Máte skúsenosti s Acidum folicum léčiva?

zdenuskaa
3. jún 2019

Ahojte, chcela bi som sa opitat ma tu niektora z vás skúsenosťi s timi to tabletkami? Pomaha to na otehotnenie?

malinajahoda
3. jún 2019

@zdenuskaa brala som ich dokopy rok a pol. Mala som ich na predpis od lekárky.

asia83
4. jún 2019

@zdenuskaa Kyselina listová. Je potrebná pre zdravý vývin plodu.

janulka257
4. jún 2019

užívajú sa ako prevencia vrodených vývojových chýb u plodu...

catherinah
4. jún 2019

Nie, oni samotne otehotneniu nepomahaju, len pomahaju predchadzat tomu, aby malo babatko vyvojove vady.
Su na predpis.

joujou444
4. jún 2019

@zdenuskaa urcite ta lepsia volba, ak chces doplnat kyselinu listovu. Existuju predrazene verzie s malou davkou, tie nie su samozrejme na predpis. Ja by som este radila minimalne vit. D, zinok aspon 100% ODD.. Ak teda nemas stravu, ktora ti dostatocne hladiny vit a mineralov zabezpeci.

zdenuskaa
autor
4. jún 2019

Ďakujem vam veľmi pekne, a ako ste uživali? Lebo ja mám brať polku tab. Denne. už asi taki pol rok stale uživam nejake tabletki najprv clostyl ptm duphaston potom milgama a trz toto a stále sa mi nedari otehotnieť, už neviem čo mám robiť :( už mi vôbec s tích tabletiek nechuti ani jesť. Čo bi ste my poradili? Aby som otehotnela? Niečo take čo vam pomohlo

malinajahoda
4. jún 2019

@zdenuskaa takisto som som si dávala polku denne. Užívala som ich 3 mesiace pred plánovaným tehotenstvom. A trvalo až pol rok kým sa nám zadarilo.

zdenuskaa
autor
4. jún 2019

@malinajahoda dúfam že sa zadarí aj nám :( a chcela bi som sa opýtať, čakali ste na plodné dni alebo ani nie da sa otehotnieť hned po ms?, alebo aj pred ms?

malinajahoda
4. jún 2019

@zdenuskaa ja som vôbec nesledovala nejaké plodné dní. Len som počula o tom 😁. Žiadne sledovanie ovulácie alebo plodných dní. Doteraz ani neviem o co ide 😁. Neriešila som to. Na čo je to dobre. Uvoľni sa. Nemysli na to. Žiadny stres. Ak si ty zdravá, aj partner, podarí sa vám to. My sme čakali pol roka. Tiež sa nám nezadarilo na 1 šup ako ostatným.

zdenuskaa
autor
7. jún 2019

Veď to, každi hovori plodne dni, ovulacia :/ a niekto otehotnie počas menštruacie 😃 samé blbosti. Pol rok to nie je dlha doba, niekti sa snažia aj 10 rokou. :/ a mozem sa opytat ked ste sa zacali snažit ako často ste to robievali?

malinajahoda
7. jún 2019

@zdenuskaa keď bola chuť 😁. Určite nie každý deň. Tak 2x, 3x do týždňa. Mali sme veľmi ťažkú robotu, takže sme boli dosť často vyčerpaní. Fyzicky. No a potom muž chodil na tyzdnovky, takže nám zostával na to len víkend.

zdenuskaa
autor
7. jún 2019

@malinajahoda heh :D :D mi sa stale dohadujme cez den ze na vecer ;) a ked zalahneme do postele hned zaspime :D :D tak neviem no. :D a aka poloha je najvhodnejšia? Podla teba?

malinajahoda
7. jún 2019

@zdenuskaa aj my sme to tak nejak mali 😂. Poloha, to je jedno. Hlavne, aby to bolo príjemné aj tebe. 🙂

zdenuskaa
autor
8. jún 2019

@malinajahoda heh :D :D :D dakujem za radu 🙂 a čo maš chlapčeka či dievčatko?

malinajahoda
10. jún 2019

@zdenuskaa dievčatko, moje v kútiku duše vysnívané 💕. Ale občas sa správa ako čert 😁