Ahojte žienky. Pred cca pol rokom mi zubár riešil pár kazov. U dvoch z nich aj čistil korene, mali by byť mŕtve. V poslednj dobe ma však práve tieto zuby na chvíľu príšerné zabolia stále keď si dám sladké. Momentálne som tehotná a prvé mesiace tehotenstva som zvykla vracať a napínalo má práve pri čistení zubov, takže som si ich nemohla čistiť tak dôkladne ako by som mala. Termín u zubára mám o cca mesiac a pol, no zaujima ma čo je to za problém. Či mi tie zuby zle ošetril lekár alebo je to čistením alebo tehotenstvom? Máte podobnú skúsenosť?
@jamatkaroka Mozes mat zapalene dasno. V tehotenstve treba zvysenu starostlivost, najlepsie sa objednat na dentalnu hygienu. Ak by si citila trnutie, tlak, pulzovanie alebo bolest z nicoho nic tak treba zas precistit kanaliky.
No to treba dať nervy vytiahnuť von ako ja a bude po bolesti .Zub bude citlivý stále keď sú tam nervy.Tieto biele blmoby sú akurát tak na okrasu nie na účel!!!Tým zubári zarábajú.
@jamatkaroka ahoj, moze to byt aj tehotenstvom. mne v 8 mesiaci tehotenstva trhali zub. ale záleží aj od toho aku pastu pouzivas. ja som zmenila zubnu pastu a moj zubar mi uz 2 roky nemusel opravovat ziadny kaz a dokonca ani odstranovat zubny kamen. pasta je bez flóru, takze uplne bezpecna aj v tehotenstve a pre deti. dokonca ju mozes prehltnut a vyuzivam ju aj vtedy, ked mojej dcerke idu zubky. potriem dasienka a krasne tlmi bolest
@neluskas a aká to je pasta?
@jamatkaroka ja pouzivam propolisovu pastu od spoločnosti Forever
@neluskas ďakujem za info. Pozriem na to.
@jamatkaroka vďačne, keby nieco kľudne sa pytaj
@rainbow82 tiez si myslim. Kazdy jeden zub,kde mam bielu plombu ma boli a je citlivy na dotyk v mieste,kde mi rozvrtala a nasledne dala plombu. Nemam citlive zubne krcky,ale konkretne plombovane miesta. Neda sa mi ani poriadne jest ☹ dost som zufala z toho. Ako budem cely zivot hryzt,ked ani nemozem zahryznut poriadne. Zubarku mam dobru,ma moderne pristroje aj metody,je to mlada zubarka,ale vysledok je hrozny.
@jamatkaroka
@lusi26 ahojte ženy ja mam posledne dni zvláštne pocity divné vône a teraz mam citlivé zuby tak ešte neviem ci som teho dajte vediet
@jamatkaroka neviem,cim to moze byt,ale mam rovnaky problem. Zubar mi daval stare plomby prec a nanovo plomboval kazy a tiez citim sladke,studene,teple. Hrozne mam citlive zuby,neviem sa poriadne ani najest.