Ahojte, trpím panickou poruchou a lekárka mi predpísala liek Citalopram Teva 20 mg. Beriem ho už asi 2 týždňe no zaťial stále necítim žiadne zlepšenie čo sa môjho psychického stavu týka. Ma s ním niektorá z Vás skúsenosti?? Ďakujem za všetky rady...
Ja s nim mam skusenost a v zivote ho uz nechcem vidiet. Bud rada, ze zatial necitis ucinky, u mna sa prejavovali napatim v tele, az trasom takym, ze sa mi triasla sanka, ked som jedla, strasne nechutenstvo, samovrazedne myslienky, ktore predtym nikdy neboli, tocky v hlave...a to som uzivala polovicu tbl, takze nizsia sa uz nedala dat. Po 2 mesiacoch sa mi ulavilo a prisla celkom pohoda, ale potom zase po vysadeni sialene ataky.
2tt. je príliš krátka doba na to aby sa niečo výraznejšie prejavilo v liečbe Tvojej poruchy, možno tak o 4-8 týždňov, lekár Ti určite nastaví liek podľa Tvojich potrieb ale nemôže prejsť hneď na plnú dávku,, chce to čas a trpezlivosť, inak ako píše kazunomiya, pri liečbe PP je vhodné absolvovať aj psychoterapiu, efekt sa tým znásobí
Účinok tohto antidepresíva ako aj iných vo všeobecnosti začne byť citeľný približne po 1 mesiaci a ja osobne som významnejší rozdiel pocítila asi po 2-3 mesiacoch. Je teda normálne, že po 2 týždňoch ešte nič nie je cítiť. Antidepresíva účinkujú na dlhú trať, netreba byť netrpezlivý. Nie sú to žiadne zázračné lieky, treba na zlepšení stavu naďalej pracovať (myslím tým psychoterapiu a pod.), ale pomáhajú naozaj veľmi.