Máte skúsenosti s operáciou haluxov?

ollynka
24. jan 2020

Som po operácii haluxov. Mám teraz sadru na nohe a barle. Kosť mi lámali, ako som videla na rontgene a mám tam 3 kliny. Aké máte vy skúsenosti s touto operáciou. Ani neviem, či tie kliny budú vyťahovať, ....lebo tam ja potom zdiviem a ujdem.

klarissa25
24. jan 2020

ja sa sem pridam ak môžem, do buducna rozmýšlam určite nad operaciou....

butterfly333
24. jan 2020

Halux je vlastne vybočený palec. Mne ho overovali aso 5r do zadu nemala som žiadnu sádru a mám ho zdrôtovani do teraz.

lindusss2016
24. jan 2020

@klarissa25 ked sa da, skus sa tomu vyhnut. Cvicenim a masazami, myslim, ze na haluxy je dornova metoda. Vyhladaj niekoho v okoli, kto to robi

77kacena
24. jan 2020

tu je jedna rada ako sa vyhnúť operacií ale chce to pravidelnosť: hallux - vybočený palec. To je problém kloubu, chce to mazat velmi často a pravidelně ortophyt, lepit dong feng pod a nad kloub (teď je i zhui feng naplast) a chodit ideálně na fyzio, aby se pomalu kloub rovnal a šlacha zase natáhla. K tomu pomůže ortophyt.
Plus obuv - toto mívají tanečnice toto pomohlo viacerým

klarissa25
25. jan 2020

@77kacena
@lindusss2016 no ja sa zatiaľ tomu vyhýbam určite... Len ako som nastúpila do prace a som na nohách dosť toho boli... Určite vyskúšam...

lindusss2016
25. jan 2020

@klarissa25 este zvaz, ci neprejdes na barefoot obuv. Aspon do prace si skus zohnat topanky so sirokou spickou, co ti nebudu utlacovat palec, doma co najviac naboso a ani ponozky nesmu byt uzke

jabaka
30. jan 2020

Vyskusali ste niekto tejpovacie pasky¿ Tiez mam problem s haluxami, doktor mi sice pred 2 rokmi povedal ze to nemam take zle ale mam pocit ze som to zanedbala a navyse sa mi nieco obdobne robi aj s malickom.

cicka33
8. feb 2024

@ollynka budem rada tiez za odporúčanie na dobrú kliniku, kde vám to dobre spravili.

ollynka
autor
9. feb 2024

@cicka33 na ortopédii v bn. Asi len vybrať ortopéda,ktorému dôverujete. Mne museli aj lámať prsty, lebo už bolo veľké vybočenie, ja mám aj kliny. Spokojná som. Treba sa len po operácii o seba starať. Nie za všetko zlé môže lekár.

mishel9357
10. júl 2024

Dobrý deň mám otázku v auguste idem na operaciu do KE s nohou ..moja otázka znie ako si mám vybaviť odvoz na kontrolu po operácii? Či stačí si zavolať na dispečing a dr čo ma bude operovať mi dá tlačivo ..som od Ilavy ..ďakujem

ollynka
autor
10. júl 2024

@mishel9357 taxikom