Nakoľko som nedostávala menštuáciu už nejaký čas tak mi gynekologička predpísala Klimonorm, pretože som vraj ešte mladá (44r) a na to aby som prešla do klimatéria mám ešte čas, a zato vraj musím dostávať hormóny tabletami do tela ako je Klimonorm. Tak som ho brala, a všetko bolo ok.. počas 7dňovej prestávky som vždy dostala menzes. (aj keď iba uplne slabý). No teraz mi lekárka predpísala nový liek: Velbienne, lebo vraj už Klimonorm na SK nedodávajú do lekární či niečo také. Takže beriem nový Velbienne ale tu nastáva problém, lebo tieto tabletky sa berú v jednom kuse bez prestávky. A ja som tým pádom nedostala ten menzes vôbec. (neviem či to súvisí ale inak si to neviem predstaviť),. Keď som išla späť ku gynekologičke "posťažovať sa ", tak mi vraj "nezapasoval Velbienne". Okrem toho čo ma najviac trápi mám hrozne bolestivé prsia, neznesiem ani dotyk ani podprsenku. Sú napnuté a ťažké. Beriete niektorá tento liek? Máte podobné skúsenosti?
@katkaretro Ahoj Katka da sa zohnat klimonorm v cechach
@katkaretro ahoj mne ho dnes predpisali lebo ten liek ktory pises bol stiahnuty u nas z trhu a namieto neho je velbienne mne ho predpisali kvoli zacinajucej menopauze obsahuje cca rovnake mnozstvo estrogenu ako tie co pozastavili a tiez si to neviem predstavit brat to vkuse bez prestavky este stale sa rozhodujem co robit kvoli vedlajsim ucinkom u mna je to ako prevencia osteoporozy tiez s tym ze ved som mlada a preto nasadila liecbu ja mam 46 rokov 🙂 tiez sa snazim dopatrat ako zeny reguju na tieto lieky ako dlho ich uzivas prosim ta
@zuzika72 bola som včera u gynekologičky a povedala som jej že mi tieto lieky nerobia dobre, lebo mám strašne bolestivé a napäté prsníky, a tak sme sa dohodli, že po dobratí tejto "tubičky" sa mám rozhodnúť pre nejaký " prírodný vitamín alebo niečo proste voľne dostupné a skúsime to pár mesiacov takto, ja mám 45 a brala som klimonorm asi 3 roky už, presne pre tie dôvody ako ty uvádzaš. Takže idem zisťovať nejaký ten liek na tieto moje ťažkosti..aby som tie silné hormóny nepchala do seba.
@katkaretro jezis dakujem za odpoved si zlata ja som najprv bola nastartovana na liecbu ale potom som citala tie vedlajsie ucinky a zostala som sokovana ja mam problem s cystami a podstupovala som aj umele oplodnenie takze to bolo kvantum hormonov prosim ta ja by som rada s tebou zostala v kontakte a ak by ste nasli nieco hodnotne presne v sfere fyto predpokladam das mi vediet co ste vybrali ja by som to tiez skonzultovala tiez so mojou gyndoskou a sla by som asi skor do prirodnej liecby si velmi zlata dakujem velmi pekne
@zuzika72 ok, super tak budeme v kontakte, a hľadaj aj ty aj ja ...viac hláv viac rozumu .
P.S. napíš mi do správy na seba mail, alebo messenger.
@katkaretro pislala som ti uz spravu este vcera dnes ti napisem aj kontakt aj nejake info co cakam a dakujem
@zuzika72 ahojte, chcela by som sa informovať ohľadom tejto témy...prišli ste prosím Vás na nejakú vhodnú náhradu Klimonormu alebo toho Velbienne? Ja mám celkovo problém s hormónami a tiež by som mala užívať Klimonorm lebo nemám menzes (mám o 10 rokov menej ako vy.... :( ) Ja som Klimonorm užívala v minulosti, potom som ho po čase vysadila, ale lekár endokrinológ mi ho znovu odporúča nasadiť... Zišli by sa mi nejaké rady a tipy. Ďakujeeeeeeem
Ahoj holky, taky jsem dnes padla do kategorie předepsáno Velbienne. Jsem asi nejstarší z vás, je mi 49, 1,5 nemám menzes, ale prý mám osteopenii ve stehně. Hledám někoho, kdo má s Velbienne pozitivní zkušenosti.
@nataninka neporadim nenasadila som to po konzultacii s drzhym lekarom profesorom mi bolo doporucene nebrat urcite a vraj ci mam spravene testy na kosti ked to ma podporit kosti na to vraj sa daju brat lieky raz do tyzdna jednorazova davka alebo aj raz do mesiaca viacmnej len na kosti a ja mam este aj problem s krvou takze cele zle nic neberiem okrem soje homeopaticky efekt 😂 a vitamin d3 s kackom mam 48 menzes obcas nabehne obcas nie ale bolo mi od neho doporucene tiez nedrzat diety lebo estrogen sa drzi v tukoch co je teraz inak aj velmi tazke nikdy som nemala vacsiu chut na vsetko ako teraz nekontrolovatelne 🙈 ale tak snazim 3 krat do tyzdna cviciim a stravu tiez troslu upravila som takze taka moja skusenost s liekmi a co sa tyka vedlajsich ucinkov co ma vyplasili tak vraj ak sa do 10 rokov po vysadeni hormonalnej liecby neobjavi rakovina tak by sa uz nemala ukazat a telo sa s tym vysporiadalo same inak treba odstupovat kontroly prsnikov a stery pravidelne a kedze ja som dost hormonov uz pobrala rozhodla som sa liecbu hormonmi uz nepodstupit a nechat to naprirodu aj ked cele zle lebo telo vysusene brutal 😞 dole sliznice vsetko 🙈tolko ku liekom drzim palec
? nikto ?