Máte skúsenosti s atopickou pokožkou?

Ahojte,
môj problém začal v detstve, kedy som mala na rukách nevzhľadný ekzém. Chvíľami to bolo dosť zlé aj napriek tomu, že som navštevovala kožnú a starala sa o to. Ale darilo sa mi to udržať v takej viac-menej znesiteľnej miere, lebo som mala aj obdobia bez toho. Teraz atopia udrela nanovo. Horšie je, že mi už zasahuje celé telo. Prejavy síce nie sú až natoľko nevzhľadné, ale to svrbenie je zúfalé. Natieram sa, no pomáha to len krátkodobo a kozmetika je navyše príšerne drahá. Je tu niekto, kto má s atopiou skúsenosti? Bola by som rada, keby ste mi napísali, čo pomáha vám zmierniť jej prejavy a čo ju naopak zhoršuje, príp. akú značku kozmetiky používate.
Díki vopred.

evinkakub
5. apr 2019

@kristijakubickova ahoj, ja pouzivam cisto robene maste, ktore mi predpisuje kozna. atopiu mam od 2 rokov, ako dvojrocna som s tym dokonca lezala v nemocnici, lebo mi rucky popraskali do krvi. do svojich cca 14 rokov som chodila ku koznej a nepomahalo nic,,, chvilku pokoj, chvilku hroza... potom som zmenila koznu a odvtedy mam pokoj. presne vie, co mi predpisaqt, ako, kolko, co vlete, co v zime, co na aku cast tela.. musim si zaklopat ale je uzasna.
zhorsil sa mi cca pred 4 mesiacmi, a to preto, lebo som otehotnela. na to ma upozornovala od zaciatku, ze v tehotenstve sa mi to zhorsi. tak som bola pripravena ze to pride. aj ked to prve tri mesiace bolo dost vidno, nasadila mi zase robenu mast( ktora sa smie v tehotenstve) a sice to trvalo cca mesiac ale vsetko zmizlo...
takze moj nazor je : vymen koznu....
mam 31 rokov a za tu dobu teda uz viem co mi skodi a co je celkovo pre atopikov nevhodne, a to su tieto potraviny: citrusy, cokolada, kakao.
ked som bola mladsia, stale som skovavala pokozku pod oblecenie, nechcela som, aby to bolo vidno... a to bol dalsi problem. tvoja pokozka musi dychat!!!!! nos bavlnene oblecenie, volne, nedovol aby sa ti pokozka potila...... ak budes mat nejake otazky, kludne napis.

mkado
5. apr 2019

Dobry vecer, so skusenostami u syna vam odporucam precistit si organizmus zvnutra. Nam toto velmi pomohlo. V pripade zaujmu Vam mozem napisat, co zabralo u nas 🙂

ma_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz