Máte skúsenosť s liekom "Tecfidera" ?

lienkashcj
6. mar 2019

Ahojte chcela by som sa opýtať je tu niekto kto má skúsenosti s liekom Tecfidera ? Doktorka mi spomínala že by mi ho vymenila doteraz som mala interferón(rebif) ale po poslednej MR mi pribudli 2 malé lézie. A doktorka spomenula toto že o tom uvažuje, ale opýtala sa ma či s tým súhlasím a ja že dám na ňu veď ona je odborník ale ešte si vzala čas na premýšľanie a chcem sa opýtať užíva niekto tento liek ? Čítala som že má aj nejaké vedľajšie účinky a tak a preto sa pýtam ak ho niekto užíva máte nejaké problémy s tým liekom alebo nejaké skúsenosti/názory (viem že všetko to je individuálne) 🙂
Ďakujem

renatka1985
7. mar 2019

ja uzivam Tecfideru, ak mas otazky napis mi kludne IP.

aneri123
27. máj 2019

@lienkashcj ako si dopadla s Tecfiderou? aj ja mám Rebif a navrhli mi dnes Tecfideru

lienkashcj
autor
28. máj 2019

@aneri123 ešte nejako. Keď mi to doktorka povedala tak tiež dodala že ešte nevie a musí si to premyslieť. V júni si budem musieť ísť pre lieky(rebif) a opýtam sa jej ako sa rozhodla. Už by som to naozaj rada vedela. Na jednej strane sa Tecfidery trocha obávam ale tie injekcie ma už nebaví pichať 😀 Neviem čo je horšie 😂

aneri123
28. máj 2019

@lienkashcj ďakujem, ja by som najradšej prešla na Tysabri, ľudia sú s tým spokojní, len najprv musí byť ešte jeden liek 1.línie, až potom 2.línia

lora56
18. nov 2019

@lienkashcj ahoj, ja som na tecfidere rok. Na začiatku som mala reakcie ako sčervenanie tváre a nával tepla , neskôr krku a aj rúk po dvoch mesiacoch to prešlo a bolo to ok. Teraz sa mi prejavili dosť silné reakcie: nával tepla trval dlhšie ako 20min mala som pocit že zhorim , a celé telo,nie červené ale bordove, palenie a potom ústup a triaška , tak mi vysadili na 5dni a uvidíme