stalo sa vam ze stale mate pocit ze vas niekto sleduje a ohovara?
proste uz niekolko rokov mam pocit ze som blazon, v tom zmysle ze nepatrim do dnesneho sveta
cim viac sa snazim byt milsia, tym horsie veci sa stavaju
cely zivot som bola vedena k tomu aby som pomahala a dospela som do stadia ked ma ludia len vyuzivaju
trpim paranojou ze ma odpocuvaju sleduju aj v praci vsade.
mam ist za psychologom?
depresia toto nie je, to uz som mala.
@di1234 aj som premyslala sa dat hospitalizovat ale netusim co tam ludia robia, co do nich davaju prud ci to je infuzna liecba? budem to mat v zaznamoch?
Smer psychiater, nastaví liečbu. Ak ambulantná nebude stačiť, tak hospitalizácia na psychiatrii. Liečba tam je komplexná, lieky, psychoterapia, ergoterapia.
To je skôr parafrénia, treba nasadiť liečbu psychiatrom
skripec, elektrina, skotske streky a ked nepomoze, tak fakirska postel a chodenie po zeravych uhlikoch. To, ze si niekto nemysli, ze ho sleduju, este neznamena, ze sa tak nedeje 😉😁
Kazdopadne nemusela by si sa sustredit, ze si stredobodom vesmiru, ludia vnimaju vsetko naokolo, vratane teba, ale pokial nie si nejaka megahviezda, tak ich myslou prebehnes rychlostou vacsou, ako muche zadok hlavou, po narazeni do skla auta na dialnici.
Vyuzivanie ludmi je moderny folklor tejto doby, ja som si na to uz davno zvykol a nevenujem tomu zbytocne pozornost, lebo trapeni ma clovek dostatok kazdy den aj bez toho.
Ja neviem ako prebieha psychiatrická liečba. To ti už povie samotný psychiater keď ťa vyšetrí a určite ako odborník nastaví správnu liečbu. Takto sa dlhodobo fungovať podľa mňa nedá.
@egonsk bola som dlhodobo psychicky tyrana asi preto ta paranoja
@egonsk robim veci dokonale a stale mam pocit ze im to nie je dobre. nerozumiem tomu.
mama bola hospitalizovaná,veľmi jej to pomohlo,prišla odtiaľ v "normálnom" stave,ak to môžem takto nazvať.
Nie nestáva sa mi to kto by už len mňa odpočúval? Nereálne predstavy sa riešia so psychológmi.
@autorka ten komentár si podľa mňa vôbec nevšímaj. To, že máš takéto pocity značí, že niečo nie je okej. Pokojne to nôžu byť nespracované traumy z minulosti a nie pocit, že si stredobodom pozornosti. Rovnako nerobíš veci dokonale. Nikto nerobí veci dokonale. To len ty tak možno vnímaš. Zájdi za odborníkom a nechaj si pomôcť. Nič lepšie pre seba nedokážeš urobiť.
@di1234 ale preco mam ten pocit uz roky ze nie som nikde dobra.
v predoslej praci som vydrzala 12 rokov tu ledva 2 roky
Ja netuším prečo máš tieto pocity. Nepoznám ťa. Nikto z nás ťa nepozná. Toto sú všetko otázky na odborníka.
tiez som puntickar a perfekcionalista vraj, mi bolo povedane uz par ludmi. Ale ja si to o sebe nemyslim, len proste ked nieco robim, snazim sa to spravit tak, aby som s tym bol spokojny. Dolezite pre spokojnost je si stanovit vlastne hranice a robit veci tak, aby si s nimi sama bola spokojna a tiez aby si sa ani s odstupom casu sa nemusela za ne hanbit. Kolko existuje ludi, tolko existuje aj pohladov a nazorov. Nikdy nevyhovies kazdemu.
Áno, mala by si vyhľadať psychológa. Podľa toho čo píšeš to trvá roky a aby sa to nezhoršovalo.