Zdravím , prosím vás aké máte skúsenosti s dentalnou hygienou ? Zaujíma ma či to boli atď 😉 počula som že je to nepríjemné a bolestivé .. ďakujem za odpoveď
Chodim pravidelne nic bolestive to neni. Aj ked naposledy som bola asi mesiac a pol nazad a robila mi pieskovanie a to som skoro hodila 🤮🤭 no bola to skor tehotenstvom lebo inokedy to davam v pohode
@bodka2213 záleží od množstva zubného kameňa,ak chodíš pravidelne ani nevieš. Ak si dlho nebola,môže sa stať že to zabolí ale nič hrozne,čo by sa nedalo zvládnuť.
vôbec to nebolí, ak sú zuby a hlavne krčky zubov v poriadku.
@bodka2213 ak ides prvy krat, tak ti to moze prist “bolestivé”.
Ale podla mna to je skor neprijemne. Skor po zakroku, ked ti trosku krvacaju dasna a citis to v ustach :D ale bolestive to nie je podla mna. A to ja nie som ziadna hrdinka, boli ma aj ockovanie a odber krvi :D
@kristina2412 záleží to od citlivosti zubov, nie od toho, ako často si to dáš robiť.
@bodka2213 Ak máš citlivé zuby nechaj si to umrtviť lokálnym anestetikum - gelom, ktorý len nanesú (nepichá sa) potom je to v pohode.
Len nechápem koľko máš rokov, keď si ju ešte nikdy neabsolvovala, jja mám po 40 a čo viem z vlastnej skúsenosti, tak už minimálne 25 rokov sa na Slovensku robí dentalna hygiena, ak si mladšia, tak by si ju už od detstva mala mat pravidelne robenu, ak si staršia tak už minimálne fakt tých 25 rokov...
@sisaka vážne? my sme ešte nikdy neboli...a to k zubárovi chodím pravidelne...nie sme už s mm najmladší aj keby sme samozrejme chceli byť...😉
Ďakujem za skúsenosti . Idem prvý krát . . Tak uvidíme čo to bude .
@deti95060810 to vážne? Môj zubár na Slovensku mal dentálnu hygieničku, keď som mala 20 rokov (čiže pred 25 rokmi) a odvtedy mám hygienu pravidelne ročne robenú... dcéra bola u nej prvý krat keď mala 2 roky (deťom sa viac menej len dobre vyčistia zuby a medzizubné priestory) a tiež odvtedy máva robenú. Neviem si predstaviť ísť k zubárovi a neabsolvovať pred prehliadkou najprv Dental. Hygienu
Ja mám napr 24r a poslala ma teraz prvý krát lebo mi ide robiť dva kazy , tak že si mám ísť prvej na dentálnu hygienu . Asi preto že mám novú zubárku . Tá predtým bola výborná ale nikdy mi nič také neodporúčila .. preto idem prvý krát .
@bodka2213 ja chodím 2x za rok a dá sa to úplne v pohode zvládnuť. Ak máš veľa zub kameňa, môže byť jeho odstraňovanie zo začiatku nepríjemné. Osobne úplne milujem ten pocit ,,čistoty,, v ústach po zákroku 😀 nemáš sa čoho obávať, práveže urobíš veľa pre svoje zdravie.
@ladyelsa87 ešte sa chcem opýtať , ževraj budú potom moje zuby viac náchylné na teplo , chlad atď ??? 🙂
V podstate tu už kočky všetko napísali. Ja si neviem predstaviť, že by som aspoň raz ročne nešla na dentálnu hygienu. Zo začiatku som chodila 2x do roka, ale dentálna hygienička ma naučila, na čo mám pri čistení zubov dávať pozor, na čo viac dbať, naučila ma správnu techniku čistenia a hlavne keď vidíte na kamere, kde všade a koľko zubného kameňa tam máte, tak si dávate už pri dennom čistení zubov väčší pozor. Dentálna hygiena je vlastne prevenciou zubného kazu a paradentózy.
Ale k otázke, podľa mňa to bolestivé nie je, možno trošku nepríjemné. Určite záleží od dentálnej hygieničky. Ja mám už 15 rokov rovnakú a úplne skvelú. Ale kým som ju našla, bola som aj u takej "mäsiarky", že ešte 2 týždne po zákroku mi krvácali ďasná a zuby som mala neskutočne citlivé.
Čo si ale nedávam robiť, to je pieskovanie. Skúsila som to 2-3x, ale je to pre mňa veľmi nepríjemné a vždy som mala po pieskovaní cca mesiac citlivé zuby.
Na dentálnu hygienu chodia raz ročne aj moje deti a v pohode to dajú. Nemáte sa čoho báť, ak si vyberiete skúsenú a citlivú dentálnu hygieničku👍💃
@bodka2213 ja osobne som nič také nepocitovala, asi to bude len tým, ako pise staronova, že ak máš problém s odhalenými zub.krčkami
@sisaka vôbec nie je pravidlom každoročne absolvovať hygienu. Ak si človek vie čistiť zuby, tak je to absolútne zbytočné. Ja som bola prvýkrát keď som mala 18 a povedal mi, že som ani nemusela chodiť - nemala som žiadny kameň ani pigmenty a odvtedy som už nebola. A stále mám zuby bez kameňa 😉
Ak je človeku s čistým chrupom odporúčaná každý rok, alebo nebodaj dvakrát ročne dentálna hygiena, tak to je potom čisto o peniazoch.
@bodka2213 neboli to, len je to nepríjemne trosku, ale dá sa to prežiť 😊 a určite odporúčam budeš mať biele a take čistejšie zúbky 😊
@bodka2213 tak zalezi kto a kde ti to bude robit a co, ale ta vacsinou spociva vo vycisteni zubneho kamena, medzi zubnych priestorov, dasien, celych ust a nasledne aj bielenia, neprijemne je len to zoskrabavanie zubneho kamena, ale v pohode sa to da zvladnut 🙂