. Ale kedy je na sto percent ovulácia zistíš až meraním bazalnej teploty.

mama321
autor
30. júl 2019

@extempore jasné preto pre istotu sme to riešili takto...keďže neviem