Som po operácii haluxov. Mám teraz sadru na nohe a barle. Kosť mi lámali, ako som videla na rontgene a mám tam 3 kliny. Aké máte vy skúsenosti s touto operáciou. Ani neviem, či tie kliny budú vyťahovať, ....lebo tam ja potom zdiviem a ujdem.
Halux je vlastne vybočený palec. Mne ho overovali aso 5r do zadu nemala som žiadnu sádru a mám ho zdrôtovani do teraz.
@klarissa25 ked sa da, skus sa tomu vyhnut. Cvicenim a masazami, myslim, ze na haluxy je dornova metoda. Vyhladaj niekoho v okoli, kto to robi
tu je jedna rada ako sa vyhnúť operacií ale chce to pravidelnosť: hallux - vybočený palec. To je problém kloubu, chce to mazat velmi často a pravidelně ortophyt, lepit dong feng pod a nad kloub (teď je i zhui feng naplast) a chodit ideálně na fyzio, aby se pomalu kloub rovnal a šlacha zase natáhla. K tomu pomůže ortophyt.
Plus obuv - toto mívají tanečnice toto pomohlo viacerým
@77kacena
@lindusss2016 no ja sa zatiaľ tomu vyhýbam určite... Len ako som nastúpila do prace a som na nohách dosť toho boli... Určite vyskúšam...
@klarissa25 este zvaz, ci neprejdes na barefoot obuv. Aspon do prace si skus zohnat topanky so sirokou spickou, co ti nebudu utlacovat palec, doma co najviac naboso a ani ponozky nesmu byt uzke
Vyskusali ste niekto tejpovacie pasky¿ Tiez mam problem s haluxami, doktor mi sice pred 2 rokmi povedal ze to nemam take zle ale mam pocit ze som to zanedbala a navyse sa mi nieco obdobne robi aj s malickom.
Dobrý deň mám otázku v auguste idem na operaciu do KE s nohou ..moja otázka znie ako si mám vybaviť odvoz na kontrolu po operácii? Či stačí si zavolať na dispečing a dr čo ma bude operovať mi dá tlačivo ..som od Ilavy ..ďakujem
@mishel9357 taxikom
ja sa sem pridam ak môžem, do buducna rozmýšlam určite nad operaciou....